Advent u Budimpešti 3 dana

Mađarska - Budimpešta Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Adventska putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Mađarska

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

3 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 58 osoba

Hotel 4*

Vrsta smještaja

Hotel 4*

Noćenje s doručkom

Usluge

Noćenje s doručkom

Garantirano

Pogodnost

Garantirano

Varaždin

Polazište

Varaždin

Zagreb

Polazište

Zagreb

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
16.12

Opis programa

Advent u Budimpešti 3 dana
Autobusom iz Zagreba
3 dana / 2 noćenja
Garantirani polasci
Smještaj: Novotel Budapest City 4* ili slično
Moguć polazak iz Varaždina uz prethodnu najavu.

1. dan: ZAGREB - BUDIMPEŠTA
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 6:00 sati. Vožnja prema Budimpešti u smjeru Varaždina. Moguć polazak iz Varaždina uz najavu prilikom rezervacije putovanja. Slijedi ugodna vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor putem. Po dolasku u Budimpeštu orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja do bazilike sv. Stjepana i trga Vorosmarty na kojem se nalaze mnogobrojni ukrasi i adventski štandovi, te glavne trgovačke ulice Vaci s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i kafića. Šetnju s voditeljem putovanja završit ćemo pred zgradom Velike gradske tržnice koja nudi velik broj štandova na tri etaže, a i sâma je arhitektonska znamenitost u neogotičkom stilu sa šarenim Zsolnay pločicama na krovu koje su napravljene u Pečuhu.U prošlosti su se svježi proizvodi dovozili kroz kanal koji je prolazio sredinom zgrade, no iako on više ne postoji na štandovima možete pronaći najraznolikiju robu koju možete zamisliti i koji nude uistinu prekrasan vizualni, ali i olfaktivni doživljaj. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak i posjet božićnom sajmu ili vlastite programe. Odlazak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: BUDIMPEŠTA
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled mađarske prijestolnice autobusom i pješice: Trg junaka - podignut za tisuću godina dolaska Mađara s Milenijskim spomenikom i kipom anđela Gabrijela, aveniju Andrassy - najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, Ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom, Brdo Gellert s utvrdom-Citadelom... Slobodno vrijeme po završetku razgleda u gradskom središtu za šetnju i uživanje u božićnom sajmu na glavnom trgu Vörösmarty i predbožićnu kupovinu. Navečer moguć fakultativni odlazak na večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BUDIMPEŠTA – ZAGREB
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na vožnju brodom po Dunavu tijekom koje ćete najbolje moći doživjeti mađarsku prijestolnicu ploveći pored Margaretinog otoka i ispod poznatih mostova s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada, obalu koju je zaštitila i svjetska organizacija UNESCO (uz doplatu) ili slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjete muzejima, Zoološkom vrtu ili nekoj od poznatih kavana. Odlazak iz Budimpešte u poslijepodnevnim satima. Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.


Doplata za jednokrevetnu sobu: 330 kn (43,78€) po osobi, (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)

Doplata po želji:
- vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca 18 eur (uplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
- večeru u restoranu uz folklorni program 27 eur (uplata na licu mjesta, minimum 15 osoba)

Popusti i doplate:
- 20% popusta za dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem, odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni,
- Ne postoji mogućnost rezervacije trokrevetnih soba na ovom programu!

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
za posebno sjedalo u autobusu:
- 1 red – sj. 3,4     100 kn (13,27€)
- 2 red – sj. 5,6,7,8     100 kn (13,27€)
- za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (33,18€) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Napomena:
Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina bit će definirano 7 dana prije polaska. S obzirom da ruta putovanja prema Budimpešti vodi preko Varaždina, nije potrebna nadoplata za iste, ali je potrebna najava mjesta polaska prilikom rezervacije putovanja.
S obzirom na ograničenja na autocestama u Mađarskoj (80 km/h za autobuse) predviđeno trajanje vožnje je minimalno 6 sati, a dodatno ovisi o stanju u prometu i čekanju na granicama.

Važne informacije:
- Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)-
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
- Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
- Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Mađarska je država u Srednjoj Europi. Na mađarskom jeziku zove se Magyarország.
Graniči s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. Zajedno s Poljskom, Slovačkom i Češkom čini Višegradsku skupinu ili "Višegradsku četvorku" (V4).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Mađarskoj nalazi se u Budimpešti.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj se nalazi na adresi Munkácsy Mihály u. 15., VI. Okrug, Budimpešta, Mađarska. Kontakt podaci: +36 1 354 1315, fax +36 1 354 1319, e-mail: vrhbp@mvep.hr . Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0036 30 952 7992

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Budimpešti u dvokrevetnim sobama
vanjske razglede prema programu
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
boravišnu pristojbu u iznosu od 1-2 eur po osobi po noćenju, točan iznos bit će objavljen u završnom pismu
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
doplata za jednokrevetnu sobu
vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca
večeru u restoranu uz folklorni program
napojnicu za vozača i vodiča – 2 eur po posobi po danu
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
950 kn

126,09€