New York i Washington

SAD, New York

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Grupna putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

New York

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

8 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 20 osoba

Noćenje

Usluge

Noćenje

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
19.11 23.11 29.12 21.01 09.04 27.05

Opis programa

New York i Washington
8 dana / 6 noćenje
Zrakoplovom iz Zagreba
Smještaj: hoteli su Paramount 4* ili The Row 4* na Times Square!
Vrijednost više:
- Program sadrži " Filmsku turu " - otkrivamo omiljene skrivene Hollywoodske lokacije
- Detaljan obilazak svih najpoznatijih njujorških četvrti -  insajderski doživljaj i dovoljno vremena za osjetiti ovu metropolu, vođenje od strane osoba koja žive u New Yorku!
- Razgled svih lokacija prema programu uz pratitelja programa, ne samostalno i ne uz doplatu!
- Moguća tura po kazalištima na Broadwayu! *Uključena rezervacija u najpoznatijem Speakeasy baru u gradu! Mogućnost bukiranja predstave na Broadwayu na licu mjesta!
- Želite doručkovati u Seinfeldovom dinneru? Želite vidjeti ulicu gdje je sniman Kum? Želite vidjeti gdje živi Carrie Bradshaw? Želite doživjeti New York imigracije, New York prohibicije, moderni New York današnjice? Onda je ovo program za vas...

*NAPOMENA ZA PUTNIKE KOJI PUTUJU SAMI: S obzirom na tip soba u SAD putnici koji putuju sami plaćaju veliku doplatu. Ukoliko ste zainteresirani dijeliti sobu s nekime molimo da nam se javite s obzirom da na ovim putovanjima često spajamo putnike.

1.dan ZAGREB – VARŠAVA/PARIZ/AMSTERDAM – NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji LO 612 (LOT) u 12.05 sati/ AF 1561 (AIR FRANCE ) u 12.25 sati/ KL1938 (KLM) u 06.25 sati. Dolazak u Varšavu u 13.40 sati/ Pariz 14.40 sati/ Amsterdam 8:25. Nastavak putovanja u 16.45 sati iz Varšave prema New Yorku/  u 19.20 sati iz Pariza prema New Yorku/ u 13:25 sati iz Amsterdama prema New Yorku. Dolazak u New York iz Varšave predviđen je u 20.05 sati prema lokalnom vremenu./ Dolazak u New York iz Pariza predviđen je u 21.55 sati prema lokalnom vremenu./ Dolazak u New York iz Amsterdama predviđen je u 15.25 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, po želji grupe, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Izbor restorana i događanja ovdje je nevjerojatan, tako da ćete svakako pronaći nešto za sebe. Noćenje.

2. dan NEW YORK - POČETAK - DOWNTOWN - WALLSTREET - BROADWAY TURA
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Odlazak metroom na stanicu South Ferry. Krećemo sa dokova gdje je sve i počelo, obilazeći dio koji se u 17. stoljeću nazivao New Amsterdam, kada je New York i osnovan. Ovdje ćemo saznati kako je nastao današnji Broadway. Slijedi razgled: Battery Park - Castle Clinton – spomenik imigrantima – polazište trajekta za Staten Island – muzej Američkih Indijanaca – Park Bowling Green – kip jurećeg bika. Nakon priče o samom začetku New Yorka proći ćemo jednom od najstarijih ulica u gradu – Stone Street, vidjeti prvu njujoršku Tavernu, gdje je ujedno svoje govore držao i George Washington te otići do slavnog Wallstreeta – zgrada Američke burze – Federal Hall – gdje je George Washington prisegnuo za prvog predsjednika SAD-a – Trinity crkva. Potom idemo do 9/11 memorijalnog centra, lokacije gdje su se nekad uzdizali tornjevi blizanci. Zatim idemo do stare Gradske vijećnice, te ćemo se prošetati dijelom Brooklynskog mosta, gdje možete uloviti najbolju fotografiju za sebe. Vraćamo se u centar grada, te ćemo izaći kod slavnog Madisson Square Gardena, odakle se pruža i pogled na velebni Empire State Building. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje u centru New Yorka. Povratak u hotel. Navečer sugeriramo fakultativnu Broadway turu uz vođenje na engleskom jeziku te asistenciju našeg vodiča. Saznajte inside informacije od osoba koja rade na samom Broadwayu. Ući ćemo u jedno od kazališta gdje će vas ekipa s Broadwaya uputiti u sve glumačke vrline, praznovjerja, načine priprema, dobivanja audicija te samim tajnama ovog spektakla!!! Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan NEW YORK - CENTAR I MIDTOWN - WEST SIDE - CENTRAL PARK - HARLEM
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Današnji razgled počinjemo na Times Square i  na slavnoj ulici Broadway. Razgledavamo centralni New York - Bryant Square – Central Station, u koji ćemo ući i pogledati prekrasan interijer. Ova željeznička stanica je i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka i smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine – Rockafeller centar – šetnja poznatom Petom avenijom do Katedrale Sv. Patrika – koncertna dvorana Carnegie Hall te dolazimo do Central Parka. Slijedi razgled: Columbus Circle – Lincoln Centar – Julliard. Napraviti ćemo pauzu za ručak, te tko želi može dalje uz pratnju vodiča ići u razgled: Strawbery Fields u Central Parku – Dakota, mjesto gdje je ubijen John Lennon – Museum of National History. Odlazak metroom do velebne katedrale St. John Divine, najveće gotičke katedrale u New Yorku, a neki kažu i u svijetu. Potom slijedi odlazak metroom do Harlema, nekad isključivo afroameričkog dijela grada, do poznatog Apollo teatra. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo povratak u Central Park, odlazak do fontane te uživanje uz jezero, ili u vožnji brodićem po jezeru. U samom parku nalazi se i nekoliko restorana, u kojima možete uživati. Za one koji žele posjetiti muzeje, na suprotnoj strani parka, East Side nalazi se velebni Metropolitan muzej, koji svakako preporučamo posjetiti, ili možete otići u obližnji Museum of National History, koji je besplatan. Danas je Harlem miješana četvrt, vrlo sigurna i puna dućana te odlične ulične hrane. Noćenje.

4. dan NEW YORK - KIP SLOBODE - ELLIS ISLAND - SOHO- LITTLE ITALY - CHINATOWN
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Za one koji će kupiti City Pass, danas je dan fakultativnog izleta do najpoznatijeg motiva New Yorka – Kip Slobode i Otok Ellis. Kartu za brod moguće je kupiti i naknadno. U jutarnjim satima odlazak metroom do stanice South Ferry, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik – Kip Slobode. Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji za mnoge simbolizira „američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis, dolazne točke milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892. - 1924. godine. Na otoku se nalazi Muzej doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. Povratak u New York. Po povratku, slobodno vrijeme za ručak te po želji grupe obilazak najautentičnijih četvrti New Yorka. Proći ćemo kroz danas jednu od najbogatijih četvrti New York, Soho, koja je do prije tridesetak godina bila jedna od najopasnijih četvrti. Potom ćemo prošetati tzv. Little Italy, četvrti koju su naseljavali pretežno talijanski doseljenici, a koja se spominje u gotovo svakom mafijaškom filmu. Također, ona je rodno mjesto mnogih poznatih Hollywoodskih glumaca.  Završavamo u modernom Chinatownu, a vidjeti ćemo i mjesto gdje je bila zloglasna irska četvrt „5 Points“ poznata iz filma Bande New Yorka. Navečer slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

5. dan  NEW YORK - WASHINGTON
Danas predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država, WASHINGTON, D.C. Vožnja kroz države New York, New Jersey, Delaware do Marylanda i Washingtona. Pri dolasku u grad idemo prema Arlingtonskom groblju, najvećem i najpoznatijem američkom vojnom groblju ( Uključena ulaznica ). Usput ćemo proći i pokraj Pentagona, sjedišta ministarstva odbrane SAD-a, ujedno i najveće administrativne zgrade na svijetu. Po dolasku na groblje, slijedi šetnja do grobnice obitelji Kennedy, gdje su pokopani John Fitzgerald, ubijen u atentatu 1963. godine u Dallasu i njegova supruga Jacqueline, kasnije Onasis te njegov brat Robert. Potom odlazimo autobusom do Washington Malla, dijela glavnog grada prepunog spomenika američkoj ( najviše vojnoj ) povijesti, gdje ćete ujedno i prepoznati mnogobrojne filmske kulise. Izlazimo kod spomenika Vijetnamskom ratu sa uklesanim imenima svih poginulih Amerikanaca. Šetnja do slavnog Lincoln memoriala –  spomenika predsjedniku Abrahamu Lincolnu, pa sve do spomenika ratu u Koreji. Vožnja busom avenijom Constitution avenue do Pennsylvannia avenue, gdje se nalazi Bijela kuća. Šetnja do prednje strane rezidencije američkog predsjednika, te kraće slobodno vrijeme za fotografije. Nastavljamo panoramski razgled: Kazalište Ford, mjesto gdje je 1865. godine izvršen atentat na Abrahama Lincolna – zgrada FBI – zgrada Nacionalnog Arhiva gdje se čuva Deklaracija nezavisnosti te prvi nacrt Američkog ustava, kao i Povelja prava. Ulazimo u kompleks Smithsoniansa, čuvenog sklopa od 19 Washingtonskih muzeja. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje te posjet nekom od čuvenih muzeja kao što su National Air and Space Museum, Museum of National History, Museum of African American ili pak možete otići u nacionalni arhiv te vidjeti Deklaraciju nezavisnosti. Na kraju dana idemo i do US Capitol zgrade gdje se nalaze Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud i Senat te spomenik Ulysessu S. Grantu. Oko 17 sati slijedi polazak za New York. Dolazak u New York u kasnim satima uz prekrasnu panoramu noćnog Manhattna. Oni koji će ostati cijeli dan u New Yorku, imaju slobodan dan za uživanje u sadržajima ovog velegrada. Noćenje.

6. dan NEW YORK - SHOPPING OUTLET/BROOKLYN
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka. Cijeli dan slobodan za shopping te povratak u New York u poslijepodnevnim satima. U slučaju nerealiziranog odlaska u Woodbery, zajednički odlazak grupe s vodičem u Brooklyn, laganom šetnjom preko broklinškog mosta, do Dumba i Brooklyn Heightsa, koji su ujedno i jedne od najfotografiranijih dijelova grada. Navečer, po želji grupe moguć odlazak u najpoznatiji Speakeasy bar, kako biste osjetili pravu atmosferu New Yorka i prohibicije 20 tih i 30 tih godina prošlog stoljeća. U bar ulazimo kroz „nevidljivi“ ulaz, a naručeno piće pijemo u šalici čaja, na način kako su se Njujorčani skrivali od policije. Ovdje ćemo doživjeti New York iz doba prohibicije. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan NEW YORK - LET ZA VARŠAVU/PARIZ/MSTERDAM.
Moguć odlazak na zajednički doručak u neki od obližnjih dinnera uz doplatu.  Odjava iz hotela. Prilika da saberemo dojmove i još jednom vidimo najpoznatije dijelove New Yorka, one koje smo vidjeli i one koje nismo ili pak slobodno vrijeme za shopping ili posjet nekome od muzeja koji još niste stigli obići. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Let za Varšavu u 22.05 sati/ Let za Pariz u 17.30 sati/ Let za Amsterdam u 21.10 sati.

8. dan: VARŠAVA/PARIZ/AMSTERDAM - ZAGREB
Dolazak u Varšavu u 12:35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:40 sati. Slijetanje u Zagreb u 17:20 sati/ Dolazak u Pariz u 06.50 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 09:45 sati. Slijetanje u Zagreb u 11:40 sati / Dolazak u Amsterdam u 10.30 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 13:40 sati. Slijetanje u Zagreb u 15:30 sati. Kraj programa.

*Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


NOVA GODINA 29.12.2022. - 05.01.2023.

HOTEL PARAMOUNT 4* TIMES SQUARE
Hotel Paramount 4* je lociran u čuvenoj četvrti Theater District na 46oj ulici, u samom centru Broadway theatrea, te se nalazi odmah pokraj Times Square. U ponudi svojim gostima nudi 605 soba koje su opremljene TV ravnog ekrana, priključnom stanicom za iPod, dodatnim tanjim madracem za veću udobnost i potporu, pernatim poplunima i jastucima te plahtama od egipatskog pamuka. Hotel Paramount nije samo hotel, već i zaštićena povijesna lokacija u New Yorku, jedan od prvih hotela otvorenih u New Yorku koji je pratio nevjerojatan boom kazališne scene na Broadwayu. Hotel je izgrađen 1927. godine, a osim odlično opremljenih soba, gostima hotela u ponudi je i jedan od najstarijih njujorških klubova koji se nalazi u sklopu hotela. Spavati ćete u hotelu u kojemu su nekada odsjedali Charlie Barnet i Betty Grable...
ili
HOTEL THE ROW NYC 4*
Ovaj hotel nudi pogled na Times Square iz prvog reda, fitnes centar i poslovni centar. Rockefeller Center udaljen je nekoliko minuta hoda. Sve sobe u hotelu Row NYC sadrže TV ravnog ekrana, priključnu stanicu za iPod i sef za prijenosno računalo. Također su uključene zavjese i radni stol.
Hotelske sobe i hodnike je osmislila međunarodno poznata tvrtka za dizajn i arhitekturu Gensler. Pametni raspored prostorija i značajke za pohranu pružaju prostran osjećaj svakoj prostoriji, a naš prepoznatljiv izgled postavlja svijetle, podebljane zidne grafike naspram oštre bijele i neutralne boje kako bi stvorio prostore u kojima naši gosti žele provoditi vrijeme. Okružni bar M nalazi se u predvorju i služi svako jutro kontinentalni doručak. U večernjim satima okrug M oživljava s galerijom digitalne umjetnosti, pićima uključujući listu specijaliteta za koktele, večerom i glazbom uživo (četvrtak - subota). Mnogo trgovina i blagovaonica nalazi se na pješačkoj udaljenosti od hotela. Radio City Music Hall, Madison Square Garden, Empire State Building i Javits Convention Center udaljeni su 15 minuta hoda.
Prema nezavisnim recenzijama, gostima je omiljeni dio New Yorka.

RED LETENJA - podložan promjeni
Polazak: 19.11. - 26.11.2022. - DAN ZAHVALNOSTI I CRNI PETAK , 29.12.2022. - 05.01.2023. -NOVA GODINA
LOT POLISH AIRLINES
LO 612 ZAG-WAW     12:05     13:40
LO 026 WAW-JFK     16:45     20:30
LO 027 JFK-WAW     22:20     12:40+1
LO 613 WAW-ZAG     15:50     17:30

Polazak: 23.11. - 30.11.2022. - DAN ZAHVALNOSTI I CRNI PETAK  
AIR FRANCE
AF1561 ZAG-CDG     12:25     14:40
AF008 CDG-JFK     19:20     21:55
AF015 JFK-CDG     17:30     06:50+1
AF1560 CDG-ZAG     09:45     11:40

Polazak: 21.01. – 28.01.2023.
KLM
KL1938 ZAG-AMS     06:30     08:40
DL047 AMS-JFK     10:00     12:23
KL644 JFK-AMS     21:30     10:35+1
KL1943 AMS-ZAG     12:45     14:35

Polazak: 09.04. – 16.04.2023
LOT POLISH AIRLINES
LO 612 ZAG-WAW     09:45     11:20
LO 011 WAW-EWR     14:35     17:50
LO 027 JFK-WAW     22:05     12:35+1
LO 613 WAW-ZAG     15:40     17:20

Američki Doručak u hotelu: 450 kn za 6 obroka po osobi – ( Sugestija kreatora programa s obzirom na poznavanje lokaliteta je da se doručak ne uzima u hotelu kada noćite u SAD. Amrički hoteli inače u standardnim aranžmanima ne nude doručak, te ga nude isključivo za europske putnike. Pokazati ćemo vam gdje, kako jesti kvalitetno i povoljno )

