Marrakech- mojih snova

Marakeš - Maroko

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grupna putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Maroko

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

3 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Last Minute

Pogodnost

Last Minute

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Marrakech- mojih snova

Zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba
12. – 14.11.2021.
3 dana/2 noćenja
izravni let posebnim zrakoplovom
Smještaj: Hotel Gomassine 4*

Hotel je potpuno renoviran. Elegantne i profinjene završne obrade i dekoracije. Smješten u Guélizu, modernom okrugu, koji se još naziva europskim okrugom, izvan bedema, to je četvrt ureda, trgovina, restorana, ukratko, svakodnevnog života, 5 minuta od željezničke stanice.

1. DAN: ZAGREB – MARRAKECH
Sastanak putnika održat će se u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u jutarnjim satima kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak posebnog zrakoplova Croatia Airlinesa za Marrakech uslijedit će u prijepodnevnim satima. Po dolasku slijedi poludnevni razgled Marrakecha, „Crvenog grada“. Najupečatljiviji dio grada je Medina koja je zbog svoje atraktivnosti i značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Slijedi razgled džamije Koutoubia te slikovitog staroga grada, grobnice Saadian iz 16. stoljeća i palače Bahia. Nakon prijevoza do hotela prema izboru iz ponude očekuje vas slobodno vrijeme za odmor i šetnju gradom te otkrivanje čari Marrakecha. Navečer preporučujemo odlazak na jednu od večera iz naše ponude. Noćenje.

2. DAN: MARRAKECH – fakultativni sadržaji
Nakon doručka očekuje vas program fakultativnih izleta. Na raspolaganju vam je mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u Essaouiru - grad vjetrova ili jedan od poludnevih izleta – dolina rijeke Ourike ili središte mode u Marrakechu, vrt Majorelle i muzej s bogatom kolekcijom odjeće i modnih detalja poznatog francuskog modnog velikana Yves Saint Laurenta. Oni koji ne žele organizirane grupne sadržaje, slobodno vrijeme mogu iskoristiti za samostalno otkrivanje grada i vlastiti program. Slijedi noćenje.

3. DAN: MARRAKECH - ZAGREB
Nakon doručka očekuje vas mogućnost odlaska na poludnevni izlet koji nudi vožnju quadovima ili jahanje deva, odnosno slobodan dan za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima slijedi prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova. Predviđen dolazak u Zagreb je u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: 3.990 Kn
Zrakoplovne pristojbe u iznosu 380,00 kn su uključene u cijenu.
Djeca do 2 godine besplatno ukoliko ne koriste sjedalo u zrakoplovu i krevet u hotelu.

Popusti i doplate:
Popust za djecu do 12 godina 20% na pomoćnom ležaju
Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju 10%

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Fantasia – večera i show
Doživite noćni život u Marrakechu, ritam marokanskih pjesma i plesova. Svake večeri od 1980. Chez Ali u Marrakechu nudi večeru i show program koji uključuje predstave, ples, akrobate, jahače, vatromet i narodnu glazbu. Prepustite se ritmu berberskih plemena koji će vas zabavljati dugo u noć.
Cijena: 520,00 kn po osobi
Trajanje: 4 sata
Večera uključuje: prijevoz, večeru s tri slijeda (piće nije uključeno)

Večera i ples u palači Soleiman
Luksuzan restoran smješten je unutar palače u carskom gradu Marrakechu. Najvještiji zanatlije iz Fesa i Marrakecha posvetili su godine rada za izgradnju, ali i uređenje palače. Uživajte u ukusnoj marokanskoj večeri uz izvedbe orijentalnih plesačica.
Cijena: 520,00 kn po osobi
Trajanje: 4 sata
Večera uključuje: prijevoz, večeru s tri slijeda (piće nije uključeno)

Večera u restoranu palače Gharnata
Palača sagrađena u XVI. stoljeću svojim dizajnom interijera i profinjenošću ostavlja bez daha. Visoki stupovi, mozaik u bojama i dekoracije arapske geometrije posebnosti su restorana koji nudi brojne marokanske specijalitete.
Cijena: 520,00 kn po osobi
Trajanje: 4 sata
Večera uključuje: prijevoz, večeru s tri slijeda (piće nije uključeno)

