Egipat, Sharm El Sheikh - Hotel Baron Palms Resort Sharm El Sheikh 4*

Montazah, South Sinai Governorate 46628, Egipat Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Egipat

Destinacija putovanja

Destinacija

Sharm El Sheikh

Predstavnik na destinaciji

Lokalni predstavnik

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 160 osoba

Budimpešta Airport

Polazište

Budimpešta Airport

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

All inclusive

Usluga

All inclusive

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Opis programa

Egipat - Hotel Baron Palms Resort Sharm El Sheikh 4*/ Sharm El Sheikh


SHARM EL SHEIKH
Na jugu poluotoka Sinaja, između Sueskog zaljeva i zaljeva Aqaba smjestilo se jedno od najluksuznijih ljetovališta. Iznimni hoteli i restorani Sharm el Sheikha nalaze se u Na`ama Bayu, dok sjevernije leži uglađeno naselje. Ovo je ljetovalište poznato po koraljnim grebenima koje krasi epitet jednih od najljepših i najboljih na svijetu, a njihova je posebnost u tome što čuvaju više od sto različitih vrsta koralja i jedinstvene vrste riba.

NAŠE PREPORUKE
Ukoliko boravite u Sharm el Sheikhu, svakako posjetite Na`ama Bay jer tu je središte svih zbivanja: hoteli, restorani, barovi na plaži, trgovine, brojna casina, noćni klubovi i diskoteke s karaokama, ali i škole ronjenja i ponuda raznih vodenih sportova. Ukoliko želite upoznati tradiciju ovog mjesta, zakoračite na Old market - staru tržnicu veselih boja i živahnog cjenkanja, gdje ćete upoznati dobroćudne domaćine. Svojom lokacijom oduševljava zaljev Shark's bay. Fina pješčana plaža, očaravajući koraljni greben, uređen botanički vrt te igralište za golf »Jolie Ville« mame brojne zahtjevne turiste. U ovom su predjelu hoteli uzdignuti nad obalom te nude čaroban pogled na Crveno more.

Mjesto:
Odmaralište u butik stilu s andaluzijskim obilježjima smješteno je usred više od 150 palmi u ogromnom tropskom krajoliku na dugoj privatnoj pješčanoj plaži koja poziva na iskustvo ronjenja svjetske klase. Udaljenost od zračne luke Sharm El Sheikh je 8 km.

Hotel:
Kompleks ima besplatni Wi-Fi, liječnika na poziv, shuttle bus, bankomat, concierge lounge, nekoliko restorana i barova, dva bazena s vodopadom, jacuzzi. Hotel je prilagođen invalidskim kolicima.

Smještaj:
230 soba i apartmana opremljeno je balkonom ili terasom, sefom, klima uređajem, minibarom, TV-om, telefonom, tušem, sušilom za kosu, WLAN-om, opremom za pripremu čaja i kave.
Superior Classic dvokrevetna soba (DCS) - može se rezervirati i kao jednokrevetna soba (ECS)
Superior dvokrevetna soba s bazenom (DSP) - može se rezervirati i kao jednokrevetna soba (ESP)
Apartman (SU)

Gostoljubivost:

Sve uključeno u stilu švedskog stola sa stanicama za kuhanje uživo.
Kuhinja svjetske klase u Tirani s internacionalnim švedskim stolom, egipatski restoran dizajniran u andaluzijskom stilu, restoran i bar Paradise Pool, bar u predvorju i piano lounge, Oriental Café. Hotel također nudi razne mogućnosti objedovanja.

Sport/Zabava:

Centar vodenih sportova sa skijama za vodu, bananama, katamaranima itd.
Wellness & Relax centar s teretanom, spa, parnom kupelji i masažama (uz nadoplatu).
Predstave se nude u večernjim satima, a lagana zabava tijekom dana.

Napomena o putovanju osoba smanjene pokretljivosti:
Imajte na umu da naše hotelske ponude općenito nisu prikladne za osobe smanjene pokretljivosti. Međutim, ako ste zainteresirani, rado ćemo zatražiti dodatne informacije za vaše osobne potrebe.

