Mirabilandia i Ravenna

Mirabilandia, Italija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zabavni parkovi

Destinacija putovanja

Destinacija

Italija

Vrijeme trajanja

Trajanje

2 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 58 osoba

Zagreb i Rijeka

Polazište

Zagreb i Rijeka

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
02.09

Opis programa

Mirabilandia i Ravenna

2 dana autobusom
Polasci iz Zagreba i Rijeke
GARANTIRANI POLASCI

Smještaj u hotelu 3*

VRIJEDNOST VIŠE: Cijelodnevni boravak u zabavnom parku od 10-22 sata!

MIRABILANDIA je najveći zabavni park u talijanskoj pokrajini Emilia Romagna, smješten u blizini Ravenne. Pruža atrakcije za sve, velike i male te je za svakoga tko traži vrhunsku zabavu i adrenalin! Mirabilandia, još neistražen zabavni park koji nudi mnogo zabavnih atrakcija.

MIRABEACH Plaža Mirabilandije (vodeni svijet) nudi Vam osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. Povedite svoje najmlađe na odličnu zabavu, lude vožnje toboganima i mnogo, mnogo još neviđenog!!!
A za one koji se jednostavno žele opustiti, tu su razni dogažaji poput 4D KINA, MAĐIONIČARI, KASKADERI koji izvode vratolomije i razne atrakcije automobilima i motorima dok Vas na Plaži Mirabilandije u bazenima očekuju programi za najmlađe!!!

Program putovanja:

1. dan    ZAGREB/RIJEKA - MIRABILANDIA
Polazak autobusa u 01:00 sat iz Zagreba, te polazak sa odmorišta Vrata Jadrana kod Rijeke u 03:30 sati (polazak s Vrata Jadrana-sjever potrebno je najaviti prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Po dolasku slijedi odlazak u zabavni park MIRABILANDIU. Uživajte u svijetu zabave: RIO BRAVO čamac, Rexploret, Divertical, te za najmlađe: Flying Arturo, Reptilium, Brontocars, Autosplash i mnošto drugih atrakcija ... Za prave avanturiste tu je rollercoaster KATUN, MASTER THAI rollercoaster, slobodni pad OIL TOWER i novo u 2023. horor kuća THE WALKING DEAD (doplata), El Dorado Falls vodopad... Ostatak dana možete potražiti osvježenje u vodenom parku MIRABEACH, toboganima, bjeloj pješčanoj plaži i laguni. Uživajte u mnoštvu otovorenih barova i restorana, te odličnih show programa koje Vam se nude u parku. Odlazak u hotel u 22 sata te smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan     RAVENNA - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak u razgled Ravenne. U ovom gradu nalazi se najbogatija mozaička ostavština na svijetu, ponajviše iz 5. i 6. stoljeća, a čak 8 monumentalnih građevina “grada mozaika” nalazi se na UNESCO-vom Popisu svjetske baštine. S voditeljem putovanja prošetat ćemo središtem grada uz baziliku San Giovanni Evangelista i Sant' Apollinaire Nuovo, vidjet ćemo Teodorikovu palaču i grobnicu čuvenog Dantea koji se nalazi pokraj bazilike i samostana sv. Franje. Dalje nastavljamo preko Piazza del Popolo i Piazza XX Settembre s prekrasnim srednjevjekovnim palačama, a na kraju nas čeka čuveni kompleks San Vitale, čija bazilika San Vitale i mauzolej Gale Placidije kriju naljepše i najpoznatije mozaike, poznate diljem svijeta. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. Povratak vožnjom kroz Italiju uz zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim satima.


PREPORUČAMO: Putno zdravsteno osiguranje i osiguranje od otkaza puta.

POPUST: Popust za dijete do 12 godina na pomoćnom krevetu sa 2 odrasle osobe -10%

OBAVEZNA DOPLATA:
• ulaznica za zabavni park zabavni park Mirabilandia i Mirabeach (vodeni dio parka) po osobi 41 €/308,91 kn (za grupu od minimalno 20 osoba)*
*djeca visine do 1 metra visine ne plaćaju ulaznicu
• za jednokrevetnu sobu 22€/165,76 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije,
• za boravišnu pristojbu 1,50 EUR/11,30 kn po osobi po noćenju – plaćanje na licu mjesta
*prema stanju iz siječnja 2023. godine – cijene mogu biti podložne promjenama!

DOPLATA PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
- za ulaz u horor kuću THE WALKING DEAD 5,90€ po osobi (kupovina u parku)
*prema stanju iz siječnja 2023. godine – cijena može biti podložna promjenama

DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna.
Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
• Sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 13€/97,95kn
• Sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 13€/97,95kn


O DESTINACIJI:
Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

VAŽNE INFORMACIJE:
-završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije dva dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),  fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
-organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
-agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
-program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,
-zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
-dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja),
-organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Rimu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Rim) se nalazi na adresi Via Luigi Bodio 74/76, 00191 Roma, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 06 3630 7650, 0039 06 3630 7300, 0039 06 3630 4630, fax. 0039 06 3630 3405, 0039 06 3630 3269, e-mail. vrhrim@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Jasen Mesić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici
Adresa: Via Luigi Bodio 74; 00191 Roma, Italija / Uredovno vrijeme za stranke: svaki dan od 10,00-13,00.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 334 6436906
Tel. 003906 3630 4630; Fax: 003906 3630 3269;  e-mail: crocons.roma@mvep.hr.
Dežurni telefon: 0039 334 6436906 (samo za hitne slučajeve izvan radnog vremena).

Cijena uključuje

prijevoz udobnim turističkim autobusom,
1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV,
voditelja putovanja iz Zagreba,
sve razglede prema programu,
jamčevno osiguranje,
troškove organizacije i realizacije aranžmana

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obvezna doplata ako osoba putuje sama / spava sama u sobi),
boravišnu pristojbu 1,50 EUR po osobi i noćenju (obavezna doplata na licu mjesta),
ulaznica za Mirabilandiu i Mirabeach,
dodatne obroke i usluge koje nisu navedeni kao uključeni,
troškove osobnih narudžbi,
putno osiguranje

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

Provjeri sve termine i cijene