Venecija i otoci lagune 2 dana KLASIK

Italija - Venecija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Italija

Vrijeme trajanja

Trajanje

2 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 49 osoba

ZG-KA-RI

Polazište

ZG-KA-RI

Varaždin

Polazište

Varaždin

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
14.09 12.10

Opis programa

Venecija i otoci lagune 2 dana KLASIK

Autobusom iz Zagreba
2 dana/1 noćenje
Smještaj: hotel 3*
Moguć polazak i iz Karlovca,  Rijeke + Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan Zagreb – VENECIJA
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja prema Italiji uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto) i plovidba do Venecije. Ako prvi put idete u Veneciju, vjerojatno će vas zbuniti položaj grada. Naime, ono što se smatra Venecijom, dakle stari dio grada sa svim znamenitostima, zapravo je otok od kopna udaljen oko 4 km. Ulazak brodićem u Veneciju je poseban doživljaj jer s mora izgleda nevjerojatno, a sam ulazak u lagunu je najbolje vrijeme za prve fotografije. Na mjestu spajanja kanala Grande i zaljeva sv. Marka nalazi se veličanstvena crkva Santa Maria della Salute koja „pozdravlja“ putnike. Iskrcaj s brodića i odlazak u razgled Venecije (vođenje je uz audio slušalice koje će vam omogućiti da pratite vodiča na najbolji način /doplata za brodić i slušalice): Most uzdaha, koji je napravljen kako bi povezao stari i novi zatvor, no postoje dvije priče o tome kako je dobio svoje ime – Trg svetog Marka, središta Venecije na kojem se nalaze čak tri  znamenitosti: bazilika sv. Marka, Duždeva palača i toranj sv. Marka – kanal Grande, 4 km dug vodeni put koji vijuga kroz Veneciju, ujedno i najpoznatija 'ulica' te presijeca stari dio grada na dva dijela – most Rialto, najstariji od četiri mosta preko kanala – riva Degli Schiavoni ... i još puno toga. Venecija izgleda kao labirint, no snalaženje je vrlo jednostavno budući su po zgradama natpisi u kojem se smjeru krećete. Slobodno vrijeme za šetnju šarmatnim uličicama i uživanje u nekom od kafića uz kanal Grande ili nezaboravnu vožnju gondolom. Povratak brodićem do pristaništa gdje nas čeka autobus. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan VENECIJA – izlet otoci venecijanske lagune BURANO i MURANO – Zagreb
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na fakultativni izlet otoci venecijanske lagune Burano i Murano. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj na brodić (vaporetto), tijekom vrlo zanimljive plovidbe po močvarnoj laguni (vodenoj autocesti, koja je ponegdje duboka samo metar), saznat ćete puno zanimljivosti i tajni koje su skrivali otoci i otočići u laguni. Prvo plovimo prema ribarskom otoku Burano, danas najpoznatijem po čipkarstvu i šareno obojanim kućama. Burano se, kaže legenda, žarkim bojama svojih fasada okitio kako bi njegovi ribari lakše našli put kućama u gustoj magli koja većinu zimskih večeri obavija lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu... Tradicija se održala do danas, a lokalna uprava odobrava boju u koju vlasnici žele obojiti fasade svojih kuća. U slobodno vrijeme obavezno probajte tradicionalne kolačiće koji nose ime otoka – bussolai buranei, no nakon što kušate finu ribu s otoka. Nastavljamo do otoka Murano, točnije arhipelaga od sedam otoka povezanih mostovima. Otok Murano je svjetski poznat po proizvodnji stakla, posjetit ćemo i tvornicu stakla uz prezentaciju izrade stakla. Ovo mjesto vrvi malim trgovina staklom, koje još uvijek izrađuju vrsni majstori ... stoga iskoristiti priliku i na otoku kupite suvenir; uz dobro cjenkanje možete jednako dobro i uštedjeti. Povratak brodićem do pristaništa gdje nas čeka autobus. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.


Doplate:
- boravišna pristojba u iznosu cca. 2 € po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosi 35 € (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin 22 €, minimum 10 putnika
- doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 45 €, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami

Dodatne doplate:
- vožnja brodićem Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni i audio slušalice za razgled Venecije 25 € (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta / vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
- izlet otoci venecijanske lagune 25 € (izlet uključuje: vožnju brodićem Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu)

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3* (lokalna kategorizacija) u okolici Venecije.
Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti:
Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje iznosi 93 €, u terminu 18.05., 22.06. iznosi 97 €
- REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28 nadalje iznosi 100 €, u terminu 18.05., 22.06. iznosi 104 €
- PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2) nadalje iznosi 108 €, u terminu 18.05., 22.06. iznosi 112 €

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Karlovca i Rijeke i transfera iz Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

Italija se prostire na oko 301 tisuću četvornih kilometara na jugu Europe, ima prepoznatljivi oblik čizme, a uključuje i dva velika otoka u Sredozemnom moru – Siciliju i Sardiniju. Graniči s Francuskom i Švicarskom na sjeverozapadu, s Austrijom na sjeveru, sa Slovenijom na sjeveroistoku, dok je od Hrvatske dijeli Jadransko more. Na njenom teritoriju nalaze i dvije neovisne države – San Marino i Vatikan – koje su potpuno okružene talijanskim državnim područjem. U geografskom smislu Italija se većim dijelom smjestila na Apeninskom poluotoku, čijom se duljinom proteže gorski lanac Apenini, a koji se na sjeverozapadu spaja s Alpama. Ovaj je prostor poznat i po vulkanima: ugaslom Vezuvu kod Napulja, aktivnoj Etni na Siciliji i obližnjem Stromboliju. U Italiji živi oko 58 milijuna stanovnika, od čega većinu čine Talijani, glavni grad Rim smjestio se u središnjoj Italiji, ali se praktično prostire do obale Tirenskog mora. U Italiji se rado posjećuje i grad mode – Milano, Verona i Venecija, regija Toskana, te brojna skijališta u Alpama tijekom zimskim mjeseci.

Važne informacije:
- preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
- pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 20 dana prije početka putovanja
- garantiran polazak: garancija ovog putovanja je informativnog karaktera i podložna promjenama ovisno o dinamici prodaje
- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
- završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
- lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
- kvaliteta hotela – na nivou Europske unijepokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Venecije
razglede prema programu (izvana)
voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo
boravišna pristojba u iznosu cca. 2 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
vožnja brodićem Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni i audio slušalice za razgled Venecije (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta / vožnja traje oko 40 minuta u jednom smjeru)
izlet otoci venecijanske lagune (izlet uključuje: vožnju brodićem Punta Sabbioni – Burano – Murano – Punta Sabbioni, razglede prema programu)
doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
doplata za transfer Varaždin - Zagreb - Varaždin, minimum 10 putnika
doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu, nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

Provjeri sve termine i cijene