Grčka-Atena

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Privatne ture
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Mediteran
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 9.00 - 17.00 sati
Subota 10.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 24 68 076
Mobitel : 099 46 41 000
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
ATENA DELUXE SMILE  2021.Odaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
ATENA DELUXE SMILE  2021.
Broj dana 5
Prvi datum polaska 3.4.2021.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 4*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Cijena od 2.690,00 kn
  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
ATENA DELUXE SMILE 2021.
uz izlete na Korint, Epidaurus, Mikena, Rt Sounion i Delfe

Predviđeni hotel: Titania hotel 4*
Direktan let iz Zagreba za Atenu.
U cijenu aranžmana uključen izlet na Rt Sunion.
1. dan ZAGREB – ATENA – RT SUNION - ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska kod kioska Tiska. Prijava na direktan let avio kompanije Aegean Airlines iz Zagreba za Atenu u 09:50 sati (A3-781). Nakon slijetanja u 12:35 sati po lokalnom vremenu, slijedi izlet autobusom do Rta Sounion, najudaljenijeg rta poluotoka. Po dolasku, odlazak do Posejdonovog hrama (ulaznica se plaća na licu mjesta 8 eur po osobi). Nalazi se na odličnoj lokaciji s koje se pruža prekrasan pogled na Egejsko more, s obzirom da su ostaci hrama s tri strane okruženi morem. Ovo mjesto nije izgubilo na popularnosti otkad ga je Homer opjevao u Odiseji. Opisao ga je kao mjesto na kojem je, vraćajući se iz opsade Troje, poginuo jedan od najpoznatijih ratnika i zapovjednik broda poznatog kralja Menelaja. Kralj ga je ovdje pokopao i opisao rt kao „sveti Sounion, rt Atene“. Povratak prema Ateni uz atensku rivijeru. Atena, glavni grad Grčke, s oko 700.000 stanovnika, često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada i umjetničkih djela. Grad živi i danju i noću, a ulice su pune ljudi i turista u svako doba. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.
2. dan ATENA
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Parlament, trgovi Omonia i Syntagma - glavni gradski trgovi, Park Ethnikos Kipos, Hadrijanovi stupovi, Spomenik Apolonu, Platonova akademija, Grob neznanog junaka, Antički stadion na kojem su održane prve Olimpijske igre, ali i Panhelenski stadion od bijelog mramora sagrađen za prvu olimpijadu modernog doba 1896. godine, monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog, ruševine Zeusova hrama, Avenija kraljice Sofije... Odlazak do Akropole koja je bila centar antičkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine (ulaznica uz doplatu 20 eur po osobi). Nalazi se na stijeni visokoj 70 metara, a prema grčkom mitu nastala je kao rezultat borbe za prevlast nad gradom između boga Posejdona, koji je svoju moć dokazao trorogom i iz stijene načinio izvor slane vode, i božice Atene koja je zasadila maslinu u stijenu koja je počela zelenjeti i postala je simbol zaštite grada. Grci su na tom mjestu podigli hram Ateni. Razgled: Pinakoteka, Propileji, Partenon, Nikin hram, Erehteion, Odeon, Tezejev hram, Dionizijevo kazalište. Slobodno poslijepodne. Po želji odlazak na brdo Lykabetos (doplata za žičaru) s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad s Akropolom i Saronski zaljev. Predvečer predlažemo zajednički odlazak javnim prijevozom do četvrti Plaka podno Akropole, živahnog kvarta s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka. Moguć fakultativni odlazak na grčku večeru s folklornim programom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan ATENA – cjelodnevni fakultativni izlet, ARGOLIDA (Korint – Epidaurus – Nauplion – Mikena) – ATENA
Doručak. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Argolida, uz pratnju lokalnog vodiča (doplata prilikom rezervacije putovanja). Vozimo se preko Korintskog kanala, prema pokrajini Argolida, do Epidaurusa, antičkog lječilišta i svetišta boga Asklepija gdje se nalazi i najbolje očuvano grčko kazalište s nevjerojatnom akustikom. U njemu se i danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije (ulaznica za arheološko nalazište u Epidaurusu plaća se posebno 12 eur po osobi). Nastavak vožnje do Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke, nad kojim se nadvila monumentalna Venecijanska tvrđava. Sa svojom venecijanskom arhitekturom i bugenvilijama, Nauplion slovi za najljepši grad Grčke. Kraće slobodno vrijeme za šetnju ili ručak. Kroz slikovita sela, maslinike i plantaže naranči put će nas odvesti do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u desetogodišnju opsadu Troje. Razgled Mikene u kojoj je u 19.st. arheolog Heinrich Schliemann otkrio ostatke mikenske kulture iz kasnog brončanog doba: Agamemnonova grobnica, Akropola, Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, Kiklopske zidine, Atrejeva riznica (ulaznica za arheološko nalazište u Mikeni plaća se posebno 12 eur po osobi). Povratak u Atenu u večernjim satima. Za one koji ne idu na fakultativni izlet, slobodan dan u Ateni. Preporučujemo da, ako još niste, probate souvlaki, jedno od onih jela koje svakako morate probati kad ste u Grčkoj. Jedno od najpoznatijih mjesta je svakako Kostas u ulici Mitropoleos blizu trga Syntagma. Kostin djed je ovaj lokal otvorio još 1950. godine i gostima ponudio savršen souvlaki od malih komada svinjetine, rajčice, peršina, jogurta i luka omotanog u pita kruh. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan ATENA – poludnevni fakultativni izlet, DELFI – ATENA
Doručak. Preporučujemo odlazak na najljepši fakultativni izlet u Delfe (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja prema Delfima, najvećem proročištu antičkog svijeta koje je privlačilo posjetioce i hodočasnike sa svih strana. Ovo kultno mjesto bilo je sveto još od kasnog mikenskog doba. Od 8. st. pr. Kr. postalo je glasovito Apolonovo svetište u kojem je proročica Pitija davala dvosmislene odgovore na pitanja koja su države, gradovi ili pojedinci postavljali u važnim okolnostima. Od početka 6. st. pr. Kr. Delfi su i mjesto održavanja Pitijskih igara (svake četiri godine), ali i sjedište vjersko-političkog saveza nekih grčkih plemena. Od 590. do 356. godine pr. Kr. Delfi uživaju autonomiju, ali tijekom idućih stoljeća bili su više puta opljačkani te od 2. st. pr. Kr. postupno gube svoj značaj. Svetište je ukinuo car Teodozije I. 390. godine. Dramatični položaj svetišta ispod obronaka Parnasa i dvosmisleni odgovori proročice Pitije pronijeli su slavu ovog svetišta širom svijeta. Razgled arheološkog nalazišta uz pratnju lokalnog vodiča (ulaznica za Delfe se plaća na licu mjesta 12 eur): svetište s riznicama, teatrom i Apolonovim hramom - muzej s vrijednim antičkim spomenicima poput kipa kočijaša, bika, sfinge s Naxosa, riznice Atenjana itd. Pauza za ručak. Povratak u Atenu. Slobodno poslijepodne za vlastite aktivnosti. Poslijepodne možete utrošiti na posjet Nacionalnom muzeju koji čuva najveća blaga antičkog svijeta, muzeju Benaki s presjekom grčke kulture, Muzeju cikladske umjetnosti ili Bizantskom muzeju (ulaznice uz doplatu). Preporučujemo i nezaboravni shopping na živopisnim bazarima Monastirakija, u glavnoj trgovačkoj ulici Ermolu ili četvrti Kolonaki, uz obavezno cjenkanje. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan ATENA – ZAGREB
Ustajanje u 5.00 sati. Odjava iz hotela i podizanje breakfast boxa na recepciji. Transfer do zračne luke i prijava na direktan let za Zagreb avio kompanije Aegean Airlines u 08:10 sati (A3-780). Dolazak u Zagreb u 09:05 sati po lokalnom vremenu.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust Status
0,00 kn

Garantirani polazak
3.4.2021.
7.4.2021.
2.890,00 kn
3.880,00 kn
1.190,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
29.5.2021.
2.6.2021.
2.890,00 kn
3.880,00 kn
1.190,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
19.6.2021.
23.6.2021.
2.890,00 kn
3.880,00 kn
1.190,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
18.9.2021.
22.9.2021.
2.890,00 kn
3.880,00 kn
1.190,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
9.10.2021.
13.10.2021.
2.890,00 kn
3.880,00 kn
1.190,00 kn
200 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb na redovnoj liniji kompanije Aegean Airlines,
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
• transfer zračna luka – hotel – zračna luka,
• četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u Ateni,
• poludnevni izlet autobusom na Rt Sunion u pratnji voditelja putovanja, ulaznica za hram se plaća posebno,
• poludnevni razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča,
• razgledavanja prema programu,
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb na redovnoj liniji kompanije Aegean Airlines,
• uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
• transfer zračna luka – hotel – zračna luka,
• četiri noćenja s doručkom u hotelu 3* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u Ateni,
• poludnevni izlet autobusom na Rt Sunion u pratnji voditelja putovanja, ulaznica za hram se plaća posebno,
• poludnevni razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča,
• razgledavanja prema programu,
• voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
• obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
• doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn po osobi - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
OBAVEZNA DOPLATA (na licu mjesta):
• boravišnu pristojbu u hotelu od 1,50-3,00 eur po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta, točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu),
FAKULTATIVNA PONUDA:
• tradicionalnu grčku večeru u taverni na Plaki (turistički menu, bez uključenog pića) - 35 eur po osobi (prijava u agenciji prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta)
• fakultativni cjelodnevni izlet Argolida - Korint, Epidaurus, Nauplion, Mikena (uključuje prijevoz autobusom, parkirne takse, pratnju lokalnog vodiča i voditelja putovanja; 350 kn po osobi odrasli, djeca do 12 godina 250 kn po osobi, (prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja, minimalno 20 putnika), ulaznice u objekte se plaćaju posebno na licu mjesta
• fakultativni izlet u Delfe (uključuje prijevoz autobusom, parkirne takse, pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča) 390 kn odrasli po osobi, 290 kn djeca do 12 godina po osobi, (prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja, minimalno 20 putnika), ulaznica u Delfe se plaća posebno na licu mjesta 12 eur po osobi.
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
(cijene se mogu promijeniti do polaska, plaćanje se vrši direktno pružatelju usluge):
• Akropola – 20 eur po osobi,
• Muzej Akropole – 10 eur po osobi,
• Nacionalni arheološki muzej Atene – 5 eur po osobi od 01.11.-12.04, 10 eur po sobi od 13.04.-31.10.,
• Muzej Benaki – 9 eur po osobi,
• Muzej cikladske umjetnosti – 7 eur po osobi,
• Bizantski muzej – 8 eur po osobi,
• Žičara do vidikovca na brdu Likabetus – 7 eur po osobi,
• Ulaznica za Posejdonov hram (Rt Sunion) – 8 eur po osobi,
• Ulaznica Delfi 12 eur po osobi,
• Ulaznica Mikena 12 eur po osobi,
• Ulaznica Epidaurus 12 eur po osobi.
INFORMACIJE O LETU:
Prijevoznik: Aegean Airlines
A3-781 ZAG ATH 09:50 12:35
A3-780 ATH ZAG 08:10 09:05
POPUSTI:
• 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
• trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni,
VAŽNE INFORMACIJE:
- vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Aegean Airlines objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni
, - zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
- uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
- organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.),
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
- organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
- organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Grčkoj nalazi se u Ateni.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici (Atena) se nalazi na adresi Tzavela 4, Neo Psychico,Atena, Grčka. Kontakt podaci: tel. 00 30 210 67 77 033, 67 77 037, 67 77 049, fax. 00 30 210 67 11 208, e-mail: croath@mvep. i hrgr.mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Aleksandar Sunko. Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +30 6936 572421; +30 693 7352939
NAPOMENA:
Minimalan broj putnika za putovanje je 21, a maksimalan broj putnika je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Minimalan broj putnika: 21
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.