Elisa Tours Turistička agencija - Nova Godina

Elisa Tours Turistička agencija
Putovanja
Valentinovo
Karneval
Europska putovanja
Zrakoplovom
Autobusom
Advent i Božić
Nova Godina
Skijanje
Austrija
Italija
Francuska
Slovenija
Mediteran
Tunis
Hammamet
Yasmine Hammamet
Sousse
Port El Kantaoui
Mahdia
Djerba
Egipat
Hurgada
Makadi Bay
Sharm El Sheikh
Daleka putovanja
Grupna putovanja
Krstarenja
Mediteranom
Istočnim
Zapadnim
Karibi
Prekooceanska
Rijekama
Wellness
Elisa Tours informacije
O nama
Opći uvjeti i uputstva
Kontakt
Politika zaštite osobnih podatka
Zaštita privatnosti
Putno osiguranje
Mogućnosti plaćanja
Korisni Linkovi
Informacije o Vizama
Eyewitness Guides
Lonely Planet Travel
Frommer's Travel
Google Maps
Auto karta ViaMichelin
Radno vrijeme
Pon - Pet 8.00 - 19.00 sati
Subota 9.00 - 13.00 sati
Telefon : 01/ 46 41 374
Mobitel : 099 46 41 000
Fax : 01/ 46 41 373
e-mail : info@elisa.hr
Kombi prijevoz putnika
Kombi prijevoz
+ višeVodič za putovanja
Vodič kroz putovanja
GPS navigacija
GPS navigacija
Putna osiguranja
Generali osiguranje
Vodič kroz putovanja
facebook Elisa Tours
facebook Elisa Tours
Internet pozivi
SKYPE Elisa Tours Viber +385994641000 Whats App +385994641000
>
SICILIJA 4 dana zrakoplovom - Nova godinaOdaberite putovanje u pravi trenutak i uštedite
SICILIJA 4 dana zrakoplovom - Nova godina
Broj dana 4
Prvi datum polaska 29.12.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hoteli sa 3* / 4*Image description
Usluga Polupansion
Cijena od 4.090,00 kn
Palermo, Italija
3345 4

3345 1

3345 3

3345 2

  • Program putovanja
  • O destinaciji
  • Rezervacija
NOVA GODINA NA SICILIJI / posebnim zrakoplovom iz Zagreba
1. dan: ZAGREB - CATANIA - SIRACUSA - CATANIA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 90 min. prije polaska zrakoplova. Izravan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8:00 sati. Nakon slijetanja odlazak u Cataniju i upoznavanje s “baroknom ljepoticom Sicilije” – kako Cataniju zovu. Živahni sveučilišni grad proteže se pod Etnom i značajno je trgovačko i prometno središte s bogatom poviješću koja je povezana s Etnom i njezinim prevrtljivim karakterom. Poslije posjeta središtu grada i živopisnoj tržnici vožnja do Siracuse, najveće grčke kolonije iz perioda Magne Grecie i poznate kao “Arhimedov grad”. Razgled Apolonovog hrama, Arhimedovog trga, crkve sv. Lucije i Aretuzinu fontanu, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Otkrit ćemo i tajne slavnog Dionizijevog uha u arheološkom parku (ulaznica za arheološki park uz doplatu na licu mjesta). Smještaj u hotel na području Catanije u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.
2. dan: CATANIA - TAORMINA - CEFALÚ - PALERMO
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Taormini, smještene na obroncima Monte Taura, s impresivnim pogledom na ljupke zaljeve, okolna naselja i veličanstvenu Etnu. Šetnja mjestom te razgled grčko-rimskog kazališta s pozornicom uokvirenom fascinantnim krajolikom Sicilije (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Kraće slobodno vrijeme za šetnju Taorminom, uživanju u cappuccinu, tipičnim sicilijanskim kolačima “cassata” i “canoli” ili kupnji atraktivnih suvenira od poznate sicilijanske keramike ili puhanog stakla, te kandiranog voća “frutta della Martorana”. Nastavak putovanja prema Palermu vodi nas preko Cefalua, povijesnog gradića i popularnog ljetovališta na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uličice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Dolazak u Palermo u ranim večernjim satima, po dolasku smještaj u hotel i noćenje.
3. dan: PALERMO - MONREALE - PALERMO
Doručak. Odlazak prema Monrealeu (8 km od centra Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici u unutrašnjosti crkve – 8500 m2 koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Vožnja do središta Palerma, razgled znamenitosti: normansko-gotička katedrala; Kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike (ulaznica uz doplatu na licu mjesta); slavni Teatro Massimo; Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih skulptura skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg Quattro Canti… Kraće slobodno vrijeme i povratak u hotel na pripremu za doček Nove godine (organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti mjesnih turističkih ureda). Sretna Nova 2019.! Noćenje.
4. dan: PALERMO - ETNA - CATANIA – ZAGREB
SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Etne, najvišeg aktivnog europskog vulkana, visokog 3350 m. Cesta vodi plodnim padinama obraslim voćnjacima i vinogradima, kroz šume crnogorice i konačno kroz izbrazdani vulkanski krajolik prekriven okamenjenim tokovima lave iz proteklih erupcija. Za lijepog vremena tijekom uspona prati vas pogled na vrh Etne, koju Sicilijanci zovu Mungibeddu ili Mongibello. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu od 1800 metara, zaustavljanje i šetnja do Silvestarskih kratera, pauza za kupovinu suvenira (rukotvorine od vulkanskog kamena, lokalni med, tipično žestoko piće Fuoco dell`Etna…). Napomene: pristup je moguć do razine koju određuju talijanske vlasti ili maksimalno do Silvestarskih kratera u slučaju pogodnog vremena. U poslijepodnevnim satima povratak posebnim zrakoplovom prema Zagrebu. Slijetanje u Zagreb u večernjim satima.

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
29.12.2018.
1.1.2019.
4.290,00 kn
5.080,00 kn
850,00 kn
200 kn
First Minute

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do poounjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Catania-Zagreb,
- 2 noćenja u Palermu u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV,
- 1 noćenje u Cataniji u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama tuš/wc/TV,
- autobusni prijevoz na Siciliji prema programu na području Catanije,
- razglede prema programu putovanja,
- voditelja putovanja,
- troškove organizacije i prodaje
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade,
- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene,
- fakultativne sadržaje,
- troškove osobnih narudžbi,
- boravišne pristojbe (uplaćuju se u gotovini na recepciji hotela: Catania 1,5 € po osobi/danu, Palermo 2 € po osobi/danu),
- putno osiguranje
OBAVEZNA DOPLATA:
- za zrakoplovne pristojbe i naknade po osobi 850 kn - plaćanje prilikom rezervacije
- za jednokrevetnu sobu 790 kn (ukoliko osoba putuje sama) - plaćanje prilikom rezervacije
- boravišne pristojbe: Catania 1,5 € po osobi/danu, Palermo 2 € po osobi/danu - plaćanje u gotovini na licu mjesta
POPUSTI:
Pomoćni ležaj na ovom programu na upit!
INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta gotovinom):
- PALERMO: Cappella Palatina/Normanska palača 10 €, Katedrala (kraljevske grobnice) 2 €
- MONREALE DUOMO: 5 €
- TAORMINA: Teatro Greco 10 €
- ARHEOLOŠKI PARK SIRACUSA: 10 €
Cijene ulaznica su informativne i podložne promjenama.
RED LETENJA:
29 Dec 2018 ZAGREB CATANIA 08:00 – 09:45
01 Jan 2019 CATANIA ZAGREB 18:00 – 19:50
NAPOMENE:
Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000448 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.