Tanzanija-Tanzanija

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
TANZANIJA I ZANZIBAROdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
TANZANIJA I ZANZIBAR
Broj dana 10
Prvi datum polaska 3.1.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 4* i 5*Image description
Usluga Prema programu
Cijena od 29.490,00 kn
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
TANZANIJA I ZANZIBAR
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANDŽARO/ARUSHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimandžaro/Arushu na liniji TK567 (Turkish Airlines) u 20.25 sati. Noćni let s obrokom za vrijeme leta.
2. dan: KILIMANDŽARO/ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA
Predviđeni dolazak u zračnu luku Arusha/Kilimandžaro u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te ishodovanje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Slijedi odlazak na doručak u hotel u Arushi. Nakon doručka transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara (2 i pol sata vožnje). Po dolasku smještaj u lodge i ručak. Nakon kraćeg odmora, u poslijepodnevnim satima ukrcaj u safari jeepove i početak safari avanture koje ćete se sjećati cijeli život. Lake Manyara je fantastičan „big game park“, park u kojem možete vidjeti mnoštvo raznovrsnih životinja, velike horde bufala, zebra, gazela, nilskih konja, lavova, majmuna i drugih vrsta životinja u prekrasnoj prirodi. Po povratku večera i noćenje u lodgeu.
3. dan: JEZERO MANYARA – NACIONALNI PARK SERENGETI
Nakon doručka odlazak džipovima prema Nacionalnom parku Serengeti. Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati safari na putu prema nacionalnom parku Serengeti. Po dolasku u lodge, smještaj i ručak. Poslijepodnevni fotosafari u nacionalnom parku. Večera i noćenje.
4. dan: NACIONALNI PARK SERENGETI
Rano ujutro mogućnost fakultativnog izleta „Let balonom iznad Serengetija“ (uz doplatu). Nakon doručka u lodgeu odlazak na cjelodnevni safari. Nacionalni park Serengeti je nacionalni park osnovan još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500.000 gazela, 250.000 zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km2 između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu i Velike rasjedne doline na istoku. Između ostalog upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci. Svake godine velika krda gnuova i zebri se uputi od središnjih ravnica Serengetija prema zapadnim velikim trajnim lokvama vode. Njih prate i manja krda antilopa, elanda i topi gazela, ali i čopori lavova, pjegavih hijena i šakala, a nekoć i čopori afričkih divljih pasa. Od ostalih sisavaca na ovom području tu su još crni nosorog, afrički slon, leopard, gepard, žirafa, vodenkonj i mnogo vrsta manjih sisavaca. Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u lodgeu.
5. dan: NP SERENGETI – NGORONGORO KRATER
Nakon doručka vožnja do Ngorongoro Kratera, donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja, među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Po dolasku prijava i smještaj u lodge, a zatim ručak. , a kasno poslijepodne povratak u lodge na večeru. Noćenje.
6. dan: NGORONGORO KRATER
Nakon doručka odlazak na safari u krater. Piknik ručak, a zatim poslijepodne slijedi posjet Masai selu (uz doplatu). Pri povratku uživanje u najboljem zalasku sunca na svijetu u ovom jedinstvenom krateru. Večera te noćenje u lodgeu.
7. dan: NGORONGORO KRATER – ARUSHA – ZANZIBAR
Nakon doručka transfer do zračne luke Arusha. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili ambijent. Slijedi transfer od zračne luke do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru. Noćenje.
8 - 9. dan: ZANZIBAR
Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Zanzibar - magični otok gdje je spajanje arapske, afričke i europske kulture stvorilo tempo života, kulinarski stil i slikovitu tapiseriju arhitekture, nasljeđa, mita i magije koja se ne može naći nigdje na svijetu. Arhipelag koji se smjestio nasuprot obale Tanzanije, najbolje karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže sa koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. Na Zanzibaru nećete naći velike divlje životinje, a šumoviti predjeli otoka nastanjeni su majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. Swahili – svaka konverzacija na swahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JUMBO!
10. dan: ZANZIBAR – ISTANBUL – ZAGREB
Ranojutarnji transfer do zračne luke Zanzibar te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 4.45 sati na liniji TK567 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 18.55 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.05 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
3.1.2020.
12.1.2020.
29.990,00 kn
33.840,00 kn
2.990,00 kn
500 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
- unutarnji let Arusha – Zanzibar, smještaj u hotelima i lodgevima 4*/5*,
- obroci prema programu (polupansion na Zanzibaru, puni pansion tijekom safarija u lodgevima),
- transferi zračne luke – hotel – zračne luke,
- razglede prema programu, pratitelja na hrvatskom jeziku,
- lokalne vodiče/vozače džipova u Tanzaniji,
- lokalne pristojbe i poreze,
- troškove organizacije putovanja i jamčevinu.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama),
- dodatne obroke, usluge i izlete,
- viza za Tanzaniju - plaćanje na licu mjesta 50 USD,
- doplatu za jednokrevetnu sobu 3.850 kn,
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 50 EUR),
- putno osiguranje (preporučujemo)
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi: 2.990 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu: 3.850 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
- za vizu za Tanzaniju po osobi 50 USD - plaćanje na licu mjesta
- za napojnice za lokalni vodiče i vozače po osobi cca 50 EUR - plaćanje na licu mjesta
VAŽNE NAPOMENE!!!
Viza za Tanzaniju: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha/Kilimandžaro u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.
Zdravstvena zaštita: Preporučujemo profilaksu protiv malarije. Nije potrebno cijepljenje protiv žute groznice.
OSTALE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Kategorizacija hotela i lodgeva odgovara službenoj kategorizaciji u Tanzaniji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.