Peru-Peru

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Turska
Alanya
Lara
Belek
Side
Bodrum
Kušadasi
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Mikonos
Samos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
PERU Zagonetna zemlja InkaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
PERU Zagonetna zemlja Inka
Broj dana 14
Prvi datum polaska 29.9.2019.
Mjesto polaska Prema programu
Prijevoz Zrakoplovom i autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Polupansion
Cijena od 21.030,00 kn
Lima, Peru
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
PERU
Peru, tajanstvena zemlja Inka, zemlja je prekrasnih raznolikosti. Sliko¬viti krajolik Anda, najsuša pustinja na svijetu i vlažne prašume, predstavljaju samo dio tog južnoameričkog mozaika. Posjetite zlatnu prijestolnicu Inka – Cuzco i mistični Machu Picchu, umočite noge u jezeru Titicaca te upoznajte dražestan svijet ljami i alpaka.
1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB-EUROPSKA ZRAČNA LUKA-LIMA let, noćenje
Sastanak putnika u obližnjoj zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let u Limu. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.
2.DAN LIMA RAZGLED KRALJEVSKOG GRADA doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, slijedi razgled najvažnijih znamenitosti »Kraljevskog grada«: starog dijela grada s brojnim kolonijalnim zgradama, središnjeg trga Plaza de Armas i Plaza San Martin, katedrale i crkve San Francisco. Obilazak arheološkog muzeja u kojem se nalazi zbirka drevnih civilizacija što će biti odličan uvod u ovo putovanje. Razgled Torre Tagle, palače i kuće Osambela te novije trgovačke četvrti Lime San Isidro. Poslijepodne ćemo razgledati kompleks Pachacamac, u kojem je pronađeno groblje na kojem su obožavali svoje sunce i mjesec. Večera i noćenje.
3.DAN LIMA-PARACAS-NAZCA PERUANSKI GALAPAGOS doručak, večera, noćenje
Nakon ranog doručka slijedi vožnja prema poluotoku Paracas, koji je od Lime udaljen otprilike 250 km. Slijedi dvosatna plovidba oko prirodnog rezervata Bellestas kojeg nazivaju i »peruanski Galapagos«, s iznimno bogatim životinjskim svijetom kao što su kolonije morskih lavova, Humboldtovih pingvina i različitih vrsta ptica. Nastavak putovanja u Nazco, koji je udaljen oko 220 km. Usputno zaustavljanje u laguni Huachachina, koja je okružena pješčanim sipama , a poznata je po piću pisco što na jeziku Inka znači „leteća ptica“. U laguni se nalazi i muzej s mumijama te lončarskim i tekstilnim proizvodima iz drevnih vremena Nazca. Po dolasku, smještaj u hotel. Prije večere u restoranu slijedi posjet drevnom lončarskom obrtu i tradicionalnoj radionici zlata. Večera u restoranu i noćenje.
4.DAN NAZCA-AREQUIPA TAJANSTVENE LINIJE doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, uspon na toranj i razgled Nazca linija, čiji razlog nastanka još uvijek nije otkriven. Na području od više od 350 km2 urezane su različite linije, oblici geometrijskih likova, životinja i čak „astronauta«. 1.500 godina stari pustinjski crteži najvidljiviji su iz zraka. Mogućnost 45-minutnog leta iznad pustinje. Nastavak vožnje uz obalu do 560 km udaljenog grada Arequipo, koji se smjestio među Andama. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
5.DAN AREQUIPA BIJELI KOLONIJALNI GRAD U PODNOŽJU ANDA doručak, večera, noćenje
Doručak. Dan ćemo provesti razgledavajući lijepi »Bijeli grad« u čijoj pozadini caruje vulkan El Misti. Zbog pomanjkanja građevinskog materijala, stare su kolonijalne građevine dopunjavali s bijelim kamenom nastalim iz vulkanskog pepela. Lako se može dočarati poveznica s mediteranskim gradovima, osim posebnosti ovog grada koji se nalazi na 2.325 m nadmorske visine što će nam poslužiti kao priprema za dolazak u više predjele Anda. Grad ima prekrasnu arhitekturu, brojne samostane i crkve i odlične restorane. Iz četvrti Carmen Alto se pruža prekrasan pogled na grad. Šetnja starim gradskim četvrtima San Lazaro i Yanahuara i gradskim centrom u kojem se nalazi katedrala trga Plaza des Armas. Razgled samostana Santa Catalina. Ručak u restoranu. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u hotelu.
6.DAN AREQUIPA-CHIVAY MEĐU LJAMAMA I ALPAKAMA doručak, večera, noćenje
Nakon doručka, slijedi posjet jednom od najdubljih svjetskih kanjona Colca. Već sama vožnja slikovitom gorskom pokrajinom Anda biti će i više nego spektakularna. U prirodnom rezervatu Aquada Blanca ćemo promatrati lokalne »domaće životinje« lame i alpake, a u slikovitim selima družiti se s domaćinima uz šalicu čaja od koke. Smještaj u hotel u gradiću Chivay, koji je poznat zbog termalnih izvora vode. Večera u lokalnom restoranu, noćenje.
7.DAN COLCA CANYON-PUNO KONDOROV LET doručak, večera, noćenje
Vožnja do prekrasnog kanjona Colca Canyona. Putem ćemo prolaziti pokraj terasastih poljoprivrednih polja. Zaustavljanje na prijelazu Cruz del Condor, na visini od 3.600 m gdje ćemo uz malo sreće imati priliku diviti se najvećim svjetskim pticama. Povratak u Chivay i vožnja prema najvišem plovnom jezeru - Titicaca. Dolazak u Puno u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotelu, večera i noćenje.
8.DAN PUNO–OTOCI UROS I TAQUILE NAJVIŠE JEZERO NA SVIJETU doručak, večera, noćenje
Posjet jezeru Titicaca, kojeg nazivaju i svetim jezerom. Sa svojom nadmorskom visinom (3.813 m) i velikom površinom, najviše je i najveće plovno jezero. Plovidba do otočića Uros koji su izgrađeni od trske, na kojima još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nastavak do otoka Taquile i ručak. Povratak u Puno u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u hotelu.
9.DAN PUNO-CUZCO TAJANSTVENI SVIJET INKA doručak, večera, noćenje
Vožnja slikovitom pokrajinom prema Cuzco dolini. Nakon prijelaza La Raya slijedi zaustavljanje u Raqchi gdje ćemo razgledati ostatke nekadašnje naseobine Inka, koja im je služila tijekom puta prema jezeru Titicaca. Ovaj arheološki park je jedan od najbolje očuvanih ostataka kulture Inka. Nastavak do malog sela Andahuaylillas, gdje ćemo razgledati zanimljivu baroknu crkvu. Ručak. Dolazak u Cuzco u večernjim satima, smještaj u hotel, večera i noćenje.
10.DAN CUZCO-SVETA DOLINA INKA INDIJANSKA TRŽNICA doručak, večera, noćenje
Dan ćemo provesti u prekrasnoj Svetoj dolini Inka. Odlazak u mjestašce Pisac u kojem još uvijek žive potomci Inka koji govore jezikom andskih Indijanaca „kečua“ i obilazak zanimljive indijanske tržnice. Nastavak putovanja do Ollantaytamba. Ručak. Razgled utvrde Inka, u kojoj su španjolski osvajači doživjeli jedan od rijetkih poraza. Doživjeti ćemo prekrasan pogled na dolinu rijeke Urumbambe. Povratak u hotel, večera i noćenje.
11.DAN CUZCO-MACHU PICCHU-CUZCO LEGENDARNA VOŽNJA VLAKOM NA MACHU PICCHU doručak, večera, noćenje
Vožnja vlakom kroz dolinu rijeke Urumbambe do mjestašca Aguas Calientes, tijekom koje će nas pratiti bujna vegetacija. Po dolasku, odlazak do legendarnog izgubljenog grada Machu Picchu. Ovo je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta Južne Amerike, kojeg je tek 1911 godine otkrio američki arheolog Hiram Bingham. Obzirom da Španjolci ovaj grad nikada nisu otkrili zbog nedostupnosti i njegove lokacije visoko u gorama, ostalo je i najbolje očuvano mjesto drevne civilizacije Inka. Otkriveno je puno kuća, hramova, tvrđava i terasa s vrtovima. Povratak u Cuzco u večernjim satima. Večera i noćenje u hotelu.
12.DAN CUZCO-LIMA HRAM SUNCA U KRALJEVSTVU INKA doručak, večera, noćenje
Odlazak do najstarijeg naseljenog mjesta Južne Amerike, arheološki najvažnijeg područja i glavnog grada kraljevstva Inka. Ovaj je grad u vrijeme Inka izgrađen u obliku pume i usprkos tome što je bilo potpuno uništeno, na njegovim je ostacima nastao današnji grad koji još uvijek odiše veličanstvenom kulturom Inka, u kombinaciji s kolonijalnom arhitekturom. Šetnja glavnom ulicom, do katedrale i Hrama sunca. Razgledati ćemo utvrdu Sacsayhuaman, Hram Kenko, Crvenu utvrdu i Tambo Machay (kupalište Inka). Kasno poslijepodne prijevoz do zračne luke i let u Limu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
13.DAN LIMA–EUROPSKA ZRAČNA LUKA OPROŠTAJ OD PERUA doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do europske zračne luke.
14.DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA–OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Venecija, Ljubljana - uz mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba).

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
29.9.2019.
12.10.2019.
21.030,00 kn
24.020,00 kn
2.830,00 kn

19.11.2019.
2.12.2019.
21.030,00 kn
24.020,00 kn
2.830,00 kn
770 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 31.08.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
- smještaj u hotelu 3* na bazi polupansiona,
- prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
- pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku,
- troškove organizacije putovanja.
CIJENA NE UKJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade 2.830 kn,
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.990 kn,
- fakultativne izlete: let iznad Nazca linija 730 kn,
- dodatne usluge i obroke,
- sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“,
- napojnice za vodiče/vozače 40 EUR,
- izlazne takse 40 USD,
- putno osiguranje,
- povratni transfer do obližnje/dolazne zračne luke.
OBAVEZNA DOPLATA:
- zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi: 2.830 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- za manji broj prijavljenih putnika po osobi: 1.850,00 kn (do 14 putnika) - plaćanje prilikom rezervacije
- napojnice za vodiče/vozače 40 EUR - plaćanje na licu mjesta
- izlazne takse 40 USD - plaćanje na licu mjesta
FAKULTATIVNA PONUDA (plaćanje prilikom rezervacije:
- let iznad Nazca linija po osobi: 730 kn
NAPOMENE:
Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati.
Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.
Najmanji broj prijavljenih putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.