Večera u restoranu Ksar El Hamra uz ples
Ova palača, smještena u medini, primjer je arhitektonske profinjenosti Marrakecha. Veličanstvena terasa okružena drvećem i ugodna atmosfera u središtu grada pozivaju vas na kušanje ukusnih, gotovo zaboravljenih jela koja su pripremljena prema tradicionalnoj marokanskoj kuhinji. Tijekom večere uživajte u izvedbama trbušnih plesačica.
Cijena: 480,00 kn po osobi
Trajanje: 4 sata
Večera uključuje: prijevoz, večeru s tri slijeda (piće nije uključeno)

Essaouira
Upoznajte obalu Maroka. Upravo zbog zidina iz 18. stoljeća, Essaouira se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Prošećite beskrajnom plažom i probajte ukusne morske plodove. Stara gradska četvrt očarat će vas svojim uskim ulicama, plavim vratima te kućama u čijim se prizemljima nalaze zanatske radionice i male trgovine. Iz luke se pruža impresivan pogled na otok Mogador. Uputite se na tržnicu i doživite čari ovog ribarskog mjesta na atlantskoj obali.
Cijena: 490,00 kn po osobi
Trajanje: cjelodnevni izlet
Izlet uključuje: prijevoz, vodiča na engleskom jeziku, ručak od 3 slijeda
u lokalnom restoranu (bez pića)

Dolina rijeke Ourike
Dolina rijeke Ourike jedna je od najljepših i najbolje očuvanih dolina u Maroku. Mala berberska naselja, slapovi i stjenoviti krajolici tvore divlju i zavodljivu harmoniju smještenu u podnožju planine Atlas.
Posjet berberskoj kući poziva vas na marokanski čaj i daje mogućnost da naučite pripremati tradicionalni kruh (uz doplatu).
Cijena: 340,00 kn po osobi
Trajanje: poludnevni izlet
Izlet uključuje: prijevoz, vodiča na engleskom jeziku, ručak od 3 slijeda
u lokalnom restoranu (bez pića)

Vrt Majorelle i YSL muzej
Vrt Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle 1924. godine tijekom kolonijalnog razdoblja kada je Maroko okupirala Francuska. Od 1980. godine vrt se nalazi u vlasništvu svjetski poznatog dizajnera Yves Saint-Laurenta. U vrtu se također nalazi i muzej, u čijoj kolekciji se nalazi skupocjeni sjevernoafrički tekstil iz Saint-Laurentove osobne zbirke, kao i razne keramike, nakit i umjetničke slike Majorellea. Posebna nijansa podebljane plave boje koju je u velikoj mjeri koristio u vrtu Jacques Majorelle, dobila je ime po njemu - bleu Majorelle. U vrtu se nalaze biljke sa svih pet kontinenata, uglavnom su to kaktusi i bugenvilije.
Cijena: 290,00 kn po osobi
Trajanje: poludnevni izlet
Izlet uključuje: prijevoz, vodiča na engleskom jeziku, ulaznica u
botanički vrt i muzej

Vožnja quadovima
U 9:00 sati krećemo iz hotela za Palmeraie. Quadovima ćemo se voziti oko dva sata po pijesku, dinama i uz palme. U berberskom selu imamo pauzu uz čaj s lokalnim stanovnicima.
Cijena: 450,00 kn po osobi (1 osoba na 1 quad)
Trajanje: 2 sata
Izlet uključuje: prijevoz, quadove i opremu, čaj

Jahanje deva
U 9:00 sati krećemo iz hotela za Palmeraie gdje sjedamo na deve i jašemo kroz pustinjski krajolik. Uživajte u pogledu uz ritmično kretanje deva koje nas dovode do berberskog sela gdje imamo pauzu uz čaj. Upoznajte lokalno stanovništvo i naučite mnogo zanimljivosti o ovim zabavnim životinjama.
Cijena: 290,00 kn po osobi
Trajanje: 2 sata
Izlet uključuje: prijevoz, jahanje deve, čaj

Cijena uključuje

prijevoz posebnim zrakoplovom Croatia Airlinesa Zagreb – Marrakech – Zagreb, zrakoplovne pristojbe
usluge pratitelja putovanja
prijevoz od zračne luke s uključenim poludnevnim razgledom Marrakecha
odlazni prijevoz od hotela do zračne luke
2 noćenja na osnovi noćenja/doručak u dvokrevetnim sobama
boravišnu pristojbu te troškove organizacije.

Cijena ne uključuje

ulaznice za kulturno povijesne spomenike
putno zdravstveno osiguranje
fakultativne izlete i obroke
izlete po narudžbi
troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

Lokacija putovanja

Marakeš - Maroko

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
3.990 kn