ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 10
Prvi datum polaska 28.2.2020.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Zrakoplovom
Kategorija smještaja Hotel 5*Image description
Usluga Noćenje s doručkom
Indija, čarolija suprotnosti
*Vrijednost više: odlični hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, odličan red letenja s najboljom zrakoplovnom kompanijom na svijetu, besplatno posredovanje pri ishođenju vize, popust za djecu do 3.000 kn

Možda znate da su numerički sustav i šah izumljeni u Indiji odakle potjeće i yoga koja se u Indiji prakticira više od 5000 godina. Međutim rijetki znaju da je od svih liječnika u SAD-u 38% Indijaca. Ne manje interesantna činjenica je da 36% NASA-inih stručnjaka također čine Indijci, a i 34% zaposlenika Microsofta su Indijci. U putopisnim napisima „Zlatni trokut“ je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta. Najčešće, baš tom rutom započinje upoznavanje blistave povijesti jedne od najstarijih civilizacija svijeta, a ujedno i najveće demokracije današnjice. Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem eurospkog nasljeđa (britanskog, francuskog i portugalskog) ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju. S druge pak strane, suprotnosti između Varanasija i Mumbaija su nemjerljive, frapiraju i pamte se cijeli život. Indija je danas planetarno nezaobilazna!
1. dan ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa QR 218 u 16.05h. Dolazak u Dohu u 23.35h po lokalnom vremenu.
2. dan DOHA – NEW DELHI
Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 570 u 02.25h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivano slijetanje u Delhi u 08.25h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Prijava i smještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje
3. dan NEW DELHI – JAIPUR
Nakon doručka, nastavak razgleda Delhija: mauzolej cara Humajuna iz 1562. godine, prvi primjer mogulske arhitekture u Indiji koji je nadahnuo izgradnju više poznatog Taj Mahala; kompleks Kutab minareta (dio UNESCO- a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Slijedi polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Ovaj slikoviti „ružičasti grad“, dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno jedan od simbola indijske civilizacije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
4. dan JAIPUR
Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te stanka za fotografiranje kod Hawa Mahala - Palače vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Nakon razgleda uživajte u kupnji suvenira ili istražite razne aspekte zanata Jaipura, kao što su obrada dragog kamenja, izrada keramike, tepiha i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti... Noćenje.
5. dan JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA
Doručak te polazak prema srednjovjekovnoj Agri, prvoj mogulskoj prijestolnici. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Po dolasku u Agru, posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. Slijedi prijava i smještaj u hotel. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu „Saga o ljubavi“ (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.
6. dan AGRA – DELHI
Nakon doručka, odlazak do tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. U poslijepodnevnim satima povratak prema Delhiju. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
7. dan DELHI – VARANASI
Rani doručak. Prijevoz do zračne luke te let za Varanasi, znan i kao Kashi ili Benaras, najvažnije i najsvetije mjesto hodočašća hindusa i jedan od najstarijih stalno naseljenih gradova svijeta. Po dolasku, posjet obližnjem Sarnathu, mjestu gdje je Gautama Buddha izrekao učenicima svoju prvu propovijed. Prijevoz do hotela te nakon kraćeg odmora odlazak do obale Gangesa, do Dashaswamedh gata, gdje svakog dana u sumrak svećenici u bijelim haljama održavaju veliku Aarti ceremoniju, njišući se uskađenim pokretima, cvijećem, mirodijama i svijećama odaju počast svetoj rijeci. Povratak u hotel. Noćenje.
8. dan VARANASI – MUMBAI
Rano ujutro odlazak na vožnju rijekom Ganges na čije obale u zoru dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Nezaboravan doživljaj buđenja dana uz zvukove zvona i mrmor sanskrita. Povratak u hotel na doručak, a potom slijedi prijevoz do zračne luke i let u Mumbai (do 1995. Bombay, što potječe od portugalskog "bom Bahia" - lijep zaljev), najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru, sjedište indijske trgovine. Po dolasku, prijevoz do hotela. Noćenje.
9. dan MUMBAI
Nakon doručka razgled Mumbaija, velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point; šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. Noćenje.
10. dan MUMBAI – DOHA – ZAGREB
Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Dohu na letu QR 557 u 04.00h, s dolaskom u 05.35h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 u 07.40h. Očekivano vrijeme dolaska u 11.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.
Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba Pristojbe i naknade zračnih luka Popust
28.2.2020.
8.3.2020.
10.990,00 kn
14.680,00 kn
2.690,00 kn
1000 kn
First Minute

ULTRA FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 90 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
- Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalni letove Delhi – Varanasi i Varanasi - Mumbai;
- Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
- Smještaj u New Delhiju u Welcomhotelu Dwarka 5* / The Leela Ambience Convention 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Jaipuru u hotelu Holiday Inn City Centre 5* / Hilton Jaipur 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Agri u hotelu Jaypee Palace 5* / Double Tree by Hilton 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Varanasiju u hotelu Madin 5*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- Smještaj u Mumbaiju u hotelu Hilton 5* / The Park 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
- Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
- Vožnju rikšom u New Delhiju;
- Jahanje na slonu u Jaipuru;
- Vožnju rijekom Ganges;
- Voditelja putovanja iz Zagreba;
- Troškove organizacije putovanja i jamčevine.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
- pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.690 kn (pdložno promjeni),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.690 kn,
- trošak vize za Indiju (575 kn),
- obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače od 50 USD
- doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
- osobne troškove,
- putno osiguranje (preporučujemo).
OBAVEZNA DOPLATA (prilikom rezervacije):
- pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.690 kn (pdložno promjeni),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.690 kn,
POPUSTI:
Popusti: Dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja: 3.000 kn
Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja: 2.500 kn
Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju: 1.500 kn
Stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn
Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:
Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.
FAKULTATIVNA DOPLATA (prilikom rezervacije, minimalno 10 prijavljenih osoba):
Polupansion (8 večera u hotelima): 990 kn
Predstava Saga o ljubavi u Agri: 350 kn po osobi (uključeno: ulaznica (platinum kategorija – prvih 7 redova), povratni transfer, asistancija lokalnog predstavnika)
VIZA:
Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.
Agencija svojim putnicima uz besplatno posredovanje može ishoditi online vizu (eTV) putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html.
Cijena vize iznosi 575 kn (82 USD uključujući bankovni trošak).
Viza se ishodi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju.
RED LETENJA:
QR 218 28FEB ZAGREB DOHA 16:05 23:35
QR 570 29FEB DOHA DELHI 02:25 08:25
QR 557 08MAR MUMBAI DOHA 04:00 05:35
QR 217 08MAR DOHA ZAGREB 07:40 11:55
*sve lokalna vremena
NAPOMENE:
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Na letovima Qatar Airwaysa po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 7 kg). Na lokalnim letovima indijskih zrakoplovnih kompanija dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage do 15 kg, odnosno 25 kg, ovisno o prevoziocu, te do 7 kg ručne prtljage. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz srpnja 2019. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Minimalni broj putnika: 15
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000531 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.