Libanon-Beirut

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Individualna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Zapadnim
Perzijskim zaljevom
Prekooceanska
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
BEJRUT - LibanonOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
BEJRUT - Libanon
Broj dana 5
Prvi datum polaska 14.4.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 4.265,00 kn
Bejrut, Libanon
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
BEJRUT
1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – BEJRUT
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i prijava na let TK1056 s polaskom oko 20:15 sati prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen je oko 23:20 sati. Nastavak na liniji TK830 oko 6:25 sati prema Bejrutu.
2. dan: BEJRUT
Po dolasku oko 8:20 sati po lokalnom vremenu te nakon obavljanja carinskih formalnosti, organizirani transfer te slijedi organizirani razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina. Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, radi čega je dobio naziv Pariz Bliskog Istoka. Razgled najznačajnijih znamenitosti Bejruta, te Pigeon's Rock (Golublja stijena). Razgled završava posjetom Nacionalnom muzeju. Nakon razgleda slijedi ručak (uz doplatu). Prijava u hotel, te smještaj u sobe. U večernjim satima predlažemo individualni odlazak u jedan od brojnih gradskih restorana, te da kušate tipičnu libanonsku kuhinju, jednu od najpoznatijih na svijetu. Noćenje.
3. dan: BEJRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR s uključenim ručkom
Nakon doručka u hotelu, preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km sjeverno od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.
4. dan: BEJRUT: fakultativno izlet JEITA, HARISSA I BYBLOS s uključenim ručkom
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo da posjetite jednu od najljepših podzemnih špilja na svijetu, odnosno jedan od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasni Byblos (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! Nastavak izleta obalnom cestom prema obalnom gradiću Jounieju, odakle ćemo se žičarom uputiti do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokacija kršćana u Libanonu. Uz veličanstveni kip Djevice Marije visok 8,5 m, s lokaliteta se pruža veličanstven pogled na zaljev. U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta... Ručak. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u predvečerje u hotel. Noćenje.
5. dan: BEJRUT – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak u hotelu. Organizirani transfer prema zračnoj luci. Prijava na let Turkish Airlinesa TK 831 s polaskom oko 09:15 sati prema Istanbulu. Po dolasku u 11:15 sati, nastavak na liniji TK 1055 u 18:10 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 19:20 sati.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
14.4.2020.
18.4.2020.
4.490,00 kn
5.480,00 kn
1.990,00 kn
225 kn
First Minute

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom,
- doček i transfere od zračne luke do hotela i nazad,
- smještaj u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom,
- poludnevni razgled Bejruta u pratnji lokalnog vodiča i posjet Nacionalnom muzeju,
- voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe,
- fakultativne izlete, večere,
- vizu za Libanon (turistička viza je trenutno besplatna do daljnjeg),
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
- obroke koji nisu navedeni kao uključeni,
- javni prijevoz,
- obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporučenog iznosa za cijelo putovanje od minimalno 20 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta),
- putno osiguranje (preporučamo!),
- troškove osobnih narudžbi.
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- zrakoplovne pristojbe i naknade 1.990 kn,
- za jednokrevetnu sobu 995 kn
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
- napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporučenog iznosa za cijelo putovanje od minimalno 20 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
DOPLATA PO ŽELJI (prilikom rezervacije):
Doplata za ručak drugi dan (15.4.2019.): 245 kn
Fakultativni izleti: (doplata prilikom rezervacije – isključivo na prodajnom mjestu/minimum 15 osoba):
Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 680 kn
Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 760 kn
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA IZLET: 15
U slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba.
NAPOMENE:
• Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
• Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
POPUSTI:
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.