Indija-Delhi

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Valentinovo
Karneval
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Slovenija
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Prekooceanska
Rijekama
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
INDIJA I NEPALOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
INDIJA I NEPAL
Broj dana 12
Prvi datum polaska 7.1.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Prema programu
Cijena od 11.865,00 kn
New Delhi, Indija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
INDIJA I NEPAL
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon podjele putne dokumentacije, slijedi prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati. Nastavak putovanja prema New Delhiju u 20:55 sati na liniji TK716.
2. dan: ISTANBUL – NEW DELHI
Dolazak u New Delhi predviđen je u 05:15 sati po lokalnom vremenu. Organizirani transfer do hotela i smještaj u sobe. Nakon doručka, odlazak u razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Posjet hramu Lotus, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta - jednom od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Večera i noćenje.
3. dan: DELHI - AGRA
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Odlazak u Raj Ghat, memorijalu ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te odlazak do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. Posjet Mauzoleju cara Humayun, prekrasnoj građevini od crvenog pješčenjaka i bijelog mramora koji je preteča Mughal stila. Nakon razgleda, odlazak prema Agri. Odlazak u hotel i prijava. Večera i noćenje.
4. dan: AGRA
Nakon doručka, odlazak u razgled Agre. Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal je uvršten na UNESCO-ov spomenik Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa. Odlazak prema utvrdi u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Na putu stajanje u radionicu mramora. Povratak u hotel i noćenje.
5. dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Jaipuru. Na putu stajanje u crveni grad Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Chistija i džamiju Jama Masjid. Nastavak vožnje prema Jaipuru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
6. dan: JAIPUR
Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Večera i noćenje.
7. dan: JAIPUR - DELHI
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Delhiju. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
8. dan: DELHI – KATHMANDU
Nakon doručka organizirani transfer u zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Kathmandu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smještaj i noćenje.
9. dan: KATHMANDU
Doručak. Odlazak prema hramu Pashupatinathu smještenom oko 8 km od grada na rijeci Bagmati, jednom od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima. Na gatovima rijeke se inače obavljaju obredi kremiranja ljudi. Zatim slijedi odlazak prema jednoj od najvećih stupa na svijetu Boudhanath sagrađenoj prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike poglavito one s Tibeta. Posjet jednom od najvažnijih budističkih svetišta i poznatom mjestu hodočasnika u Nepalu - Swoyambhunathu, koji se nalazi na brežuljku, 3 km od glavnog grada, te dominira dolinom Kathmandua koja je proglašena UNESCO svjetskom baštinom. Posjet glavnom gradskom trgu Durbar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.
10. dan: KATHMANDU
Doručak. Odlazak prema obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Zatim slijedi odlazak prema gradu Bhaktapuru gdje možete vidjeti klasičan primjer nepalskog srednjevječnog grada i načina života u njemu. Nekada je bio od velikog značaja zbog toga što se nalazi na trgovačkoj ruti prema Tibetu. Noćenje u hotelu.
11. dan: KATHMANDU – ISTANBUL
Organizirani transfer do zračne luke i prijava na let TK727 te polijetanje zrakoplova u 12:55 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 18:50 sati po lokalnom vremenu.
12. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Nastavak leta prema Zagrebu u 08:05 sati na liniji TK1053 i predviđen dolazak u Zagreb je u 08:15 sati po lokalnom vremenu.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
7.1.2019.
18.1.2019.
12.490,00 kn
15.930,00 kn
2.390,00 kn
625 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – Istanbul -New Delhi i Kathmandu – Istanbul - Zagreb,
- unutarnji let New Delhi - Kathmandu,
- smještaj u hotelima 4* na osnovi 10 noćenja s uslugom polupanson,
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu,
- pratnju lokalnog vodiča,
- voditelj putovanja,
- trošak organizacije.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- vizu za Indiju,
- vizu za Nepal – plaćanje na licu mjesta (ca 25 usd),
- lokalnu pristojbu u zračnoj luci (ca. 25 usd),
- napojnice,
- obroke i usluge drugačije od navedenih,
- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
Zrakoplovne pristojbe 2.390 kn (podložno promjeni)
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
- viza za Nepal – plaćanje na licu mjesta (ca 25 usd),
- lokalnu pristojbu u zračnoj luci (ca. 25 usd), - napojnice (plaćanje na licu mjesta, ca. 40 usd).
DOPLATA PO ŽELJI:
Doplata za jednokrevetnu sobu 3.440 kn
VIZA:
Indija - Potrebna za hrvatske državljane. Cijena vize za Indiju iznosi 85 USD
(plativo u kunama prema prodajnom tečaju HNB na dan uplate).
Dokumenti potrebni za izdavanje vize: popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotogra?ja u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom).
Usluga posredovanja Agencije iznosi 100 kn po osobi.
"
Nepal – cijena vize za Nepal iznosi 25 usd. Viza se dobiva po dolasku u zračnu luku u Kathmandu i plaća se na licu mjesta. Za izdavanje vize su potrebne dvije fotografije u boji.
NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 10
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.