Web stranica hotela: www.baronhotels.com

Iskazane cijene su po osobi za smještaj u dvokrevetnoj standard sobi.
Za smještaj u ostale tipove soba, cijena na upit!
Iskazane cijene podložne su dnevnim promjenama te je važeća cijena u trenutku rezervacije!

Popusti:
Popusti za djecu su na upit!

Viza:
Putnici u Sharm el Sheikhu će dobiti >> Sinai Only << vizu, koja je besplatna za područje Sharma i vrijedi za putovanja od 1-2 tjedna. Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od dana izdavanja vize. Kako se uvjeti mogu promijeniti, ljubazno molimo da se prije odlaska na putovanje informirate o uvjetima ulaska u Egipat kod nadležnih institucija. Prilikom ulaska u državu, potrebno je ispuniti formural s podacima iz putovnice i o detaljima boravka u destinaciji. Do 8 dana prije polaska vizu je moguće pribaviti i putem stranice https://www.visa2egypt.gov.eg. Državljani država koje nisu članice EU (npr. BiH, Albanija i sl.) vizu moraju pribaviti prije odlaska, u Veleposlanstvu Egipta. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju, u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu zemlje u koju putuju. Svaki putnik je odgovoran za pribavljanje odgovarajućih putnik dokumenata te njihovu ispravnost!!


Fakultativni izleti (plaćanje na licu mjesta):

CJELODNEVNI IZLET U KAIRO AVIONOM
Posjetite najpoznatija povijesna mjesta u Kairu, uključujući piramide u Gizi, Sfingu i svjetski poznati Egipatski muzej, dom tisućama artefakata, od svakodnevnih predmeta do poznate Tutankamonove zlatne posmrtne maske. Naši profesionalni egiptolozi vodit će vas kroz ove veličanstvene znamenitosti, hodat ćete stopama faraona i diviti se veličanstvenim kolosalnim grobnicama, posljednjim sačuvanim čudima starog svijeta. Uključuje zrakoplovni prijevoz, prijevoz na licu mjesta i ručak.
Cijena za odraslu osobu cca. *269 € / dijete *249 eur

CJELODNEVNI IZLET KAIRO AUTOBUSOM
Drugi način da posjetite Kairo i uživate u njegovim najpoznatijim povijesnim znamenitostima uključuje piramide u Gizi, Sfingu i svjetski poznati Egipatski muzej s tisućama artefakata, od svakodnevnih predmeta do poznate zlatne posmrtne maske Tutankamona. Naši profesionalni egiptolozi vodit će vas kroz ove veličanstvene znamenitosti, hodat ćete stopama faraona i diviti se veličanstvenim kolosalnim grobnicama, posljednja sačuvana čuda starog svijeta. Uključuje prijevoz i ručak.
Cijena za odraslu osobu cca. *119 € / dijete *80 eura

LUXOR JEDNODNEVNI IZLET AVIONOM
Luxor, mjesto drevne Tebe, često se naziva najvećim svjetskim muzejom na otvorenom, gdje se više od 5000 godina povijesti otkriva u punom sjaju. Glavne atrakcije uključuju veličanstveni hram Karnak sa spomenicima Ramzesa II. i bogovima Amon-Ra. Prelaskom rijeke Nil, posjetite hram kraljice Hatshepsut, Memnonov kolos i naravno Dolinu kraljeva, gdje su izgrađene grobnice faraona Novog kraljevstva. Uključuje letove, transfere i ručak.
Cijena za odraslu osobu cca. *279 € / p.p. *249 eura

JERUZALEM PO DANU
Uživajte u posjetu Jeruzalemu na jednodnevnom izletu; posjetiti najzanimljivija mjesta u Jeruzalemu i rijeku Jordan. Vožnja do egipatske granice i do Mrtvog mora. Kupanje u Mrtvom moru i shopping. Izlet na rijeku Jordan i kupanje. Vožnja od rijeke Jordan do Jeruzalema. Posjet panorami Jeruzalema radi fotografiranja. Posjet Betlehemu. Posjet trgovačkom centru, zatim posjet Crkvi Isusova rođenja. Vožnja od Betlehema do Jeruzalema. Posjet staroj gradskoj jezgri Jeruzalema te Crkvi Svetog groba i Zapadnom zidu.
Cijena za odraslu osobu cca. *219 € / dijete *190 eura

