Pariz - Nova godina - 5 dana

Pariz - Francuska

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Nova godina

Destinacija putovanja

Destinacija

Francuska

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

5 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Pariz - Nova godina - 5 dana
zrakoplovom
GARANTIRANI POLAZAK: 30.12.2021.-03.01.2022.

Smještaj: Hotel Novotel Paris La Defense 4*
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Francusku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Francusku.
U cijenu aranžmana uključena vožnja brodom po Seini.

1. dan, četvrtak 30.12.:    ZAGREB – PARIZ
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Air France na redovnoj liniji Zagreb – Pariz u 12:25. Dolazak u Pariz u 14:40. Transfer autobusom do hotela i smještaj s vožnjom preko velikih bulevara i preko Arc de Triomphe prema četvrti La Defense. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do jedne od najljepših ulica svijeta, Champs-Elysees. Šetnja prekrasno osvijetljenom slavnom avenijom uz raskošne izloge i živopisne pariške bistroe i restorane. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, petak 31.12.:   PARIZ
Doručak. Nastavak razgleda grada javnim prijevozom i pješice do srca Pariza, otoka sv. Louisa i  Ile de la Cite. Proći ćemo kraj slavne katedrale Notre Dame, najpoznatije gotičke crkve na svijetu, koju ćemo obići izvana, pa od Palače pravde, crkve St. Chapelle, uz nekadašnju tamnicu Conciergerie, kroz tržnicu cvijeća, prema Latinskoj četvrti i bulevaru St. Michel. Vrijeme za ručak. Mogućnost odlaska do poznate umjetničke četvrti Montparnasse, gdje se nalazi jedan od najpoznatijih vidikovaca u gradu koji jedini pruža jedinstvenu panoramu Pariza – onu s Eiffelovim tornjem u središtu „Grada ljubavi“! Povratak u hotel. Proslava Nove godine na ulicama grada. Noćenje.
Napomena: u muzeje i zatvorene objekte nije moguće ući bez EU COVID putovnice ili negativnog antigenskog testa 48 sati ili PCR 72 sata.

3. dan, subota 1.1.:   PARIZ   SRETNA NOVA GODINA!
Kasni doručak. Odlazak do obale Seine i jednosatna panoramska vožnja brodom (uključeno u cijenu aranžmana) ispod najpoznatijih pariških mostova i spomenika koja će upotpuniti Vaš dojam o Parizu, gradu svjetlosti. Mogućnost odlaska na slavni Eiffelov toranj u neposrednoj blizini brodova na Seini. U poslijepodnevnim satima upućujemo se na Montmartre, najpoznatiju parišku umjetničku četvrt. Uspon do bazilike Sacre Coeur i trga slikara, Place Tertre, gdje možete naručiti izradu portreta, kupiti tipične pariške suvenire ili uživati u umjetničkom ozračju. Povratak u hotel. Šetnja Montmartreom prema Pigalleu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja 2.1.:   PARIZ
Doručak. Ujutro vrijeme za posjet slavnom Louvreu (prema raspoloživosti preporučujemo kupovinu ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Slobodan dan za uživanje u Parizu. Preporučujemo posjet nekom od nezaobilaznih muzeja: Rodin, D’Orsay s kolekcijom slikarskih djela slavnih impresionista Moneta, Renoira, Cezannea, Van Gogha...ili odlazak do centra moderne umjetnosti George Pompidou gdje možete vidjeti djela Picassa, Matissea, Miroa... Za ljubitelje shoppinga, preporučujemo odlazak do elitnih trgovina u Rue du Faubourg Saint-Honore, aveniji Montaigne te u raskošnom ambijentu avenije Champs-Elysees. Tu su još slavne robne kuće Galeries Lafayette, Printemps te mnoge druge. Ako pak volite zabavne parkove, preporučujemo odlazak brzim vlakom RER do zabavnog parka Disneyland, 32 km od Pariza (radno vrijeme od 10:00 do 18:00 sati), uronite u svijet bajke s mnogobrojnim atrakcijama, predstavama i paradama. Izvan Pariza smještena je i slavna palača Versailles (radno vrijeme od 9 do 17:30). Povratak u Pariz prema želji. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak 3.1.:    PARIZ – ZAGREB
Paket-doručak. Transfer autobusom do zračne luke Charles de Gaulle i prijava na redovni let kompanije Air France s polaskom za Zagreb u 09:45 sati. Dolazak u Zagreb u 11:40.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.290 / RC 3.490 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.190 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Popusti i doplate:
80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni (treći krevet je sofa krevet)
mogućnost obiteljskih soba 2+2 na upit!

