Prag 4 dana - Premium

Češka - Prag Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Češka

Vrijeme trajanja

Trajanje

4 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič na destinaciji

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 49 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

ZG-VŽ-ČK

Polazište

ZG-VŽ-ČK

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
04.04 01.05 30.05 22.06 15.08 31.10

Opis programa

Prag 4 dana - Premium

Autobusom iz Zagreba
4 dana/ 3 noćenja
Smještaj: hotel 3* /4*
Moguć polazak i iz Čakovec i Varaždin uz prethodnu najavu.

1. dan Zagreb – PRAG
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja do Praga uz povremene odmore tijekom puta. Prag je jedan od onih gradova koji će vas osvojiti na prvi pogled. Nudi sve što se može poželjeti; bogatu povijest, prekrasne dvorce, crkve, bogat kulturni život i odličnu gastronomsku ponudu.  Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom) u orijentacijsku šetnju i prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice. Odlazak na fakultativnu večeru u tradicionalnu prašku pivnicu. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG
Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog lokalnog vodiča – vođenje je uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način (doplata za slušalice): Hradčany s Praškim dvorcem (jedan od najvećih dvoraca na svijetu, prostire se na preko 70.000 m2 i rezidencija je čeških vladara) – bazilika sv. Jurja – katedrala sv. Víta i Václava (katedrala u kojoj su pokopani češki vladari) – Stara kraljevska palača – Belvedere (ljetna rezidencija) – palača Lobkowicz – Nova kraljevska palača – palača Rožmberk i Zlatna ulica (Zlatna ulica se tijekom razgleda ne posjećuje, ulaz se posebno naplaćuje te ju može posjetiti u slobodno vrijeme). S Hradčana se spuštamo do veličanstvenog Karlovog mosta, jednog od glavnih simbola Praga i najstarijeg gradskog mosta koji povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave, Malom Stranom. Nastavljamo do Staromestské námestí (najstarijeg i najznačajnijeg trga u povijesnoj jezgri Praga) s poznatim Astronomskim satom Orloj i Starogradskom vijećnicom, spomenikom Janu Husu i crkvom sv. Nikole – Václavské namestí (s Nacionalnim muzejem i Operom ... iznimno živo mjesto, koje obiluje restoranima, trgovinama, kafićima)... Poslije razgleda odmor tijekom dvosatne fakultativne vožnje brodom po Vltavi (uključen buffet ručak), vožnja rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada”. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan PRAG – dvorac KARLŠTEJN – PRAG
Doručak. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet u Karlštejn – gradić udaljen cca. 35 km od Praga u kojem se nalazi jedan od najljepših i najromantičnijih dvoraca u Češkoj. Po dolasku u Karlštejn razgled dvoraca kojeg je usred šumovitog brežuljka dao izgraditi Karlo IV i služio je kao riznica kraljevskog blaga osobito svetih relikvija, carskog nakita, umjetničkih djela kao i predmeta kojim su se služili prilikom krunidbe. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Prag i slobodno poslijepodne za vlastite programe. Za one koji se nisu odlučili za fakultativni izlet predlažemo odlazak do šarmantne četvrti Kampa, malom otočiću pored Karlovog mosta sa starim mlinovima i puno restorana, a koju zbog kanala i rukavaca rijeke Vltave nazivaju i „praškom Venecijom“ ili posjet nekom od poznatih muzeja. U nastavku dana slobodno vrijeme za istraživanje grada ili uživanje u poznatom češkom pivu. Navečer predlažemo fakultativnu večeru u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom u kojoj možete uz veselu atmosferu uživati u tradicionalnim češkim specijalitetima i svjetski poznatom pivu. Noćenje.

Napomena: na polasku 22.06. umjesto izleta u Karlštejn (dvorac je ponedjeljkom zatvoren) bit će organiziran poludnevni fakultativni izlet u Kutnu Horu – prekrasan grad udaljen cca. 85 km od Praga, koji je zahvaljujući rudnicima srebra u prošlosti bio drugi najbogatiji grad Češkog kraljevstva. Tijekom šetnje, posjetit ćemo veličanstvenu gotičku katedralu sv. Barbare (zaštitnice rudara), crkvu sv. Jakova, jedinstvenu kamena fontana iz 15. stoljeća... Slobodno vrijeme za kavu ili kupnju suvenira od srebra. Odlazak u Sedlec (predgrađe Kutne Hore), poznat po kosturnici crkve Svih svetih, čija je unutrašnjost ukrašena s više od 70.000 ljudskih kostiju od kojih su napravljeni svi ukrasi unutar kapelice. Priča počinje u 12. stoljeću: redovnik samostana otišao je na hodočašće sv. Zemlju (Palestinu) i na povratku donio vrč pun zemlje s mjesta gdje je Isus razapet, koju je nazvao svetom zemljom. Zemlju je razbacao po groblju i vjerovalo se da je to direktan put u raj ... priča je duga i puno više ćete saznati na licu mjesta. Najfascinantnije umjetničko djelo u kosturnici je ogromni luster u središtu kapelice koji sadrži sve kosti ljudskog tijela.

4. dan PRAG – ČEŠKI KRUMLOV – Zagreb
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Češkom Krumlovu – jednom od najromantičnijih povijesnih gradića južne Češke, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća i izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju, povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku obilazak grada: most na plaštu, dvorca, glavnog trga s fontanom, crkva Sv. Vitusa, šetnja uskim gradskim uličicama je kao putovanje vremeplovom u prošlost. Slobodno vrijeme za fakultativni ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.


Doplate:
- doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba):
- na polasku 22.02. iznosi 84 €,
- na polascima 04.04., 22.06. i 15.08. iznosi 97 €,
- na polascima 01.05. i 30.05. iznosi  126 €,
- na polascima 31.10.  iznosi  110 €
- boravišna pristojba u iznosu cca. 2 € po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
- uređaj sa slušalicama za razgled Praga 4 € (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
- gradska pristojba za Češki Krumlov 2 € po osobi (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
- doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 89 €, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami

Doplate po želji:
- večera u tradicionalnoj praškoj pivnici 20 € – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
- dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom 25 € / piće se plaća dodatno
- poludnevni izlet u Karlštejn 25 € (izlet uključuje: prijevoz autobusom, rezervaciju ulaznica, ulaznicu i obilazak dvorca Karlštejn kao i sve pristojbe)
- poludnevni izlet u Kutnu Horu 40 € na polasku 22.06. (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razgled i ulaznice za katedralu Svete Barbare, katedralu i kosturnicu u Sedlecu kao i sve pristojbe)
- večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom 40 € – 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19:00 do 22:00 h (pivo, vino, sokovi)
- ručak u tradicionalnoj pivnici u Češkom Krumlovu 20 € – 3 slijeda / piće se plaća dodatno

Popust:
djeca do 14 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu (večera, plovidba brodom, izlet, ručak)

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija). Svi hoteli koje koristimo su izvrsno povezani linijama gradskog prijevoza.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti:
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje:
            - u terminu 22.02. iznosi 179 €
            - u terminima 04.04., 22.06. i 15.08. iznosi 199 €
            - u terminima 01.05., 30.05. iznosi 230 €
            - u terminu 31.10. iznosi 210 €

- REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28:
            - u terminu 22.02. iznosi 187 €
            - u terminima 04.04., 22.06. i 15.08. iznosi 207 €
            - u terminima 01.05., 30.05. iznosi 238 €
            - u terminu 31.10. iznosi 218 €

- PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2):
            - u terminu 22.02. iznosi 195 €
            - u terminima 04.04., 22.06. i 15.08. iznosi 215 €
            - u terminima 01.05., 30.05. iznosi 246 €
            - u terminu 31.10. iznosi 226 €

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 3 dana prije polaska.

Korisne informacije:
Republika Češka prostire se na oko 78 tisuća četvornih kilometara u srednjoj Europi. Graniči s Poljskom na sjeveroistoku, sa Slovačkom na jugoistoku, s Austrijom na jugu i s Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu.Zapadnim dijelom proteže se velika nizina uz rijeke Labu i Vltavu, koja je okružena niskim planinama Krkonoše, dok je istočni dio zemlje brdovit. U povijesno-političkom smislu zemlja se dijeli na tri regije: Češku, Moravsku i Šlesku. U zemlji živi oko 10 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Česi (90%). Glavni grad Prag smjestio se na rijeci Vltavi. Predstavlja važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte zemlje, te je nezaobilazna odrednica milijuna turista iz cijeloga svijeta. Valuta: nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 eur = cca. 23 do 24 czk), češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (vodič će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda). Javni gradski prijevoz: cijene karata su povoljne i za svaku vrstu prijevoza treba kupiti novu kartu. Cijena jedne karte (vrijedi 90 minuta od poništavanja) i s kojom se možete voziti u svim pravcima iznosi 32 czk, a tzv. „kratka karta“ koja vrijedi 30 minuta od poništavanja iznosi 30 czk. Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni): Hradčany – veliki krug 350 czk, Hradčany – mali krug 250 czk, stara gradska vijećnica 100 czk, Židovska četvrt 300 czk (muzeji u Židovskoj četvrti  nisu otvoreni subotom), Muzej voštanih figura 290 czk. Suveniri: češki kristal 'Bohemia Crystal, Becherovka, poznato češko piva (poput Pilsner Urquella, Budvara ili Krušovica – pivo je najbolje kupiti u nekoj od 'običnih' trgovina jer su cijene vrlo povoljne).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Pragu
razgled Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča
razglede prema programu (izvana)
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo
boravišna pristojba u iznosu po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
večera u tradicionalnoj praškoj pivnici / piće se plaća dodatno
uređaj sa slušalicama za razgled Praga (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
dvosatna vožnja brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom
poludnevni izlet u Karlštejn
poludnevni izlet u Kutnu Horu
večera u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom
gradska pristojba za Češki Krumlov (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta)
ručak u tradicionalnoj pivnici u Češkom Krumlovu
doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene