Španjolska tura - Barcelona - Madrid - Toledo - Valencia

Madrid - Španjolska Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Zrakoplovom

Destinacija putovanja

Destinacija

Španjolska

Vrijeme trajanja

Trajanje

8 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Lokalni turistički vodič na destinaciji

Lokalni vodič

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 25 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Polupansion

Usluga

Polupansion

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
07.10

Opis programa

Španjolska tura - Barcelona - Madrid - Toledo - Valencia

Zrakoplovom iz Zagreba
8 dana / 7 noćenja
Smještaj:
- BARCELONA:  Hotel Catalonia Atenas 4* ili sl.
- VALENCIA: Hotel Eurostars Rey Don Jaime 4* ili sl.
- MADRID:  Hotel Gran Versalles 4* ili sl.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

1. dan: ZAGREB – BARCELONA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu u 22.20 sati na liniji VY1281 (Vueling). Po dolasku u Barcelonu u 00.40 sati, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BARCELONA – izlet MONTSERRAT – BARCELONA
Nakon doručka odlazimo u panoramski razgled grada autobusom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, Gaudijevo životno ostvarenje, remek-djelo katalonske umjetnosti (razgled izvana). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. U poslijepodnevnim satima odlazak do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Povratak u hotel i večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

3. dan: BARCELONA – TARRAGONA – VALENCIA
Doručak. Odjava iz hotela i potom polazak prema Tarragoni. Po dolasku u Tarragonu slijedi pješački razgled starog dijela grada bogatog rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem. Tarragona je kao rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12.st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegantno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, završavajući na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme u gradu. Slijedi vožnja do Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada “paelle”. “Terra Magica” - po mnogim anketama najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. st. stolovao opjevani nacionalni junak „El Cid Campeador“. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan: VALENCIA – izlet NACIONALNI PARK LA ALBUFERA – VALENCIA
Nakon doručka odlazimo u razgled starog dijela grada, razgled započinjemo pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st. Posjet jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central. Šetnja do Plaça de l' Ajuntament - barokne gradske vijećnice iz 18. st., Arena de Toros. Odlazimo potom prema modernom dijelu grada, gdje su urbanu cjelinu pretvorili u jedan od najmodernijih gradova u Europi. Želja za kreiranjem učinkovite povezanosti starog i novog u gradu ostvarena je kroz provedbu planova najvažnijeg arhitekta Valencije, Santiaga Calatrava. Na obalama nekadašnje rijeke Turie podignut je impozantan kompleks koji ima ne samo estetski, već i praktičan karakter, sadrži sve: od Muzeja znanosti, Palače umjetnosti, Oceanografskog muzeja. U poslijepodnevnim satima odlazimo na izlet u Nacionalni park La Albufera, na obali Sredozemnog mora. La Albufera je prirodni rezervat okružen predivnom lagunom gdje valovi Sredozemnog mora oplakuju obalu El Salera. Ovo sjajno mjesto, idealno za bijeg od gradske gužve, prirodno je stanište za preko 250 vrsta ptica selica. Tri odvojena kanala povezuju močvare i lagunu s Balearskim morem. Slijedi plovidba brodom po jezeru s pogledom na tipične kuće «barracas» i na jedinstvena polja riže, koja je najvažniji sastojak čuvene valencijske paelle ili «paella valenciana» te ostalih lokalnih specijaliteta. Povratak u Valenciju. Večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

5. dan: VALENCIA – TOLEDO – MADRID
Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje prema Toledu. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla - La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj), samostan i crkva San Juan de los Reyes, Alcázar, crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga Santa Maria La Blanca, Plaza Zocodover. Po završetku razgleda odlazimo prema Madridu. Po dolasku u glavni grad Španjolske prijava i smještaj u hotelu. Večera i noćenje.

6. dan: MADRID – izlet ESCORIAL – MADRID
Nakon doručka krećemo u razgled španjolske prijestolnice uz pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. U poslijepodnevnim satima odlazak na poludnevni izlet u El Escorial, dojmljivu samostansku kraljevsku rezidenciju Filipa II, jedno od najposjećenijih mjesta u Španjolskoj. Punog imena San Lorenzo Real de El Escorial, to je golemo zdanje u kojem se nalazi kraljevska palača, crkva, samostan i knjižnica. Kompleks koji je nastao između 1563. i 1584. godine, u tzv. Zlatno doba (za Španjolsku) Escorial svjedoči o tadašnjoj moći i veličini nekadašnjeg španjolskog svjetskog carstva, toliko velikom da se govorilo da tamo „sunce nikada ne zalazi“. Razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodan ostatak dana za osobne programe, dodatne razglede, šetnju opuštajućim parkom Retiro ili kupovinu. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan: MADRID – ZARAGOZA – BARCELONA
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Zaragozi, prijestolnici Aragona. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Razgled povijesne jezgre grada: Bazilika Nuestra Senora del Pilar - barokna bazilika s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv. Jakova, trg Pilar, Lonja trgovačka burza 16.stoljeća, gradska vijećnica, katedrala Svetog spasitelja, Casa del Dean, zidine Aljaferia iz doba arapskog osvajanja, Puerta del Carmen, crkva Santa Engracia, četvrt San Miguel, toranj Zuida, spomenik Goyi. Po završetku razgleda nastavljamo prema Barceloni. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: BARCELONA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Prije povratka kući svakako predlažemo da današnje prijepodne iskoristite za posjet čuvenoj crkvi Sagrada Familia. Preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici. Posjetite također Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U za to previđeno vrijeme (oko 16:30 sati), polazak transfera od hotela prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 19.30 sati na liniji VY1280 (Vueling). Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.30 sati.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana (promjenjivo do puta).

