Portugal - Nova Godina 5 dana

Lisabon, Portugal

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Nova godina

Destinacija putovanja

Destinacija

Lisabon

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

5 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 40 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Portugal - Nova Godina 5 dana
GARANTIRANI POLAZAK: 29.12.2021.

Nova godina u Portugalu, jedna od najljepših europskih destinacija! Direktan charter let iz Zagreba za Porto, Garantirani polazak! Doživite najljubaznije stanovništvo, uživajte u portugalskim delicijama i izvrsnim vinima.
Vrijednost više: zrakoplovom na direktnom charter  letu iz Zagreba  
Smještaj: Hotel Black Tulip 4* u Portu, Hotelu Olissippo Oriente 4* u Lisabonu, Hotelu Tryp Coimbra 4* u Coimbri
Porto –Batalha- -Lisabon- Sintra-Cascais-Cabo da Roca-Obidos-Nazaret –Fatima- Coimbra –Aveiro - Porto

1.dan ( 29.12.) ZAGREB – PORTO
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 05:30 na odlaznom terminalu gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Porto u 07:00. Po slijetanju u Porto u 10:00 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te razgled Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Razgled Porta koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., crkva sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D. Luisa i preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se s načinom proizvodnje kao i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira i šetnju po ovom šarmantnom gradu. Smještaj u hotel te kraći odmor.  Navečer predlažemo odlazak do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan ( 30.12.)  PORTO-BATALHA - LISABON
Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja do Batalhe.  Predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do Lisabona. Po dolasku u Lisabon odlazak do najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA.  Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada.  Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama.  Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine  gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Odlazak do hotela te smještaj u hotel. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan ( 31.12. ) LISABON ( SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL )  - SRETNA NOVA GODINA!!!
Predlažemo izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Razgled grada te kraće slobodno vrijeme.  Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe.  Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo odlazak na ručak u jedan od mnoštva ribljih restorana. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 15:00 sati. Predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Slobodno vrijeme u Lisabonu za pripreme za najluđu noć u godini. Predlažemo odlazak do poznatog trga Praça do Comércio gdje će biti organiziran doček na otvorenom te nezaboravan vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan ( 01.01. ) LISABON – OBIDOS – NAZARET – FATIMA - COIMBRA
Doručak. Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, zaustavit ćemo se u prekrasnom ljetovalištu Nazare na obali Atlantskog oceana. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Coimbre, „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi. Razgled grada te slobodno vrijeme za večeru u Coimbri. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan ( 02.01. )   COIMBRA – AVEIRO -PORTO– ZAGREB
Doručak. Odlazak iz Coimbre te nastavak vožnje do Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Razgled grada te slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do zračne luke Porto te prijava za direktan let za Zagreb u 19:00 sati. Slijetanje u Zagreb u 22.00 sata. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: Redovna cijena: 4.490 kn
Zrakoplovne pristojbe koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana (iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata) - 1.190 kn

Obavezne doplate:
zrakoplovne pristojbe koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)

Eventualne doplate: (okvirne cijene, točne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)
samostan sv. Jeronima – cca 10 eur
biblioteka u Combri – 12 eur
crkva sv. Franje u Portu – 8 eur
degustacija vina u Portu – 12 eur
ulaznica za Oceanario – 18 eur
večera uz Fado program u Lisabonu - 55 eur (večera u 3 slijeda i piće uz Fado program)- (bez prijevoza - najmanje 15 prijavljenih)

Popusti i doplate:
1 dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe – popust 700 kn
odrasla osoba na trećem ležaju – popust 150 kn
doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1290 kn

PREDVIĐEN RED LETENJA NA CHARTER LETU CROATIA AIRLINESA:
29.12.2021.  Zagreb  07:00  Porto   10:10
02.01.2022.  Porto   19:00  Zagreb  22:00

Sva navedena vremena leta su lokalno vrijeme. Vremenska razlika Portugala je -1 sat u odnosu na Hrvatsku!
Dozvoljena težina predane  prtljage do 15 kg(uključena u cijenu) + do 8 kg ručne prtljage

NAPOMENA:
Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

VAŽNE INFORMACIJE:
Za ulazak u Portugal potreban je negativan PCR test napravljen do 72 sata prije ukrcaja, odnosno negativan antigenski test napravljen do 24 sata prije ukrcaja.
Za ulazak u Portugal putnici trebaju ispuniti  slijedeći obrazac on line:
https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Portugal na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska u Portugal.

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice;
predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenu izdane od liječnika  
obavezno preuzmite COVID-19 digitalnu putovnicu ukoliko su se stranke cijepile, ili su preboljele covid na web stranici (https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr) ili osobno u poslovnicama HZZO-a.
ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Cijena uključuje

prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu,
sve transfere autobusom prema programu,
razgled Lisabona, Porta, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja,
smještaj u hotelu Black Tulip 4* u Portu na osnovi 1 noćenja s doručkom, hotelblacktulip.pt
smještaj u hotelu Olissippo Oriente 4* u Lisabonu na osnovi 2 noćenja s doručkom, viphotels.com
smještaj u hotelu Tryp Coimbra 4* u Coimbri na osnovi 1 noćenja sa doručkom, viphotels.com
pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje

pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta),
doplata za izlet u okolicu Lisabona (Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril) – 45 Eur- najmanje 30 prijavljenih), obavezna najava izleta pri prijavi aranžmana, bez ulaznice u Nacionalnu palaču
ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana,
fakultativne izlete,
obroke koji nisu uključeni u cijenu.

Lokacija putovanja

Lisabon, Portugal

M26

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
4.490 kn