PETRA S BRODOM
Započnite obilazak rano ujutro s otprilike 3 sata vožnje od Sharme do Tabe, odakle se putovanje nastavlja 1-satnom vožnjom trajektom do Aqabe. Put od Aqabe do Petre traje dodatnih 2,5 sata. Petra je nabatejski karavanski grad, važno raskrižje putova između Arabije, Egipta i Sirije-Fenicije. Petra je dijelom izgrađena, dijelom isklesana u stijeni i okružena planinama prošaranim prolazima i klancima. To je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu, gdje se drevne istočnjačke tradicije isprepliću s helenskom arhitekturom. Nakon razgleda grada, ručak u hotelu s 5 zvjezdica. Nakon ručka vraćamo se u Aqabu gdje imate vremena za shopping. Zatim se vraćamo natrag u Tabu i vraćamo se u hotel. U cijenu je uključen prijevoz i ručak.
Cijena za odraslu osobu cca. *319 € / dijete *259 eura

SAMOSTAN SVETE KATARINE
Vozeći se Sinajskom pustinjom, odvest ćete se do podnožja planine Sinaj, gdje je Mojsije primio Deset zapovijedi. Otkrit ćete samostan sv. Katarine, najstariji aktivni samostan na svijetu, te posjetili baziliku i legendarnu „goru gorućeg grma“ s koje je Bog govorio Mojsiju. Fascinantno putovanje prepuno povijesti i kulture, nakon kojeg se vraćate u Dahab. U Dahabu ćete imati slobodno vrijeme za kupovinu egipatskih suvenira. Cijena ulaznice u samostan iznosi 5 USD i nije uključena u cijenu.
Cijena za odraslu osobu cca. *58€/ dijete *40 €

VEČERA I GLEDANJE ZVIJEZDA S BEDUNIMA
Doživite život u tradicionalnom beduinskom kampu na Sinaju. Imat ćete priliku jahati deve, promatrati zalazak sunca nad planinama, a potom se udobno smjestiti na jastuke i uživati u tradicionalnoj večeri s roštilja. Kad padne mrak, astronom će vam ponuditi vođeni obilazak mnoštva zvijezda na nebu.
Cijena za odraslu osobu cca. *40€/dijete *20 €

DUNES & WAVES
Uživajte u kombinaciji zabave u pustinji i uz more, počevši od safarija na quad biciklima, jahanja deve u trajanju od 20 minuta i isprobavanja nove avanture - sanjkanje po pijesku. Potom ćemo vas odvesti do pješčane plaže gdje ćete pojesti nešto i osvježiti piće te uživati u vodenim sportovima kao što su vožnja bananom, vožnja tubeom i pogled na morsko dno brodom sa staklenim dnom. Imat ćete i slobodno vrijeme za ronjenje s disalicom s pješčane plaže.Cijena cca. *54 eura

SAFARI KVADOVIMA
Istražite pustinjski krajolik izbliza tijekom dvosatne avanture na četverociklima. Zgrabite svoju kacigu i dopustite svom vodiču da vam pokaže osnove, a zatim krenite s utabane staze na uzbudljivu avanturu kroz suhe planine i vijugave dine Sinajske pustinje.
Cijena cca. *23 eura

RAS MOHAMMED S BRODOM
Otputujte brodom do jednog od najfantastičnijih grebena na svijetu, gdje će vam vodič pokazati prekrasne koraljne grebene, jata šarenih riba, a ako budete imali sreće, možda čak i raže, hobotnice i kornjače. Prilika za sunčanje ne nedostaje! Ručak, bezalkoholna pića i oprema za ronjenje su osigurani. Ulaznica za nacionalni park od 5 USD nije uključena.
Cijena za odraslu osobu cca. *42€/dijete *27 €

SNORKLANJE NA OTOKU TIRAN
Otputujte na otok Tiran i istražite njegove nevjerojatne koraljne grebene. Voda oko Tirane je morsko zaštićeno područje poznato u cijelom svijetu po svojim zapanjujućim podvodnim krajolicima. Ovaj cjelodnevni izlet uključuje 3 zaustavljanja za ronjenje. Ručak, bezalkoholna pića i oprema za ronjenje su osigurani. Ulaznica za nacionalni park od 5 USD nije uključena.
Cijena za odraslu osobu cca. *42€/dijete  *27 €

SEA SCOPE SUBMARINE
Pogledajte podvodna čuda Crvenog mora bez da pokvasite noge. Polu-uronjivi Seascope ima jedinstvenu osmatračnicu sa staklenim stijenkama koja se nalazi tri metra ispod razine mora. Prozori vam pružaju panoramski pogled na podvodni svijet, s koraljima jarkih boja, jatima riba, ribama papigama i klaunovima, meduzama, morskim zvijezdama i još mnogo toga. Odlična zabava za cijelu obitelj. Ne zaboravite ponijeti svoj fotoaparat!
Cijena za odraslu osobu cca. *45€/dijete *23 eura

CITY TOUR
Doživite istaknute i skrivene kutke Sharme. Tura uključuje obilazak grada koji uključuje Veliku džamiju i koptsku katedralu, plus priliku da naučite kako pregovarati kao Egipćanin na Starom trgu.
Cijena za odraslu osobu cca. *15 €/osoba *10 €

PLIVANJE S DUPINIMA
Prilika za plivanje, dodir i igru s ovim prekrasnim, nježnim i inteligentnim stvorenjima. Uspomene koje ćete zauvijek čuvati. Seansa traje 30/15 minuta.
Cijena za 30 minuta cca. *114€ / 15 minuta *85€

* Cijene su informativne i mogu se promijeniti zbog promjena tečaja ili posebnih ponuda.
Izlete možete rezervirati u predvorju vašeg hotela. Cijene su po osobi i informativnog su karaktera. Imajte na umu da neke atrakcije zahtijevaju dodatno plaćanje menadžerima prilikom fotografiranja ili snimanja. Molimo za razumijevanje, jer je u cilju zaštite kulturnog blaga zbog mogućih oštećenja pri korištenju bljeskalica zabranjeno fotografiranje i snimanje spomenika i kulturnih znamenitosti koje su pod zaštitom spomenika. Izleti se mogu rezervirati isključivo u destinaciji za odmor, kod djelatnika lokalne agencije CET koja organizira i prodaje ponuđene izlete. Izleti se izvode na njemačkom ili engleskom jeziku, neki i na slovenskom.


Predstavnici na destinaciji:
Na većini destinacija će Vas dočekati slovenski predstavnici koji će Vam na temelju višesezonskog boravka na tim lokacijama, prenijeti sva saznanja o najljepšim mjestima odabrane destinacije. Osim toga, pobrinut će se da se ugodno smjestite, svojom reakcijom doprinijeti da Vaš odmor protekne bezbrižno i biti Vam na raspolaganju za bilo kakvu pomoć.

Trajanje leta: 4 sata
Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redovnih letova i avioprijevoznika unutar zakonskih i ugovornih opcija. Sva navedena vremena su stvarna lokalna vremena. Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.

Mobilni pozivi i internet:
Približne cijene mobilnih poziva: odlazni poziv 2,79€/min, dolazni poziv 1,46€/min, SMS 0,53€, MMS 1,19€, prijenos podataka 0,93€/100 kB. Budući da su cijene Roaminga visoke predlažemo da prilikom dolaska u Zračnoj luci kupite SIM karticu samo za mobilne podatke tj. internet cca 20 GB ~ 6€. S navedenom SIM karticom na mobilnom telefonu imate cijelo vrijeme dostupan Internet, te možete ostvariti pozive preko društvenih mreža (WhatsApp, Viber, Skype...)

Kategorizacija hotela:
Hoteli u programu označeni su službenom kategorizacijom koja važi u pojedinim državama, a koja može odstupati od kategorizacije koja važi u Hrvatskoj. Prehrana, komfor, usluge i ostala ponuda, uključujući plaže i bazene, pod nadzorom su lokalnih turističkih organizacija i na njih organizator nema utjecaja. Standardi turističkih ponuda su u odabranim ciljevima tj. državama različiti i međusobno neusporedivi.
Manja oštećenja sobe, stambenog pokućstva, alge na fugama keramičkih pločica i druge manje greške na opremi sobe, koje suštinski ne posežu u njenu funkcionalnost i estetski izgled, ne mogu biti predmet žalbe, budući da ne smanjuju kvalitetu boravka putnika.
Režim rada klimatskih uređaja u isključivoj je nadležnosti hotelijera.
Nedjelovanje klimatskog uređaja ne predstavlja nedostatak turističkog aranžmana.
Pojava buba i insekata, koji u ograničenom opsegu prelaze kroz pukotine u stambenom pokućstvu i otvore namijene prozračivanju, u objektima je, a posebice onim u prirodnom okruženju, sasvim uobičajena i ne može biti predmet žalbe. Ukoliko gore navedeno kod gostiju prouzrokuje nelagodnost, mogu se obratiti recepciji objekta, koji će u okviru svojih mogućnosti osigurati smanjenje ove pojave ili zamjenu sobe.
Određeni objekti posjeduju ponudu »sve uključeno« ili »all inclusive«, gdje cijene uključuje praktično kompletnu ponudu, npr. hranu, većinu pića, sportske aktivnosti, animaciju itd. Ponuda »all inclusive« odnosno »sve uključeno« razlikuje se kako od destinacije do destinacije, tako i od hotela do hotela.
Za većinu hotela niže kategorije (3 ili 4 zvjezdice), koji nude ovakvu ponudu, važi da izrazu »all inclusive« više odgovara naziv puni pansion, budući da u većini slučajeva obuhvaća doručak, ručak i večeru, s pićem uz obroke, koje je uglavnom samo točeno.
Ponuda »all inclusive« vezana je na hotelski kućni red dolaska u hotel i odlaska iz hotela, uglavnom od 12h do 12h, bez obzira na vrijeme odlaska u začnu luku.
Pri smještaju tri ili više osoba u istoj sobi, upozoravamo putnike da su ovim osobama namijenjeni dodatni ležajevi, koja nisu uvijek iste kvalitete kao i osnovni ležajevi.

Napomene:
Usprkos tome da u određenim specijaliziranim dućanima možete kupite alkoholna pića, ne preporučujemo vam njihovo konzumiranje u javnosti. Alkoholna pića u gostinskim lokalima su nešto skuplja nego kod nas. Podaci o bežičnoj internetskoj konekciji preuzeti su sa službenih stranica hotela na dan objave programa. Organizator putovanja ne odgovara za sporo ili ometano djelovanje konekcije u slučaju preopterećenosti ili drugih ispada sistema. Prilikom posjete hramova i muzeja, molimo za adekvatno ponašanje. Također molimo i da ne dotičete kamene zidove, antičke kipove ili izložbene eksponate. Također je zabranjeno i sakupljanje kamenja ili predmeta. Preporučujemo da za izlete izaberete adekvatnu izdržljivu obuću. Molimo za razumijevanje, budući da je razgledanje crkava i muzeja ponekad moguće samo izvana, jer ne želimo smetati tijekom mise i molitvenog obreda. Prilikom posjete đamiji, potrebna vam je adekvatna odjeća koja prikriva tijelo (npr. kratke hlače i majice koje otkrivaju ramena nisu dozvoljeni).

Ovo je informativna cijena, raspoloživa do popunjenja kapaciteta. Cijena je podložna dnevnim promjenama. Važeća je cijena u trenutku rezervacije! Broj mjesta i soba po objavljenoj cijeni je ograničen. Zbog brze dinamike, toplo preporučujemo da rezervaciju izvršite na vrijeme!
Zadnja usluga je ovisna o uplaćenom aranžmanu te je zadnji dan sobe potrebno napustiti prema hotelskom kućnom redu.
Red letenja na charter programima podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put pa je ovdje naznačen tek planirani raspored leta. O promjeni vremena leta, putnici će biti pravovremeno obavješteni.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Egipat na službenim stranicama MVEP-a.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

povratni zrakoplovni let Budimpešta - Sharm el Sheikh,
zrakoplovne i sigurnosne pristojbe,
autobusni prijevoz do/od odabranog objekta na destinaciji,
7 ili 14 noćenja (ovisno o izabranom) i usluga prema programu,
asistenciju predstavnika u destinaciji,
jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

fakultativne izlete, napojnice i druge usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje
nadoplatu za jednokrevetnu sobu, drugi tip usluge, drugi tip sobe
paket putnog osiguranja

Fakultativni izleti

Lidija Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2008

Provjeri sve termine i cijene