Makedonija-Skopje

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
MAKEDONIJA NG
Hotel 3* / Noćenje s doručkom
1.390 kn / 5 dana
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
OHRIDSKO JEZERO - Nova godinaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
OHRIDSKO JEZERO - Nova godina
Broj dana 6
Prvi datum polaska 28.12.2019.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 1.790,00 kn
Ohrid; Sjeverna Makedonija
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
NOVA GODINA NA OHRIDSKOM JEZERU – 6 dana autobusom
1. dan ZAGREB – SKOPJE
Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 22:30 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.
2. dan SKOPJE - OHRID
Dolazak u Skopje u jutarnjim satima. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled gradskog središta pješice u pratnji mjesnog vodiča: Gradska tvrđava - Mustafa Paša džamija - Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom - stara gradska tržnica - stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej - bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom stote obljetnice njena rođenja - saborni hram i kameni most iz 6.st. Nastavak puta do Ohridskog jezera Smještaj u hotel u Ohridu. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Noćenje.
3. dan OHRID
Doručak. Razgled grada Ohrida u pratnji mjesnog vodiča. Ohrid je smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st. - crkva sv. Klimenta i Pantelejmona - Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero - antički amfiteatar - crkva sv. Ivana - Ali Pašina džamija. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu suvenira ( poznati nakit od ohridskih bisera) i osobne programe. Navečer moguć odlazak na fakultativnu makedonsku večeru s folklornim programom u tradicinalni restoran u Ohridu (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta). Noćenje.
4. dan OHRID I IZLET SV.NAUM
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Posjet Uvali kostiju, rekonstruranom naselju sojenica i muzeju na otvorenom gdje je vidljiv način života prvih stanovnika ovog područja iz 1200 g.pr.n.e. Nastavak izleta do sv.Nauma i posjet manastirskoj crkvi iz 9. stoljeća s prekrasnim freskama. Crkva je na slikovitom položaju na visokoj stijeni iznad jezera. Ručak u restoranu u sv. Naumu. Vožnja brodom izvorima Crnog Drima koji tvore malo jezero s dva otoka. Povratak u Ohrid. (prijava za izlet prilikom rezervacije putovanja, doplata na licu mjesta). Navečer se možete pridružiti stanovnicima Ohrida u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje.
5.dan OHRID – BEOGRAD SRETNA NOVA GODINA
Doručak. Nakon odmora od dočeka Nove godine odlazak iz hotela na Ohridu. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Beograd. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6.dan BEOGRAD – ZAGREB
Doručak. Razgled Beograda autobusom i pješice u pratnji gradskog vodiča: Knez Mihajlova ulica - Trg Republike - Narodno Kazalište - crkva Sv. Save - Trg Slavija - Parlament - Gradska Vijećnica - Terazije - Kalemegdan. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Popust
28.12.2019.
2.1.2020.
1.890,00 kn
2.380,00 kn
100 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• 3 noćenja s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu Cingo 3* u gradu Ohridu
• 1 noćenje s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Beogradu
• turističkog pratitelja tijekom putovanja
• mjesne vodiče u Skopju, Ohridu i Beogradu
• razglede prema programu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 490 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
• fakultativni cjelodnevni izlet Sv. Naum: prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta: 35 EUR (izlet uključuje prijevoz autobusom, mjesnog vodiča, ulaznice za muzej u Uvali kostiju, ulaznicu samostan sv. Nauma, vožnju brodom na izvorima Drima i ručak u 3 slijeda u restoranu u Sv.Naumu, minimum 20 prijavljenih putnika)
• fakultativnu tradicionalnu makedonsku večeru s folklornim programom:prijava prilikom rezervacije,uplata na licu mjesta (menu u tri slijeda s uključenim jednim pićem): 25 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih putnika)
• troškove osobne prirode
• putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
• boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
• moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 490 kn (OBAVEZNA ukoliko osoba spava sama u sobi, prilikom rezervacije)
DOPLATA PO ŽELJI:
• fakultativni cjelodnevni izlet Sv. Naum: prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta: 35 EUR (izlet uključuje prijevoz autobusom, mjesnog vodiča, ulaznice za muzej u Uvali kostiju, ulaznicu samostan sv. Nauma, vožnju brodom na izvorima Drima i ručak u 3 slijeda u restoranu u Sv.Naumu, minimum 20 prijavljenih putnika)
• fakultativnu tradicionalnu makedonsku večeru s folklornim programom:prijava prilikom rezervacije,uplata na licu mjesta (menu u tri slijeda s uključenim jednim pićem): 25 EUR po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta, minimum 15 prijavljenih putnika)
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
NAPOMENA:
organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u europskim gradovima u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda. Organizator putovanja nema utjecaja na održavanje dočeka, koncerata, priredbi itd. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
POPUSTI:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Minimalan broj putnika: 40
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.