Portugal-Porto

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
PORTO - Nova godinaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
PORTO - Nova godina
Broj dana 5
Prvi datum polaska 29.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 4* i 5*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 5.490,00 kn
Porto, Portugal
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
NOVA GODINA U PORTU / Skrivene ljepote iskonskog Portugala
VRIJEDNOST VIŠE:
Uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju!
Uključena degustacija vina u Portu i izlet u dolinu rijeke Douro s brodskom vožnjom, ručkom i degustacijom vina!

SMJEŠTAJ NA PROGRAMU:
29.12.-1.1. PORTO: CROWNE PLAZA 5*
1.1..-2.1.2020.: LISABON: TIVOLI ORIENTE 4*
1. dan, 29.12.2019.: ZAGREB - PORTO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 11:35 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) - Palača Burze (ulaznica uključena) - Trg Liberdade - most Dom Luis - toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.
2. dan, 30.12.2019.: PORTO - BRAGA - GUIMARAES - PORTO
Doručak. Cjelodnevni izlet u dva grada na sjeveru, Bragu i Guimaraes. Braga je uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera, ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. Posjetit ćemo uz lokalnog vodiča središte grada i ono najpoznatije u Bragi – svetište Bom Jesus do Monte, smješteno na šumovitom Monte Espinho, 3 km izvan grada. Ovo popularno svetište posebno je zbog grandioznih stuba i pogleda na dolinu Rio Cavado i planine u daljini. Nakon kraćeg slobodno vremena u središtu Brage nastavljamo putovanje prema Guimaraesu, „kolijevki Portugala“. Ovdje je 1109. g. rođen Afonso Henriques, osnivač portugalskog kraljevstva. Na tzv. Svetom obronku iznad grada stoji njegov romanički dvorac u kojem je navodno rođen (ulaznica uključena). „Kolijevka Portugala“ spojena je i s drugom portugalskom kraljevskom dinastijom, obitelji Braganca. U starom se dijelu grada nalazi njihova palača iz 15. st. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina stari je grad upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001. godine. Povratak u Porto u kasnijim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.
3. dan, 31.12.2019.: PORTO: krstarenje dolinom rijeke Douro
Doručak. Posjet sjeveru Portugala ne bio bio potpun bez izleta u dolinu rijeke Douro, svjetski poznate po proizvodnji slavnog vina istoimenog imena. Za dolinu rijeke Douro kažu da bi se mogla nazvati i „čarobnom dolinom“, njezina je ljepota skoro mitska. Da je tome tako govori i činjenica da je UNESCO zaštitio svojom titulom prelijepe krajolike uz rijeku, a dolina rijeke Douro je prva označena i regulirana vinska regija u svijetu, već 1756. g.! Na izlet krećemo poslije doručka autobusom, do mjestašca Pinhao gdje ćemo se ukrcati na brod i uz čašu vina ploviti dva sata uz pogled na glasovite vinograde, terase i farme, koji svi zajedno oblikuju čudesno lijepe pejzaže. Nakon dva sata vraćamo se u Pinhao i nastavljamo dolinom do imanja Quinta do Seixo, gdje ćemo posjetiti njihovu poznatu vinariju i degustirati njihov poznati porto. Nakon posjeta Quinti odlazak na ručak (uključeno u cijenu). Poslije ručka nastavak putovanja dolinom po glasovitoj cesti N222, proglašenom jednom od najboljih svjetskih cesta, prema gradiću Pesso da Regua, središtu doline. Povratak u Porto u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na otvorenom (napomena: organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.
4. dan, 1.1.2020.: PORTO - LISABON
SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Poslije kasnijeg doručka putovanje prema portugalskoj prijestolnici, Lisabonu. Putem do Lisabona posjetit ćemo jedan od najljepših gradića u zemlji, ljupki Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. Kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Noćenje.
5. dan, 2.1.2020.: LISABON - ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo odlazak (javnim gradskim prijevozom) na Baixa do Chiado s kojeg vozi glasoviti stari tramvaj, linija 28 Martim Moniz. Vožnja starim tramvajem je jedna od velikih atrakcija grada i ludo iskustvo jer tramvaj vozi po brežuljcima i ulazeći u lude zavoje, istodobno omogućuje da se vide stare jezgre grada, a završiti vožnju možete u blizini starog dvorca Sao Jorge s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Tko više voli moderniju arhitekturu doći će na svoje s posjetom dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 23:50 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
29.12.2019.
2.1.2020.
5.790,00 kn
7.880,00 kn
990,00 kn
300 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Porto i Lisabon-Zagreb,
- smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 3 noćenja u Portu u hotelu 5* i 1 noćenje u Lisabonu u hotelu 4*,
- uslugu voditelja putovanja,
- transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada, transfer do zračne luke u Lisabonu,
- visokoturistički autobus tijekom cijele ture,
- sve razglede i izlete prema programu,
- službene vodiče u Portu, Bragi, Guimaraesu i dolini rijeke Douro,
- ulaznice za Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, dvorac u Guimaraesu, svetište Bom Jesus do Monte u Bragi,
- probu vina u Portu,
- izlet na rijeku Douro s vožnjom brodom,
- degustacijom vina i ručkom,
- troškove organizacije i prodaje
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade,
- doplatu za jednokrevetnu sobu,
- boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, 2 € po osobi po noćenju),
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
- karte javnog prijevoza,
- putno osiguranje (preporučujemo)
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 990 kn (podložne promjenama) - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezervacije
- za boravišnu pristojbu 2 EUR po osobi po noćenju - plaćanje na licu mjesta
POPUSTI:
Pomoćni krevet za treću osobu na upit!
NAPOMENE:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.