Informacije o letu:
Air France
30.12.  AF1561    ZAGCDG        12:25 14:40   
03.01.  AF1560    CDGZAG        09:45 11:40   

VAŽNE INFORMACIJE:
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Air France objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Radno vrijeme najznačajnijih muzeja:
Eiffel: 9:30-22:45 za vrijeme Božićnih blagdana.
Cijene karata ovise o načinu posjete i vremenu, a kreću se od 10,50 do 26,10 eur nadalje, preporučujemo da iste individualno kupite unaprijed online preko službene stranice ili na licu mjesta.
S obzirom na radno vrijeme tornja, preporučujemo kupovinu ulaznica u večernjim satima tijekom slobodnog vremena kako biste mogli sudjelovati u grupnom razgledu bez prekida, ali i kako biste doživjeli pravu panoramu grada svjetla.

Louvre: 9:00 – 18:00 svaki dan osim utorka i praznika (25.12., 1.1. i 1.5.)
Musee D'ORSAY: 9:30 – 17:30 svaki dan osim ponedjeljka (četvrtkom od 10 – 21:45). / Cijena ulaznice: EUR 14
Versailles: 9:00 – 17:30 svaki dan osim ponedjeljka i praznika. 

Gradski prijevoz:
Informativne cijene karata
Podzemna željeznica omogućava brzi obilazak cijelog Pariza.
Jednokratna karta stoji cca 1,70 eur (za 2 zone)
Jednodnevna karta stoji cca 7 eur (za 2 zone)

Shopping: Galerie Lafayette i Le Printemps na bulevaru Haussmann / Radno vrijeme trgovina: 10:00 – 19:00 od ponedjeljka do subote
Banke: Radno vrijeme: 9:00 – 16:30 od ponedjeljka do petka

Važna napomena:
Napominjemo da je Pariz jedan od najposjećenijih gradova svijeta i stoga se za mnoge atrakcije čeka prilično dugo na ulaz te postoje uvijek dva reda: jedan za kupnju ulaznica, a drugi za ulaz u objekte. Doslovce prije svakog polaska u suradnji s lokalnim agentom dogovaramo najbolju moguću opciju kako iz programa izvući maksimalno. Zbog toga vas molimo budite spremni i na više hodanja te svakako ponesite tenisice ili udobnu obuću i budite strpljivi jer Pariz je toliko posjećen da nema niti jednog objekta koji se posjećuje, a da nije gužva za ulaz.

Francuska Republika je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda, i jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija.Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Pariz  je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija" Stanovništvo grada Pariza, u svojim od 1860. uvelike nepromijenjenim granicama, procjenjuje se na 2 250 000, ali metropolitansko područje naseljava više od 12 milijuna stanovnika, kao najnaseljenije metropolitansko područje u Eurozoni. Kao važno naselje tijekom više od dva milenija, Pariz je danas jedan od vodećih svjetskih poslovnih i kulturnih središta, s utjecajima na politiku, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, znanost i umjetnost, što sve doprinosi statusu Pariza kao jednog od najvažnijih gradova na svijetu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. vrhpariz@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak.
Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. conspari@mvep.hr

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije  programa.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Parizu u dvokrevetnim sobama (3 buffet doručka i 1 breakfast box)
vanjske razglede prema programu
vožnju brodom po Seini
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
boravišnu pristojbu od 2,50 eur po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta
ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
ulaznicu za Louvre: 225 kn po osobi (rezervacija na upit s provjerom raspoloživosti termina - besplatan ulaz za djecu do 18 godina te mlade od 18-25 godina državljane EEA (zemlja članica Europske Unije, Norveške, Islanda i Lichtenštajna) - agencija ne odgovara za raspoloživost ulaznica
ulaznicu za Montparnasse toranj: 140 kn po osobi ( prijava i doplata prilikom rezervacije)
ulaznicu za cabaret npr. Moulin Rouge ili Lido: cca. 1.190 kn po osobi (rezervacija na upit s obzirom na provjeru raspoloživosti termina u 21 ili 23 sata navečer na odabrani dan, uključuje pola boce šampanjca ili dva pića po osobi tijekom predstave)
doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.690 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): karta za brzi vlak RER + METRO do Disneylanda (povratna) 16 eur (djeca cca 8 eur); ulaznica za Disneyland (1 park) 89 eur za odrasle, 82 eur djeca 3-11 godina; Versailles 18 eur – PREPORUČUJEMO ONLINE REZERVACIJU!
napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Lokacija putovanja

Pariz - Francuska

ID01

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
3.490 kn 3.290 kn