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)   
- WASHINGTON DC: Sadrži vođenje na hrvatskom jeziku, prijevoz do Washingtona i nazad, razgled prema programu *doplata u slučaju 10 prijavljenih putnika u iznosu 100 kn *doplata u slučaju 8 prijavljenih putnika u iznosu 200 kn, 12* (Min. broj prijavljenih putnika) - 1.290 kn
- WOODBERY: jedan od najpoznatijih outleta u okolici New Yorka, 15 (Min. broj prijavljenih putnika): 450 kn
- BROADWAY TURA: Sadrži vođenje na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski, tura je vođenja od strane glumaca koji su nastupali ili nastupaju na Broadwayu, uključen ulazak u jedno od Broadwayskih kazališta te ćete cijelu priču doživjeti na samoj pozornici, 10 (Min. broj prijavljenih putnika) - 450 kn
- NEW YORK CITY PASS 3 ATRAKCIJE: Uključuje i kartu za krstarenje brodom do Kipa slobode i Ellis Islanda, kojom ćemo se koristiti. Uz Kip slobode, možete iskoristiti ulazak za još dvije atrakcije bez inače dugog čekanja u redu ( tri ukupno ) – uključeno: The Empire State Building, Top of the Rock Observation Deck, Ferry Access to Statue of Liberty and Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan, Museum of Art, Circle Line Sightseeing Cruises, Intrepid, Sea, Air & Space Museum, Guggenheim Museum, Hornblower Sightseeing Cruises: 790 kn
- NEW YORK CITY PASS 6 ATRAKCIJE: Uključuje i kartu za krstarenje brodom do Kipa slobode i Ellis Islanda, kojom ćemo se koristiti. Uz Kip slobode, možete iskoristiti ulazak za pet dvije atrakcije bez inače dugog čekanja u redu ( pet ukupno ) – uključeno: The Empire State Building, Top of the Rock Observation Deck, Ferry Access to Statue of Liberty and Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, American Museum of Natural History, The Metropolitan, Museum of Art, Circle Line Sightseeing Cruises, Intrepid, Sea, Air & Space Museum, Guggenheim Museum, Hornblower Sightseeing Cruises: 1.090 kn

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

KORISNE INFORMACIJE I CIJENE ULAZNICA ( Ukoliko ne koristite CITY PASS ):
- 9/11 Memorijalni muzej: 15 USD
- Ulaznica za Tenement muzej u New Yorku: 25 USD
- Karta za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda s izlascima na otoke: 22.5 USD
- Ulaznica za Muzej Mafije u New Yorku: 30 – 45 dolara ovisno o programu. Više OVDJE
- One week metro pass cijena: 34 USD
- Circle Line Cruises: 30 USD cijena ovisi o danu
- Ulaznica za vidikovac Top of the Rock u Rockffeler centru: 40 USD
- Ulaznica za vidikovac The edge: 33 USD
- Ulaznica za Empire State Building odlazak do 86 kata: 42 USD / do 102 kata 72 USD
- MoMA – Muzej Moderne Umjetnosti: 25 USD
- The Summit Observatory: 39 USD
- Guggenheim Museum: 25 USD
- American Museum of Natural History: 23 USD
- Židovski muzej Central Park: 18 USD odrasli, 12 USD djeca i stariji
- Ulaznica za muzej i ratni brod INTREPID: 33 USD
- Muzej Američkih Indijanaca: Besplatan
- The Vessel: Besplatan

*Viza: nije potrebna od 1.12.2021. Potrebno se registrirati na poveznici https://esta.cbp.dhs.gov/ za ulazak u zemlju (ESTA - Electronic System for Travel Authorization). Trošak registracije 14 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 100 kn po osobi.

Za putnike koji namjeravaju ishoditi vizu, potrebna dokumentacija za izradu vize:
Putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo od organizatora putovanja, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje.

KORISNE INFORMACIJE
Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
Glavni grad: Washington DC
Površina: 9.826.630 km2
Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)
Najveći grad: New York City
Službeni jezik: Engleski
Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York & Washington)
Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 6,50 kn. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard, Amex…) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.
Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter
Pozivni broj zemlje: +1
Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.
Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.
Kupovina: Dostupna bilo kada i bilo gdje, naročito u New Yorku. Više o cijenama ćete saznati na licu mjesta.
Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Međutim, kako New York objedinjuje sve svjetske destinacije, u gradu možete pronaći nacionalnu kuhinju svih svjetskih zemalja. Lokalni Dinneri, nude prihvatljive cijene te dobru kuhinju, kao i prave američke menze.
Taksi u New Yorku: kanarinac žute boje (medallion taxis), pozivaju se ispruženom rukom. Kada brojevi na krovu taksija svijetle, on je dostupan. Pripremite novčanice manjih apoena. U taksiju možete plaćati i karticama. Napojnica je obavezna. UBER je također dostupan, iako cijene Ubera variraju, tako da je ponekad isplativije uzeti žuti taksi.
Napojnice: one su u Americi način života, te obavezna naknada za uslugu. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči…. Uobičajeni iznos napojnice birate sami, iako će vam u dosta slučajeva iznos napojnice već biti naveden na računu, ili će vam ga reći sam konobar, taksist....
Mobilne mreže: A1 i T-com partneri
Cijepljenje: Nije potrebno

VAŽNA NAPOMENA:
- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
- U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
- Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

PROTOKOLI KOJI SE PRIMJENJUJU PRILIKOM ULASKA I BORAVKA U SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE USLIJED PANDEMIJE VIRUSA SARS–CoV-2 I BOLESTI COVID-19
*Od 1.12. za hrvatske putnike više nije potrebna viza za SAD

- Od 01.11.2021., za sve putnike koji putuju u SAD, a stariji su od 12 godina, obavezna je potvrda o cjepivu te negativan PCR ili antigenski test koji ne smije biti stariji od 24h od ulaska u zemlju.
- Za potrebe ulaska u Sjedinjene Države biti će prihvaćena cjepiva koja su odobrena od strane nadležnih tijela SAD-a te Svjetske zdravstvene organizacije (Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech, dvije verzije cjepiva Oxford-AstraZeneca, Sinopharm i Sinovac. Prihvaćat će se i kombinacije cjepiva (jedna doza jednim, jedna doza drugim cjepivom), ukoliko su oba cjepiva na popisu prihvaćenih.
- Iznimke od zahtjeva za cijepljenje uključuju djecu mlađu od 18 godina i državljane zemalja s manje od 10 posto ukupne stope cijepljenja zbog nedostatka cjepiva. Malodobna djeca do druge godine života ne moraju se niti testirati.

Ne cijepljenja djeca mlađa od 18 godina, a starija od 2 godine života, morati će se ponovno testirati unutar 3 do 5 dana nakon ulaska u SAD i u slučaju pozitivnog testa biti će im određena mjera samoizolacije.

S obzirom da promjene uvjeta oko tranzita na dnevnoj bazi, računajte da ćemo na povratku moguće morati raditi minimalno brzi antigneski test. Uputiti ćemo vas na mjesta gdje se isti radi ili organizirati grupno testiranje.

O uvjetima ulaska u sjedinjene države molimo vas da se informirate na stranicama ministarstva vanjskih poslova: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/sjedinjene-americke-drzave,118.html

INFORMACIJE O POVRATKU HRVATSKIH DRŽAVLJANJA U HRVATSKU PRILIKOM PRELASKA ZRAČNIH GRANICA REPUBLIKE HRVATSKE
* Prilikom povratka u Hrvatsku točnije prelaska hrvatske granice svi putnici su dužni predočiti:
- EU digitalna kovid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju
- potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
- negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
- negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.

Cijena uključuje

Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu
Transfer Zračna luka hotel i hotel Zračna luka
Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
6 noćenja u hotelu Paramount 4* ili The Row 4* u odabranim 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama
Boravišna taksa i porez za noćenje u SAD
Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
Sve razglede prema programu
Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 2.990 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
Nadoplata za jednokrevetnu sobu – cijena navedena kod datuma polaska
Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
Obroke koji nisu uključeni u cijenu
Računajte na kupnju One week metro pass – cijena cca 34 USD – s obzirom da ćemo se za kretanje gradom koristiti metroom
Ukoliko ne koristite CITY PASS, moguća je kupnja karte za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda na licu mjesta( Ovisi o dostupnosti karata, gotovo uvijek ima karata u slobodnoj prodaji )
Vizu za SAD
Američki Doručak u hotelu za 6 obroka po osobi – ( Sugestija kreatora programa s obzirom na poznavanje lokaliteta je da se doručak ne uzima u hotelu kada noćite u SAD. Amrički hoteli inače u standardnim aranžmanima ne nude doručak, te ga nude isključivo za europske putnike. Pokazati ćemo vam gdje, kako jesti kvalitetno i povoljno )

Lokacija putovanja

SAD, New York

PL01 - 670

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
4.890 kn 4.390 kn