Maroko

Casablanca - Maroko

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grupna putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Maroko

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

7 dana 22 sati

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 30 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Polupansion

Usluge

Polupansion

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Maroko

Kraljevski gradovi
Zrakoplovom iz Zagreba, 8 dana
GRUPNI POLASCI:
05.01. – 12.01.2022., 16.02. – 23.02.2022.,
13.04. – 20.04.2022., 15.06. – 22.06.2022.
Casablanca – Rabat – Meknes – Fez – Marrakech

1. dan: ZAGREB – PARIZ – CASABLANCA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Pariz u 12.25 sati na liniji AF1561 (Ar France), dolazak u Pariz u 14.40 sati. Nastavak putovanja za Casablancu u 18.35 sati na liniji AF1496 (Air France). Dolazak u Casablancu u 21.45 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Večera u hotelu. Noćenje.

2. dan: CASABLANCA
Nakon doručka slijedi odlazak u razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: CASABLANCA – RABAT – MEKNES – FEZ
Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan: FEZ
Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka - tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: FEZ – IFRANE – BENI  MELAL – MARRAKECH
Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputno zaustavljanje u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: MARRAKECH
Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih Yves Saint Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu na licu mjesta za ulaznicu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show Fantasia s večerom u restoranu Chez Ali. Noćenje.

7. dan: MARRAKECH – (fakultativni izlet DOLINA RIJEKE OURIKA) - MARRAKECH
Nakon doručka predlažemo odlazak na fakultativni poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marakkecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: MARRAKECH – PARIZ – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke u Marrakechu. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Pariz na liniji AF9407 (Air France) u 7.00 sati. Po dolasku u Pariz u 10.30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 12.30 sati na liniji AF5074 (Air France). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14.15 sati.

First Minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.1., 13.4. i 15.6.2022.: 5.990 kn
Redovna cijena aranžmana: 5.1., 13.4. i 15.6.2022.: 6.290 kn

First Minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.2.2022.: 6.690 kn
Redovna cijena aranžmana: 16.2.2022.: 6.990 kn

*First minute popust 300 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.850 kn

Važne napomene:
- Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4*
grupne prijevoze i razglede prema programu
ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
lokalnog vodiča na engleskom jeziku
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

pristojbe zračnih luka 1.690 kn
doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850 kn
doplatu za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture 850 kn
napojnice za lokalne vodiče i vozače 35 EUR (plaćanje pratitelju putovanja na licu mjesta)
putno osiguranje (preporučujemo)
dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”
Fakultativni sadržaji:
doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture 850 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
Chez Ali Fantasia Show s večerom (menu Tagine) i povratnim transferom 350 kn (min. 10 prijavljenih)
Poludnevni izlet u Dolinu Ourika: 340 kn (min. 10 prijavljenih)
ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 13 EUR
ulaznica u vrtove Majorelle u Marrakechu: 8 EUR

Lokacija putovanja

Casablanca - Maroko

P11

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
6.290 kn 5.990 kn