Doplate:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 398 € (2.998,73 kn) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplata za turističku pristojbu u Barceloni cca 2,50 € - 3 € po osobi/noć (plaćanje u hotelu na recepciji)

Popusti:
djeca 2-12 godina na pomoćnom krevetu: 10%

Fakultativne doplate i sadržaji:
- Doplata za paket ulaznica: 120 € (904,14 kn)
- Paket ulaznica uključuje:
  - ulaznicu za katedralu i Pueblo Español u Barceloni
  - ulaznicu za svetište Montserrat i uspon vlakom do svetišta zupčastom željeznicom
  - ulaznicu za rimski amfiteatar i katedralu u Tarragoni
  - ulaznicu za katedralu, Burzu svile (Lonja de la Seda) i plovidbu brodom u Valenciji
  - ulaznicu za katedralu, crkvu Sv. Tome i sinagogu u Toledu
  - ulaznicu za Muzej Prado u Madridu
  - ulaznicu za samostan u kraljevskom kompleksu El Escorial
  - ulaznicu za Baziliku Gospe od Pilara (Nuestra Señora del Pilar) i Katedralu Spasitelja (La Seo de Zaragoza)

Informacije o letu:
Prijevoznik:
VUELING
Red letenja:
07.10.2023. ZAGREB BARCELONA   22:20  00:40
14.10.2023. BARCELONA ZAGREB   19:30  21:40

Napomene:
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Korisne informacije:
Španjolska je po ustavnom uređenju parlamentarna monarhija. Smještena je na jugozapadu Europe i zauzima veći dio Pirinejskog poluotoka. Dio su njezinog teritorija i otočni arhipelazi Baleari i Kanarski otoci, sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, kao i enklava Llivia u francuskim Pirinejima. Sjevernoafrički teritoriji pod španjolskom upravom graniče s Marokom. Ukupna dužina španjolske kopnene granice je 1918 km.
Površina: 505.990 km²
Broj stanovnika: 43,2 milijuna
Radno vrijeme trgovina i banaka: Većina trgovina je otvorena od ponedjeljka do subote 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h. Veći trgovački centri i robne kuće otvoreni su od ponedjeljka do subote bez prekida 10:00-21:00 ili 22:00 h (otvoreni su čak i nekim nedjeljama u godini). Na obali se tijekom visoke sezone trgovine zatvaraju većinom tek nakon 22:00 h. Ljekarne su u pravilu otvorene 09:30-13:30 h i 16:30-20:00 h, dok su pojedine ljekarne u većim gradovima otvorene 24 h. U tim se slučajevima radi o dežurstvima tijekom vikenda i noći kada se na vratima pozvoni za narudžbu.
Valuta: euro
Jezik(ci): španjolski (kastiljski) je službeni jezik. Uz njega postoje katalonski, baskijski, galicijski i valencijski jezik koji se također smatraju službenim jezicima pojedinih autonomnih pokrajina.
Klima: Madrid: klima visinskog područja (kastiljska visoravan Meseta, 680 m nad. vis.): suhe i hladne zime, vruća ljeta (do 40°C); obala: sredozemna odnosno oceanska atlantska klima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
zrakoplovne pristojbe i naknade
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad osobne prtljage (dimenzija max. 40x20x30cm npr. manja torba, ruksak)
transfere zračna luka – hotel – zračna luka
prijevoz autobusom tijekom ture i razglede prema programu
7 noćenja s polupansionom hotelima 4* u Barceloni, Valenciji i Madridu u dvokrevetnim sobama
poludnevni izlet u Montserrat
poludnevni izlet u Nacionalni park Albufera
poludnevni izlet u El Escorial
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
lokalne vodiče tijekom razgleda gradova i na izletima
slušalice tijekom razgleda i posjeta lokalitetima
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
doplata za turističku pristojbu u Barceloni cca 2,50 € - 3 € po osobi/noć (plaćanje u hotelu na recepciji)-
fakultativne sadržaje
putna osiguranja

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene