Japan-Tokyo

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Zabavni parkovi
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Turska
Alanya
Lara
Belek
Side
Bodrum
Kušadasi
Grčka
Rodos
Santorini
Kreta
Kos
Mikonos
Samos
Lefkas
Zakintos
Karpatos
Kefalonija
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Cipar
Španjolska
Costa Brava
Albanija
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ras al Khaimah
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Hrvatska
Jadran
Istra
Kvarner
Sjeverna Dalmacija
Srednja Dalmacija
Južna Dalmacija
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
JAPAN - Zemlja šoguna i samurajaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
JAPAN - Zemlja šoguna i samuraja
Broj dana 11
Prvi datum polaska 5.10.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 18.490,00 kn
Tokyo, Japan
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
JAPAN - zemlja šoguna i samuraja
1.dan: ZAGREB – DUBAI – TOKIO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.40 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 23.20 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokio u 02.40 sati na liniji EK318 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.
2. dan: TOKIO
Dolazak u Tokio predviđen je u 17.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
3. dan: TOKIO
Doručak u hotelu. Slijedi odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Zatim obilazak Ginze, sinonima modernog Tokija. Srce Ginze nalazi se na križanju Chuo-Dori i Harumi-Dori prepoznatljivom po cilindričnoj staklenoj zgradi San-ai. Zatim slijedi odlazak u razgled Asakusa, Sensoji hrama koji se još naziva i hram božice Kannon, najstarijeg hrama u Tokiju i jednog od najslavnijih hramova Japana kojeg godišnje obiđe 30 milijuna posjetitelja. Prema legendi, u sedmom stoljeću, dvoje lokalnih ribara izvukli su u mrežu uhvaćen kip budističke božice milosrđa, Kannon. Koliko god su ga puta vratili u vodu ponovno bi ga pronašli u mreži. Izgradili su hram kako bi statua imala dom. Hram se nekoliko puta proširivao, a vjeruje se da je originalan kip Kannon zakopan ispod zlatom optočenog svetišta koje se nalazi iza glavnog oltara u glavnoj prostoriji hrama. Povratak u hotel, noćenje.
4. dan: TOKIO – NAGOYA – TAKAYAMA
Nakon doručka odjava iz hotela. Sastanak s lokalnim vodičem u hotelu, Vaša se prtljaga prevozi posebno iz hotela u Tokiju i čekat će Vas u hotelu u Kyotu. Stoga je potrebno ponijeti jednu torbu sa stvarima dostatnim za sljedeća tri dana odnosno dva noćenja. Organizirani prijevoz do željezničke postaje. Polazak vlaka (Bullet Train) od Tokia do Nagoye. Promjena vlaka (Express Train) te vožnja od Nagoye do Takayame. Dolazak u Takayamu oko 14 sati. Slobodno vrijeme za ručak, a potom odlazak u šetnju kroz ulicu Kamisannomachi u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, koji svježi možete i kušati. Nakon šetnje, odlazak u hotel, smještaj i noćenje.
5. dan: TAKAYAMA – SHIRAKAWAGO – KANAZAWA
Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Takayame u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Jutarnja šetnja po lokalnoj tržnici. Obilazak ureda Edo Vlade koji je izgrađen krajem 17. stoljeća, a obnovljen je 1816., a do 1969. godine bio je korišten kao ured Gifu. Razdoblje Edo ili razdoblje Tokugawa je dio japanske povijesti koji teče od 1603. do 1868. godine. Ovo razdoblje označava vladavinu grada Edoa ili vladavinu Tokugawa šogunata, koji je uspostavljen 1603. godine od strane Tokugawa Ieyasua. Zatim vožnja autobusom prema selu Shirakawago gdje ćemo vidjeti zaselak s kućama koje spadaju u kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak obiteljske kuće Kanda stare 160 godina. Nastavak vožnje autobusom prema Kanazawi. Po dolasku, smještaj u hotel i noćenje.
6. dan: KANAZAWA – KYOTO
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (javni prijevoz i pješice) u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladala utjecajna obitelj Maeda od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. Obići ćemo Kenrokuen Garden, Shima Ochaya House, Nagamachi District. Odlazak prema Kanazawa stanici i prijava na brzi vlak prema Kyotu. Po dolasku u Kyoto, organizirani prijevoz do hotela. Noćenje.
7. dan: KYOTO
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom. Vidjeti ćete hram Sanjusangendo, to je najduža drvena zgrada u Japanu u kojoj je smješten 1001 kip božice Kannon izrađene od drveta japanskog čempresa. Kodaiji hram nacionalno je blago i jedan od najpoznatijih hramova u Japanu koji datira iz 8. stoljeća, okružen trešnjinim i javorovim drvećem koje prekrasno cvate u proljeće, dok ih na jesen krasi crveno lišće. Prisustvovat ćemo ceremoniji pripremanja čaja na tradicionalan način. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne je previđen obilazak hrama Kinkakuji poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju. Prijevoz autobusom do hotela. Smještaj i noćenje.
8. dan: KYOTO – NARA – KYOTO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Vidjet ćete veliki istočnjački hram Todaiji koji je zaštitni znak Nare i ujedno povijesno najznačajniji. Izgrađen 752. godine kao glavni hram svih budističkih hramova u Japanu. Zatim svetišta Kasuga i Shinto. Odlazak u Nara Park i šetnja parkom. Park se još se naziva i park jelena, koji se po njemu slobodno šeću, a krasi ga 1.700 trešnjinih stabala. Po završetku razgleda, povratak u hotel u Kyoto. Noćenje.
9. dan: KYOTO – HIROŠIMA – KYOTO
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili preporučujemo fakultativno odlazak na cjelodnevni izlet u Hirošimu (uz doplatu). Polazak super brzog vlaka (Bullet Train) sa željezničkog kolodvora u Kyotu. Vožnja u trajanju od otprilike jedan i pol sat do željezničke stanice u Hirošimi. Cjelodnevni razgled grada autobusom u pratnji vodiča: Kupola atomske bombe, Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu (nije uključen u cijenu). Nakon ručka, odlazak trajektom (vožnja u trajanju od 10 minuta) do otoka Itsukushima (Miyajima). Na Itsukushimi se nalazi najvažnije šintoističko svetište u tom dijelu Japana, zbog čega se otok naziva još i Miyajima, što dolazi od riječi miya, hram, i jima, otok. Neke građevine i predmete koji se ovdje čuvaju japanska je vlada proglasila nacionalnim blagom i posebno zaštitila, a 1996. godine šintoističko je svetište na Itsukushimi uvršteno i na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Itsukushima je za šintoiste sveto mjesto. Na otoku se nalazi planina Misen čiji se vrh kao najviša točka uzdiže 530 metara nad morem, a štovana je još od pradavnih vremena. Poštovanje prema duhovima prirode koji tamo prebivaju bilo je tako veliko da je nekada pristup otoku bio dozvoljen jedino svećenicima, a svi ostali mogli su ih štovati samo izdaleka. Posvećeno je trima božicama mora, kćerima boga vjetra i oluja Susanoo-no-Mikotoa. Zvale su se Ichikishima, Tagori i Tagitsu, a prema predaji živjele su u unutarnjem svetištu hrama. Kako bi se narodu ipak omogućilo da se što više približi otoku, a da se istovremeno sačuva njegova čistoća i svetost, hram je podignut na samoj obali, na drvenim stupovima koji se dižu iz mora, te se za visoke plime doima kao da pluta na vodi. U svetište se stizalo čamcima kroz torii, tradicionalna crveno obojena drvena vrata koja se nalaze na ulazu u svako šintoističko svetište i označavaju granicu između svetog i profanog prostora. Prolazak kroz torii simbolički je pročišćavao onoga koji je ulazio u svetište. Povratak trajektom do pristaništa gdje čeka autobus kojim je organiziran transfer do željezničke stanice i povratak super brzim vlakom prema Kyotu. Noćenje.
10. dan: KYOTO – OSAKA – DUBAI
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Osaki. Po dolasku razgled grada koji uključuje između ostalog zaustavljanje i obilazak Umeda Sky Buildinga - Floating Gardena, zgrade s mostom-opservatorijem, arhitektonskog čuda i zaštitnog znaka Osake. Za lijepog vremena mogu se vidjeti cijela Osaka, ali i udaljeni otok Awaji. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda obilaskom Osaka Castle Museuma, prekrasnog dvorca u zelenim tonovima koji je tijekom japanske povijesti odigrao važnu ulogu i višekratno bio mjesto obračuna šoguna, feudalnih vojskovođa koji su ponekad imali ovlasti veće i od cara. Odlazak prema zračnoj luci Osaka - Kansai. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 23.45 sati na liniji EK317 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.
11. dan: DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai predviđen je u 05.15 sati. Nastavak putovanja za Zagreb u 08.30 sati na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb u 12.35 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
5.10.2019.
15.10.2019.
19.690,00 kn
24.980,00 kn
3.480,00 kn
1200 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Tokio – Osaka – Zagreb
- smještaj u hotelima 3*/4* (mjesna kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom (2 noćenja u Tokiju, 1 noćenje u Takayami, 1 noćenje u Kanazawi, 4 noćenja u Kyotu)
- vožnje super brzim vlakovima turističke klase
- prijevoz autobusom i razgledi prema programu u pratnji lokalnih vodiča
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 3.480 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- doplatu za jednokrevetnu sobu 5.290 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezrevacije
- izlet u Hirošimu 3.500 kn po osobi (najmanje 10 prijavljenih).
- dodatne usluge, obroke i izlete
- putno osiguranje (preporučujemo).
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 3.480 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu 5.290 kn (ako osoba putuje sama / spava sama u sobi) - plaćanje prilikom rezrevacije
FAKULTATIVNI SADRŽAJI (plaćanje prilikom rezrevacije):
- izlet u Hirošimu 3.500 kn po osobi (najmanje 10 prijavljenih)
VAŽNE NAPOMENE:
- Kategorizacija hotela u Japanu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza za Japan nije potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.