Egipat-Kairo

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
EGIPAT - Tajne NilaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
EGIPAT - Tajne Nila
Broj dana 8
Prvi datum polaska 18.2.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom, brodom i autobusom
Kategorija smještaja Prema programuImage description
Usluga Prema programu
Cijena od 7.400,00 kn
Cairo, Egypt
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
EGIPAT - tajne Nila
1. DAN/ ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.
2. DAN/ ISTANBUL – KAIRO (doručak, ručak)
Nastavak putovanja prema Kairu na liniji TK692 u 00:35 sati. Dolazak u Kairo predviđen je u 01:45 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 200.000 eksponata. Prvi kat je posvećen kralju Tut Ankh Amunu, gdje ćete se diviti nevjerojatnim bogatstvima, uključujući sarkofag od čistog zlata i njegovu spektakularnu masku za smrt koja je posebno ukrašena. Obilazak citadele Salah El Din koja je jedna od glavnih atrakcija u Kairu i vjerojatno najpopularniji nefaraonski spomenik u egipatskoj prijestolnici, zatim slijedi posjet džamiji Mohamed Ali. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN/ KAIRO - MEMPHIS (doručak, večera)
Doručak. Odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Sakkari, gradu mrtvih, gdje ćemo posjetiti stepensku piramidu Zosera. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.
4. DAN/ ASUAN – FAKULTATVAN IZLET: NUBIJSKO SELO (doručak, ručak, večera)
Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku okusiti ukusan kruh koji peku u svojim kućanstvima i vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodno za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Noćenje.
5. dan/ ASUAN - FAKULTATIVAN IZLET: ABU SIMBEL - KOM OMBO – EDFU (doručak, ručak, večera)
Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel, dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Isklesan iz čvrste litice u 13. stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hramova, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.
6. DAN/ EDFU - LUKSOR (doručak, ručak, večera)
Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Po dolasku u Luksor, obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Povratak na brod. Večera i noćenje.
7. DAN/ LUKSOR (doručak)
Doručak i odjava s broda. Odlazak u nastavak razgleda - zapadna obalu Nila s Memnonovim kolosima - velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Transfer do hotela u Luksoru. Poslijepodne slobodno vrijeme, kada imate priliku obaviti shopping ili se opustiti u hotelu. U kasnim večernjim satima, transfer prema zračnoj luci.
8. DAN/ LUKSOR – ISTANBUL - ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji TK683 u 02:15 sati. Dolazak u Istanbul u 06:25 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
18.2.2020.
25.2.2020.
7.790,00 kn
9.280,00 kn
1.990,00 kn
390 kn
First Minute

Garantirani polazak
7.4.2020.
14.4.2020.
7.790,00 kn
9.880,00 kn
1.990,00 kn
390 kn
First Minute


FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Kairo i Luksor - Istanbul - Zagreb, zrakoplovne pristojbe,
- noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe), noćenja: 2 noćenja u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 1 noćenje u Luksoru u hotelu 5*,
- obroci prema programu,
- razgledi i ulaznice prema programu,
- lokalnog vodiča,
- voditelja putovanja,
- prijevoz autobusom,
- trošak organizacije i prodaje putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade,
- viza za Egipat,
- dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu,
- napojnice loklalnim vozačima, vodičima, osoblju na brodu (preporuka 50 EUR po osobi),
- putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- zrakoplovne pristojbe i naknade 1.990,00 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:
8.10.,10.12.2019. 1.490 kn
18.2.2020. 1.490 kn
7.4.2020. 2.090 kn
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
- viza za Egipat
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
Fakultativni izleti (cijene po osobi):
- Nubijsko selo 270 kn
- Abu Simbel 950 kn
Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete: 15
VREMENA LETOVA:
Red letenja za polaske 10.12.2019. i 18.2.2020.
TK1054 10DEC ZAG IST 09:10 13:15
TK 694 10DEC IST CAI 19:10 20:30
TK 683 17DEC LXR IST 03:45 07:55
TK1055 17DEC IST ZAG 18:55 19:05
NAPOMENE:
- putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za djecu ispod 6 godina starosti,
- hoteli se nalaze u navedenim gradovima, ili u okolici gradova,
- prijava na brod u Asuanu je poslije 13:00 sati, a odjava zadnji dan do 11 sati
- napojnice u Egiptu su uobičajene, te se očekuju i na neki način smatraju obveznima
- zrakoplovne pristojbe i naknade podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
- promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
- organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed,
- kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda,
- molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministavrstvu vanjski poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
- putovnica mora važeća minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:
Moguće izdavanje vize pri dolasku u AR Egipat samo ako je riječ o organiziranom turističkom putovanju. Kao dokaz potreban je vaučer turističke agencije. Viza se u svrhu turizma može ishoditi i putem sustava E-viza na visa2egypt.gov.eg. Pristojba turističke vize za jedan ulazak je 35 USD, a za višekratne ulaske 60 USD. Za sve detaljnije informacije molimo da kontaktirate Veleposlanstvo Egipta u Zagrebu.
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.