ELISA TOURS turistička agencija, 5. Poljanice 10, Zagreb, Tel:01/4641 374
Broj dana 2
Prvi datum polaska 8.12.2018.
Mjesto polaska Zagreb, Hrvatska
Prijevoz Autobusom
Kategorija smještaja Hotel 3*Image description
Usluga Prema programu
ADVENT U SALZBURGU I AUSTRIJSKIM JEZERIMA
Romantični adventski ugođaj u slikovitim gradićima na jezerima i posjet Salzburgu!
1. dan ZAGREB - SALZBURG – BAD ISCHL - HOTEL
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju prema Salzburgu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u SALZBURG razgled povijesne jezgre uz pratnju lokalnog vodiča: katedrala - ulice Juden i Getreidegasse - Mozartplatz - barokne fontane - Residenz - Mozartova rodna kuća - Festivalska dvorana. Slobodno vrijeme za kupovinu Mozart kuglica, posjet nekoj od poznatih kavana ili lijepo ukrašenom božićnom sajmu koji je jedan od najstarijih u Europi ili otići do 900. godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga, najvećeg u potpunosti održavanog zamka u Europi i zaštitnog znaka Salzburga. Do utvrde je moguće doći uspinjačom, koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta. Posjet poznatom božićnom sajmu ispred dvorca Hellbrunn. Polazak prema aristokratskom lječilištu, mjestu BAD ISCHL ljetne rezidencije Franje Josipa i carice Sissy u Carskoj vili. Ovaj krasni gradić je svoju reputaciju aristokratskog mjesta počeo graditi nakon što je habsburška princeza Sofija došla tu liječiti svoju neplodnost u dvadesetim godinama 19.st. Nakon tretmana u roku od dvije godine rodila je sina – cara Franju Josipa I.! A Franjo Josip je barem jednom godišnje dolazio u Bad Ischl, tu je provodio svoja ljeta više od 60 godina. Ovaj ljupki gradić i danas nosi pečat tih vremena i nemoguće je ne osjetiti da su nekoć moćni Habsburgovci boravili ovdje. Po dolasku šetnja otmjenim gradskim središtem do jedne od najljepših i najslavnijih slastičarnica Austrije - Zauner. Slobodno vrijeme za kolač i kavu te za kupovinu i šetnju. Smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.
2. dan HOTEL - HALSTATT - ST. WOLFGANG - ST. GILGEN - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do područja austrijskih jezera i romantičnog HALSTATTA, jednog od najljepših mjesta na jezerima. Po dolasku razgled gradske jezgre, uskih romantičnih uličica s ribarskim kućama priljubljenim uz stijenu te župne crkve. Nastavak vožnje do živopisnog gradića ST. WOLFGANG na obali jezera Wolfgangsee koji godišnje posjećuju tisuće gostiju: šetnja do Markta i trga Kirchenplatz, moguć posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim Pacherovim oltarom. Slobodno vrijeme za šetnju baroknim adventskim sajmom. Vožnja do gradića ST. GILGEN na drugoj obali jezera. Šetnja do središta ljupkog mjestašca u kojem je često boravio Mozart pored kuće njegove majke, crkve sv. Egidija, Gradske vijećnice, kuća tradicionalno obojenih fasada do jaslica i štandova adventskog sajma. Povratak kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


3087 3

Datum polaska Datum povratka 1/2 soba 1/1 soba 1. dijete do 12 g. Popust Status
8.12.2018.
9.12.2018.
790,00 kn
970,00 kn
- 20 %
60 kn
First Minute

Garantirani polazak
22.12.2018.
23.12.2018.
790,00 kn
970,00 kn
- 20 %
60 kn
First Minute


15.12.2018.
16.12.2018.
790,00 kn
970,00 kn
- 20 %
60 kn
First Minute

Garantirani polazak
FIRST MINUTE vrijede do određene raspoloživosti mjesta!
CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz turističkim autobusom,
• stručnog voditelja putovanja,
• smještaj u hotelu/pansionu 3* na području Salzkammerguta u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
• na osnovi noćenja s doručkom,
• sve razglede i izlete prema programu,
• te troškove organizacije i prodaje.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
• doplatu za jednokrevetnu sobu 180,00 kn,
• boravišnu pristojbu po osobi po noći 2,00 eur,
• prijevoz uspinjačom do / od dvorca + ulaznica za dvorac Festung Hohensalzburg (individualni razgled uz audio slušalice) odrasla osoba 12 EUR / djeca (6-14 godina) 6,80 EUR,
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene,
• fakultativne sadržaje,
• putno osiguranje,
• troškove osobnih narudžbi.
POPUST:
Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta u trokrevetnoj sobi.
NEOBAVEZNA DOPLATA:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna.
Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije:
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
PUTNE ISPRAVE:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.
Minimum prijavljenih putnika: 45
Odgovorni organizator: ELISA TOURS turistička agencija d.o.o.
Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. P15-1020000067 uplaćena kod Generali osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Svi podaci na ovim internetskim stranicama prikazani su samo za informativne svrhe. Ove stranice ne smiju se koristiti kao zamjena za podatke koje možete dobiti u našoj poslovnici tj. prodajnom mjestu. Podaci na ovim stranicama nisu pravno obvezujući i ne predstavljaju ponudu za prodaju. Prije bilo kakvog zaključka ili aktivnosti temeljenima na podacima sa ovih stranica sve informacije je potrebno provjeriti u našoj poslovnici.