San Marino i Rimini 3 dana PREMIUM

Italija - San Marino Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Italija

Vrijeme trajanja

Trajanje

3 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 49 osoba

ZG-KA-RI

Polazište

ZG-KA-RI

Varaždin

Polazište

Varaždin

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
22.06 30.08 27.09 01.11 16.11

Opis programa

San Marino i Rimini 3 dana PREMIUM

Autobusom iz Zagreba
3 dana/2 noćenja
Predviđen hotel: Hotel Jana 3* ili sl.
Moguć polazak i iz Karlovca,  Rijeke + Varaždin uz prethodnu najavu.

1. dana Zagreb – RIMINI
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Rimini, jedno od najpoznatijih talijanskih ljetovališta koje se odlikuje ugodnom klimom i 15 km dugačkom pješčanom plažom, s preko 1000 hotela i 250 uređenih plaža. Poznato je gastronomsko odredište s odličnim ribljim specijalitetima i vinima s obližnjih vinograda. Smještaj u hotel i kraći odmor. Slijedi razgled Riminija, bivšeg Ariminum-a, jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu iz 27. godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan RIMINI – SAN MARINO – RIMINI
Nakon doručka odlazak u San Marino državu brojnih ljepota, ujedno i treću najmanju državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi… Slobodno vrijeme za kavu, ručak i shopping u tax free zoni. Prilikom povratka u hotel posjet jednoj obiteljskoj vinariji (ne vinogradima i vinskom podrumu, već mjestu gdje se zaista proizvodi vino), slijedi degustacija 4 vrste vina, gdje ih vrlo povoljno možete i kupiti. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Rimini je rodno mjesto poznatog redatelja Federica Fellinija, mondeni grad pokrajine Emilija-Romagna, na ušću rijeke Marecchije u Jadransko more, koji je sa svojim starim, krivudavim uličicama, mnoštvom restorana i kafića ... idealno mjesto za uživanje. Noćenje.

3. dan RIMINI – FERRARA – Zagreb
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Ferrari, jednom od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine i opasan s 9 km zidina. Šetnja gradskim središtem: dvorac Estense, izgrađen u 14. stoljeću koja je pripadala vladajućoj obitelji Este kao sigurnosna utvrda protiv izgladnjelog naroda – katedrala sv. Juraja – židovska četvrt – Dijamantna palača (Palazzo dei Diamanti) koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanta. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak i Aperol Spritz. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Napomena: na polascima 30.04., 22.06. i 16.11. posjet vinariji bit će prvog dana; prije dolaska u Rimini idemo na degustaciju jer je vinarija nedjeljom/blagdanima zatvorena. Sadržaj programa ostaje isti.

Redoslijed obilaska, kao i vremena su informativna i podložna promjenama prema procjeni voditelja putovanja na licu mjesta.

Garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje.


Doplate:
- boravišna pristojba u iznosu cca. 3 € po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
- doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 38€
- doplata za polazak iz  Varaždina 22 €  minimum 10 putnika
- doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 84 € – nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti:
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje:
          - u terminima 30.03. i 30.08. iznosi 161 €
          - u terminima 01.05., 30.05., 27.09., 01.11. i 16.11. iznosi 156 €
          - u terminu  22.06. iznosi 170 €
- REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28:
          - u terminima 30.03. i 30.08. iznosi 169 €
          - u terminima 01.05., 30.05., 27.09., 01.11. i 16.11. iznosi 164 €
          - u terminu  22.06. iznosi 178 €
- PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2):
          - u terminima 30.03. i 30.08. iznosi 177 €
          - u terminima 01.05., 30.05., 27.09., 01.11. i 16.11. iznosi 172 €
          - u terminu  22.06. iznosi 186 €

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija).
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke i transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Korisne informacije – Italija:
Italija se prostire na oko 301 tisuću četvornih kilometara na jugu Europe, ima prepoznatljivi oblik čizme, a uključuje i dva velika otoka u Sredozemnom moru – Siciliju i Sardiniju. Graniči s Francuskom i Švicarskom na sjeverozapadu, s Austrijom na sjeveru, sa Slovenijom na sjeveroistoku, dok je od Hrvatske dijeli Jadransko more. Na njenom teritoriju nalaze i dvije neovisne države – San Marino i Vatikan – koje su potpuno okružene talijanskim državnim područjem. U geografskom smislu Italija se većim dijelom smjestila na Apeninskom poluotoku, čijom se duljinom proteže gorski lanac Apenini, a koji se na sjeverozapadu spaja s Alpama. Ovaj je prostor poznat i po vulkanima: ugaslom Vezuvu kod Napulja, aktivnoj Etni na Siciliji i obližnjem Stromboliju. U Italiji živi oko 58 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Talijani, glavni grad Rim smjestio se u središnjoj Italiji, ali se praktično prostire do obale Tirenskog mora. U Italiji se rado posjećuje i grad mode – Milano, Verona i Venecija, regija Toskana, te brojna skijališta u Alpama tijekom zimskim mjeseci.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
Putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Važne informacije za putovanje (obavezno pročitati):
- preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
- pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
- završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
- organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
- organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
- organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
- zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
- kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategorij

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Riminiju
razglede prema programu (izvana)
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

boravišnu pristojbu u iznosu cca. 3 € po osobi (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
doplatu za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin
doplatu za dodatno prazno sjedalo u autobusu
sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene