Meksiko-Meksiko

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
MEKSIKO I GVATEMALAOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
MEKSIKO I GVATEMALA
Broj dana 14
Prvi datum polaska 2.1.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Prema programu
Cijena od 21.080,00 kn
Cidudad de Mexico, Meksiko
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
MEKSIKO I GVATEMALA
1. DAN ZAGREB – MUNCHEN – MEKSIKO CITY
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Munchen na liniji LH1715 (Lufthansa) u 17:20 sati. Dolazak u Munchen predviđen je u 18:25 sati. Nastavak putovanja prema Meksiku na liniji LH520 u 22:15 sati.
2. DAN MEKSIKO CITY – TEOTIHUACAN
Dolazak u Meksiko City predviđen je u 04:35 sati. Organizirani prijevoz do hotela, prijava te smještaj i kratki odmor. Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike. Zatim nastavak putovanja prema gradu Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Tajnoviti i misteriozni grad Teotihuacan je pod vrlo tajnovitim i do danas neobjašnjenim razlozima iznenada napušten 750. godine, a njegovo ime znači „mjesto na kojem su rođeni bogovi“. Povratak prema hotelu. Noćenje.
3. DAN MEKSIKO CITY – GVATEMALA CITY
Poslije doručka odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču sa muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Odlazak u Nacionalni antropološki muzej te polazak prema zračnoj luci i polijetanje zrakoplova prema Gvatemala Cityju. Po dolasku, organiziran transfer prema hotelu. Smještaj i noćenje.
4. DAN GVATEMALA CITY – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL
Nakon doručka odlazak u Chichicastenango. Posjetit ćemo najživopisniju autohtonu otvorenu tržnicu u zemlji, a zatim odlazak u crkvu Santo Tomas posebne kolonijalne arhitekture koja datira iz 16.st. U poslijepodnevnim satima odlazak prema Panajachelu, selu koje se nalazi na obalama jezera Atitlan, jednom od najljepših jezera na svijetu s fascinantnim pogledom na tri vulkana: Toliman, San Pedro i Atitlan. Odlazak u hotel. Smještaj i noćenje.
5. DAN PANAJACHEL – JEZERO ATITILAN – ANTIGUA
Doručak. Odlazak brodom do sela San Juan La Laguna u kojem se domicilno stanovništvo bavi uzgojem bio kave i raznih biljki te izradom rukotvorina. Preko puta rijeke nalazi se Santiago Atitlan, gradić bogate tradicije i povijesti. Šetnja gradom do lokalne crkve. Povratak prema hotelu. Noćenje.
6. DAN ANTIGUA - GVATEMALA – FLORES
Doručak. Odlazak u razgled Antigue. Tijekom kolonijalnih vremena, Antigua je bila glavni grad Središnje Amerike, a danas je na UNESCO-ovom popisu mjesta svjetske baštine u Americi zbog svoje iznimne barokne arhitekture. Taj španjolski grad sagrađen prema renesansnom planu pravilnih ulica, danas je turističko mjesto poznato po proizvodnji kave. Šetnja gradom i njenim kamenim ulicama prolazeći uz crkve, samostane i kolonijalne kuće. Posjet Muzeju kave i Muzeju glazbe K'ojom. U poslijepodnevnim satima, organizirani transfer na let prema Floresu. Po slijetanju, odlazak do hotela. Smještaj i noćenje.
7. DAN FLORES -TIKAL – FLORES
Doručak. Vožnja prema Tikalu. Iako monumentalna arhitektura potječe još iz 4. st. prije Krista, Tikal je dostigao svoj vrhunac tijekom klasičnog razdoblja, otprilike 200 do 900 g. pr.Kr. Tijekom tog vremena grad je politički, gospodarski i vojno dominirao velikim dijelom regije Maya. Piramide, palače i hramovi koji govore o 800 godina povijesti skriveni su u tropskoj šumi stvarajući jedinstvenu simbiozu između arheologije i prirode. Najviše građevine pružaju prekrasan pogled na džunglu. Odlazak prema hotelu i prijava u hotel. Smještaj i noćenje.
8. DAN FLORES – BETHEL – YAXCHILAN – PALENQUE
Polazak prema graničnoj postaji Bethel po djelomično neasfaltiranoj cesti te vožnja brodom do Corozala, meksičke granične postaje. Odlazak brodom rijekom Usumacinta kod meksičke granice u Corozalu, a zatim do Yaxchilana. Posjet Yaxxchilana. Nastavak putovanja prema Palenque. Smještaj u hotel i noćenje.
9. DAN PALENQUE – CAMPECHE
Doručak. Odlazak do nazaobilaznog mjesta Palenque, mjesto srednje veličine, mnogo manje od Tikala ili Copána, ali sadrži neke od najljepših arhitektura, skulptura i reljefnih rezbarija koje su Maje napravile. Za taj grad kažu da je jedan od najvećih gradova Maja s najimpresivnijim ruševinama i najpopularnijim arheološkim parkom. Nastavak putovanja prema Campeche. Smještaj u hotel i noćenje.
10. DAN CAMPECHE – CACAO MUSEUM - UXMAL – MERIDA
Doručak. Polazak prema Meridi, a na putu stajanje kod Muzeja kakaoa i u Uxmalu. Otkrijte tajanstvenu povijest kakaoa i njegovu intimnu vezu s kulturom Maja. Uxmal je veliki pretkolumbovski uništeni grad civilizacije Maja u državi Yucatán. Smatra se da ima i više od jedne skrivene grobnice bogova. Nastavak putovanja prema Meridi. Smještaj u hotel i noćenje.
11. DAN MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN
Doručak. odlazak u Meridu, poznat još kao i Bijeli grad, danas jedan od najtiših i najsigurnijih gradova u Meksiku. Njezini udaljeni korijeni Maja, vrhunski kolonijalni spomenici i raskoš njezine preobrazbe u arhitekturu 19. stoljeća, učinili su Meridu zadivljujućom mješavinom kulturnih utjecaja. Polazak u mjesto Chichen Itza i obilazak. Chichen-Itza je najposjećenije arheološko nalazište na poluotoku Yucatan zbog svoje izuzetne arhitektonske ljepote i geografskog položaja. Nastavak putovanja prema Cancunu. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.
12. DAN CANCUN
Dan za slobodne aktivnosti. Uzivajte u gradu s prekrasnim plažama ili kako ga još nazivaju meksičkim Karibima. Noćenje.
13. DAN CANCUN
Doručak i odjava iz hotela. Jutro slobodno za odmor. U večernjim satima organizirani transfer prema zračnoj luci. Polijetanje zrakoplova na liniji LH515 u 22:05 sati.
14. DAN FRANKFURT- ZAGREB
Dolazak u Frankfurt u 14:05 sati. Polazak iz Frankfurta u LH1404 u 20:30 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 21:50 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
2.1.2020.
15.1.2020.
22.190,00 kn
24.880,00 kn
2.990,00 kn
1110 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenaj određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom,
- smještaj u hotelima 3*: 1 noćenje u Mexico Cityju, 1 noćenje u Gvatemala Cityju, 1 noćenje u Panajachelu, 2 noćenja u Floresu, 1 noćenje u Palenque, 1 noćenje u Campeche, 1 noćenje u Meridi, 3 noćenja u Cancunu,
- unutarnji letovi (Mexico City – Gvatemala City i Gvatemala - Flores),
- razglede i obroke prema programu,
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
- uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- doplatu za jednokrevetnu sobu,
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporuka 50 USD),
- paket putnog osiguranja!
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- zrakoplovne pristojbe i naknade 2.990,00 kn
- doplata za jednokrevetnu sobu 2.690,00 kn (obavezna ako osoba spava sama u sobi).
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
- napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporuka 50 USD),
VIZE:
Za Meksiko i Gvatemalu nisu potrebne za državljane Republike Hrvatske.
NAPOMENA:
• Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Dozvoljen unos predane prtljage po putniku je 30kg i 1 komad ručne do 7kg.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
• Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE:
Za ulazak u Sjedinjene Meksičke Države za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
NE ZABORAVITE PROVJERITI VALJANOST PUTOVNICE, A PRIJE SVEGA NE ZABORAVITE JE UZETI SA SOBOM!
POPUSTI:
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
Minimalan broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.