New York s izletom u Washington - 8 dana

New York - Sjedinjene Američke Države Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Daleka putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

United States

Vrijeme trajanja

Trajanje

8 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 53 osoba

Prema programu

Vrsta smještaja

Prema programu

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
24.06

Opis programa

New York s izletom u Washington - 8 dana

Zrakoplovom iz Zagreba
8 dana / 6 noćenja
Smještaj: u hotelu u centru Manhattana

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM /LONDON– NEW YORK
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb 2 sata prije leta kod šaltera informacija. Prijava za let te let prema New Yorku preko Londona ili Amsterdama (ispod programa putovanja nalazi se točna satnica letova). Po slijetanju u New York i nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela na Manhattanu te smještaj u hotel. Kraći odmor te odlazak u šetnju s pratiteljem putovanja. Odlazak do Times Squara, najživljeg  dijela Manhattana koji nikada ne spava i gdje možete šetati, kupovati i jesti do kasnih noćnih sati. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan: NEW YORK
Predlažemo razgled grada autobusom kako bi najbolje upoznali  Veliku jabuku, jedno od najjačih multikulturalnih mjesta na svijetu. Proći ćemo od Empire State Buildinga preko Soha, Chinatowna, Little Italy do Battery parka. Tamo ćemo se ukrcati na brod i proći ćemo pored Kipa Slobode, koji je poklon francuskog naroda SAD-u, izgrađen 1884. g. povodom stote obljetnice  američke nezavisnosti postignute 1776. g. Vidjet ćemo i otok Ellis - dolaznu točku za 17 milijuna useljenika od 1892. do 1954. godine, a gdje se danas nalazi Muzej useljeništva, u kojem se može doživjeti komadić upravo tog dijela povijesti. Ovdje ćete imati prilike vidjeti čuveni Brooklyn bridge koji spaja Brooklyn i Manhattan preko rijeke Hudson. Nakon vožnje brodom nastavljamo razgled Downtowna s Wall Streetom, Financijsku četvrt s poznatom burzom; Ground Zero - prostor gdje su bili Blizanci, a srušeni su 2001. u terorističkom napadu, 9/11 Memorial centar, Oculus, gradska vijećnica. Prijeći ćemo preko jednog od najljepših mostova na svijetu, Brooklyn Bridgea. Prošetat ćemo uz promenadu Brooklyn Hights, uz koju ćete vidjeti zapanjujući pogled na vizuru Manhattana, do mjesta koje se zove DUMBO, i koje je još jedna odlična lokacija za najbolje fotke Brooklyn Bridgea i Manhattana.  Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na jednu od čuvenih Broadwayskih predstava. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: NEW YORK
Nastavljamo s razgledom grada. Danas ćemo razgledati Gornji Manhattan s Lincoln centrom koji je središte glazbenih događanja (tu se nalazi opera Metropolitan, Njujorška filharmonija, Njujorški balet...); Central Park s brojnim jezerima i spomenicima; Dakota House, dom najpoznatijeg Beatlesa Johna Lennona; Strawberry fields, Prirodoslovni muzej; veličanstvenu crkvu St.John Devine; teatar  Apollo;  najstariji univerzitet Columbia; »Muzejsku milju« sa svjetski poznatim muzejima Guggenheim i Metropolitan muzej umjetnosti; po mišljenju mnogih najljepšu zgradu New Yorka Chrysler, kao i Grand Central postaju, izgrađene u stilu Art deco, zgradu Ujedinjenih naroda, Rockefeller Centar, elegantnu Petu aveniju s najboljim prestižnim hotelima, trgovinama i neboderima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Predlažemo posjet Nacionalnoj bibilioteci u kojoj su snimani razni američki filmovi poput Da Vinciev kod, Dan poslije…. Ulaz je besplatan, a ljepota knjižnice koja se prostire na 3 kata nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Prema želji putnika, mogućnost odlaska u pratnji pratitelja putovanja do nekada vrlo opasnog kvarta Harlem, koji je danas vrlo sigurna četvrt, pun raznih trgovina i kioska sa odličnom uličnom hranom po vrlo povoljnim cijenama. Kasnije predlažemo zajednički odlazak na Empire State Building, gdje ćemo s visine 320m doživjeti New York u predvečerje kada se pale sva svjetla velegrada (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:  NEW YORK – FAKULTATIVNI IZLET U WASHINGTON – NEW YORK
Slobodan dan za osobne programe u New Yorku. Preporučujemo, uz doplatu, cjelodnevni izlet u glavni grad SAD-a, WASHINGTON, D.C. Razgled: US Capitol (Kongres, Kongresna knjižnica, Vrhovni sud, Senat) – grandiozna avenija The Mall na kojoj se nalazi većina nacionalnih muzeja koji su u Washingtonu besplatni, spomenik Georgeu Washingtonu, Lincoln Memorial, avenija Pennsylvania, zgrada Državnog arhiva (Deklaracija o nezavisnosti) – sjedište FBI-a,  Bijela kuća,  State Department, spomenik podizanja zastave na Iwo Jima – Arlingtonsko groblje, spomenici veteranima Korejskog i Vijetnamskog rata, stanica Union, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Za one koji ostaju u New Yorku imaju cijeli dan za uživanje u raznim sadržajima koje pruža ovaj grad. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: NEW YORK
Slobodan dan u New Yorku za vlastite sadržaje. Predlažemo cjelodnevni odlazak u jedan od poznatih trgovačkih centara – poznat kao Premium Outlets, u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland, Guess i drugi). Predlažemo odlazak na nezaboravan let helikoperom nad Manhattanom iznad glavnih simbola grada. Navečer predlažemo odlazak na jednu od najgledanijih predstava na Broadwayu, Lion King ili Waitress. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: NEW YORK
Danas ćemo obići najljepše četvrti New Yorka poput Greenwich Village, West Village, Madison Square Garden te vidjeti poznatu Flatiron zgradu. Zajedno ćemo prošetati do jedne od novijih atrakcija grada Hudson Yards i the Vessel, impresivne zgrade koja je visoka 45 metara te ima 154 međusobno povezana stepeništa i gotovo 2500 stepenica. Nakon toga prošetat ćemo Parkom budućnosti koji se nalazi odmah uz the Vessel. Nadzemna stara  teretna željeznička pruga preobličena je u javni park dug cca  2.50 km uobličen u prekrasnu zelenu šetnicu koja se proteže kroz nekoliko okruga. Na samoj šetnici nalaze se mjesta za sjedenje, uzvišenja i vidikovci gdje možete uživati u prekrasnom pogledu koji se pruža na grad i rijeku Hudson na zapadnoj strani Manhattana. The High Line je postao jedan od najslavnijih parkova i urbanih javnih mjesta na svijetu. Slobodno vrijeme. Predlažemo ručak na izvrsnoj Chelsea marketu koja je postala najveća njujorška tržnica gdje možete kušati razne specijelitete po prihvatljivim cijenama. Slijedi odlazak do futurističkog vidikovca The Edge (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: NEW YORK – AMSTERDAM /LONDON
Odjava iz hotela. Stvari ćemo ostaviti u čuvanom prostoru te nastavljamo uživati u New Yorku. Zajednički odlazak na najnoviji vidikovac u gradu, Summit One Vanderbilt experience (fakultativno). Slobodno vrijeme da vidimo stvari koje nismo stigli vidjeti, posjetimo neki od brojnih muzeja ili se prepustimo shoppingu u najvećoj robnoj kući na svijetu, Macys. Transfer do zračne luke JFK u poslijepodnevnim satima i prijava za let prema Londonu. Noćni let uz obrok i piće.

