Prag - zimski praznici 2022.

Prag - Češka

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Češka

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

4 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič

Lokalni vodič

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 58 osoba

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Varaždin

Polazište

Varaždin

Zagreb

Polazište

Zagreb

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Opis programa

Prag - zimski praznici 2022.

4 dana autobusom
03.01.-06.01.2022.
GARANTIRANI POLASCI
Smještaj: Hotel Globus 3*

Uz Zagreb moguć polazak iz Varaždina uz prethodnu najavu.
Hotel se nalazi 600 m od metro stanice Roztyly i 10 minuta vožnje do središnjeg gradskog trga, Vaclavskog trga.

1.dan:  ZAGREB/VARAŽDIN/ČAKOVEC – PRAG
Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora s perona 502-506 u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Pragu uz povremene odmore tijekom puta preko Varaždina i Čakovca uz moguć ukrcaj putnika uz najavu prilikom rezervacije. Dolazak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Prag smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja te prvo upoznavanje živahnog središta češke prijestolnice i šetnju središnjim Vaclavskim trgom. Iste večeri moguć fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica (uz doplatu). Noćenje.

2.dan:  PRAG
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice uz pratnju službenog lokalnog vodiča: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu, rezidencija čeških vladara kroz stoljeća – Katedrala sv. Víta i Václava – Karlov most, najstariji gradski most i najpoznatija gradska znamenitost, povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave, Malom Stranom – Staromĕstské námĕstí, najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga, s crkvom sv. Nikole, spomenikom Janu Husu, Starogradskom vijećnicom i znamenitim Astronomskim satom) – Václavské namĕstí ... Poslije razgleda moguć odlazak na fakultativnu dvosatnu vožnju brodom po Vltavi (uključen buffet obrok) uz najpoznatije građevine i spomenike „Zlatnog grada” (uz doplatu). Noćenje.

3.dan: PRAG                    
Doručak. Slobodan dan. Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju slikovitom Malom Stranom, dijelom grada opisanog u mnogim slavnim češkim romanima. U šetnji ćemo posjetiti i crkvu Gospe Pobjedonosne u kojoj se nalazi glasovita statua Praškog Malog Isusa, a kojem se pripisuju mnogobrojna čudesa. Svoju dodatnu šetnju završit ćemo na Staromaku nakon što smo prošli kroz Židovsku četvrt i luksuznu Prašku ulicu. U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u kupovini i osobnim programima u živopisnoj češkoj prijestolnici. Za one željne upoznavanja Praga predlažemo odlazak na Vyšehrad, staro praško brdo uz koje se vežu mnoge praške i češke legende. Lokalna legenda govori da se Prag upravo tu osnivao, a neko vrijeme su na njemu i stolovali prvi vladari iz dinastije Přemysl. Gore se nalaze ostaci starih zidina, najstarija praška građevina iz 11. st. – Rotunda sv. Martina, ostaci Libušinih toplica, odličan vidikovac na Hradčane i zapadni dio grada, i maleno lijepo groblje na kojem su pokopani brojni veliki češki uglednici iz 19. st., praški Mirogoj u malom – npr Bedřich Smetana, Karel Čapek, Antonín Dvořák, itd. Navečer moguć fakultativni odlazak autobusom na nezaboravan doživljaj večere u srednjovjekovnoj češkoj taverni s uključenim programom (uz doplatu). Povratak u hotel nakon večere u kasnim večernjim satima. Noćenje.

4.dan:    PRAG – ČESKÝ KRUMLOV – ČAKOVEC/VARAŽDIN/ZAGREB   
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja preko Českýh Budĕjovica te posjet Češkom Krumlovu, glasovitom mjestašcu pod zaštitom UNESCO-a i jednim od najljepših gradića Češke, pitoresknom smještenom kraj meandra rijeke Vltave. Šetnja s voditeljem putovanja preko dvorišta slikovitog dvorca prema središtu živopisnog grada. Slobodno vrijeme za kavu, šetnju i posljednju kupovinu. Povratak prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 890  /  RC 990 kn
Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta   

Popusti i doplate:
20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Informativne cijene ulaznica (podožne promjenama, plaćanje na licu mjesta pružatelju usluga):
karte javnog prijevoza u Pragu: pojedinačna karta 30 minuta - 24 CZK, pojedinačna karta 90 minuta - 32 CZK
Stara gradska vijećnica: 100 CZK
Muzej voštanih figura: 290 CZK
Hradčany: Mala tura 250 CZK (cca 10 eur) - uklj. stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna ulica i katedrala sv. Vita
Hradčany Velika tura 350 CZK (cca 13,5 eur) - uklj. stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača
Židovska četvrt - 5 sinagoga i staro židovsko groblje 480 CZK (cca 19 eur)
Staro-nova sinagoga - 200 CZK (cca 8 eur)
Narodna galerija (stalna izložba) - 240 CZK (cca 9,5 eur)

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme polaska iz Varaždina bit će definirano 7 dana prije polaska.
S obzirom da ruta putovanja prema Pragu vodi preko Varaždina, nije potrebna nadoplata za iste, ali je potrebna najava mjesta polaska prilikom rezervacije putovanja.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
1.    za posebno sjedalo u autobusu:
1 red – sj. 3,4     100 kn
2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn
za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE:
Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Češka službeno Češka Republika (češki: Česká Republika) suverena je država u Srednjoj Europi. Graniči na zapadu s Njemačkom, na sjeveru s Poljskom, na istoku s Slovačkom, na jugu s Austrijom. Prostire se na površini od 78.866 km2. Prema državnom uređenju unitarna je parlamentarna republika s oko 10,5 milijuna stanovnika. Glavni i najveći grad u državi je Prag s preko 1,2 milijuna stanovnika. Sastoji se od povijesnih regija Bohemije, Moravske i Češke Šlezije. Kopnena je država i nema izlaz na more.

Valuta: nacionalna valuta je češka kruna (czk) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = oko 25 kruna), češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama prije putovanja ili zamijeniti na licu mjesta (voditelj putovanja će vam preporučiti mjenjačnice u Pragu tijekom razgleda).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za državljane RH viza za Češku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Češkoj republici nalazi se u Pragu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Češkoj Republici (Prag) nalazi se na adresi V Pruhledu 9, 162 00 Praha 6, Češka. Kontakt podaci: tel. 00420 235 090 801, fax. 00420 233 343 464, e-mail: praha@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Ljiljana Pancirov.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8:00-16:00 Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +420 602 354 986

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV (u zoni gradskog prijevoza)
razgled Praga u pratnji službenog lokalnog vodiča
sve razglede prema programu
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
boravišnu pristojbu u iznosu od 1,5-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu
doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
dvosatnu vožnju brodom po Vltavi s uključenim buffet ručkom / piće se plaća dodatno – 25 eur (min. 20 putnika, plaćanje na licu mjesta)
večeru u pivnici – 25 eur (min 20 putnika, plaćanje na licu mjesta)
večeru u tradicionalnoj češkoj taverni s folklornim programom (večera u 4 slijeda s neograničenom konzumacijom pića od 19-22, pivo, vino, sokovi – min. 20 putnika, plaćanje na licu mjesta) -35 eur
napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Lokacija putovanja

Prag - Češka

ID01

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
990 kn 890 kn