8. dan: AMSTERDAM/LONDON – ZAGREB
Slijetanje u Amsterdam/London u jutarnjim satima te nastavak leta za Zagreb. Po slijetanju u Zagreb kraj programa (ispod programa putovanja nalazi se točna satnica letova).


*First minute/posebna ponuda vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.

Doplate:
- obavezna doplata pristojbe u zračnim lukama iznosi: 410 € (3.089,15 kn) (promjenjivo do izdavanja karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 590 € (4.445,36 kn)(obavezna doplata ako osoba putuje sama)

DEPOZIT:
Prilikom check in-a u hotel, na recepciji će Vas vjerojatno tražiti da ostavite polog preko kreditne kartice kao osiguranje za eventualne učinjene troškove. U slučaju da nećete imati nikakve dodatne troškove, trošak na kartici će se poništiti nakon odjave.

Informativne cijene dodatnih usluga: ( točne cijene usluga dobit ćete cca 10 ak dana prije putovanja u upitniku )
- cjelodnevni fakultativni izlet u Washington s pratiteljem putovanja – 220 USD – potrebno min 10 prijavljenih
- New York city pass za TOP 3 atrakcije New Yorka – 119 USD
- Organizirani izlet u jedan od najpoznatijih Premium Outleta - carstvo shoppinga cca 50 USD, potrebno min 10 prijavljenih
- Let helikoperom nad Manhattanom - cca 299 USD
- Čuveni Brodaway show – cca 90-190  USD
- ulaznica za baseball utakmicu na stadionu New York Yankees (u periodu od travnja do rujna) - cca 60-120 USD

NEW YORK CITY PASS
za TOP 3 atrakcije/sadržaja (uključuje 24 sata Hop on - hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattna do Kipa slobode, ili prema vašoj želji 3 atrakcije uz 30% popusta )
(Vaša ušteda je oko 30 % u odnosu na kupovinu pojedinačnih ulaznica) – NAŠA PREPORUKA!

Informacije o letu:
Prijevoznik:
KLM
Red letenja na polasku 16.2.-23.2.2024.
KL 1938  ZAGREB           06:30   AMSTERDAM        08:40
KL 641   AMSTERDAM        13:35   NEW YORK (JFK)   15:50
DL 046   NEW YORK (JFK)   16:45   AMSTERDAM        05:55+1
KL 1943  AMSTERDAM        12:45   Zagreb           14:35

Prijevoznik:
BRITISH AIRWAYS
Red letenja na polasku 24.6.-1.7.2024.
BA 849  ZAGREB          14:40  LONDON           16:10
BA 179  LONDON          18:05  NEW YORK (JFK)   21:00
BA 116  NEW YORK (JFK)  20:10  LONDON           08:20+1
BA 848  LONDON          10:15  ZAGREB           13:45
Težina prtljage:
1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu do max težine 8 kg

Napomena:
moguće su promjene kod polaznog i povratnog leta. U slučaju promjene putnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani za ulazak u SAD ( Sjedinjene Američke države ) više NE TREBAJU vizu ! Za putovanje u SAD bez viza potrebno je samo odobrenje od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA.

Trošak registracije  je 21 USD. Mogućnost posredovanja agencije pri registraciji uz trošak od 50€ (376,73 kn) (PDV uključen).

Putnici s valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Važne informacije:
Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
boravak na osnovi 6 noćenja u hotelu u centru Manhattana u dvokrevetnim sobama
transfer na relaciji zračna luka JFK – hotel – zračna luka JFK prema programu
svi razgledi prema programu u pratnji pratitelja putovanja
licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
zrakoplovne pristojbe (obavezna doplata)
fakultativne izlete, eventualnu doplatu za jednokrevetnu sobu obroke i usluge
napojnice za lokalne vodiče i vozače
dodatne ponude
policu putno zdravstvenog osiguranja (preporučujemo)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene