Cinque Terre, Elba i Ligurska obala

La Spezia, Italija Prikaži na karti

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Autobusom

Destinacija putovanja

Destinacija

Italija

Vrijeme trajanja

Vrijeme trajanja

4 dana

Voditelj putovanja

Voditelj putovanja

uključen

Maksimalna veličina grupe

Veličina grupe

do 50 osoba

ZG-KA-RI

Polazište

ZG-KA-RI

Hotel 3*

Vrsta smještaja

Hotel 3*

Noćenje s doručkom

Usluga

Noćenje s doručkom

Autobusom

Vrsta prijevoza

Autobusom

Termini putovanja
27.05 05.10

Opis programa

Cinque terre, Elba i Ligurska obala

Autobusom iz Zagreba
4 dana /3 noćenja
Smještaj:  Hotel Grand Hotel Golf 4* na rivijeri Versilia
Moguć polazak i iz Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu

1. dan ZAGREB – RIJEKA – PARMA – LIGURSKA RIVIJERA
Polazak autobusa u 05:00 h iz Zagreba s dogovorenog mjesta ( točna informacija u završnoj obavijesti), mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu (napomenuti kod rezervacije), iz Rijeke s benzinske postaje “Vrata Jadrana – Sjever” u 07:15 h. Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjovjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava Festival Verdi. (ukoliko postoji mogućnost degustacija parmezana). Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak prema rivijeri Versilia  i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan CJELODNEVNI IZLET U NP CINQUE TERRE
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog dijela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ (ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – s predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključit ćete s Monterossom, šarmantnim ljetovalištem i najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan FAKULTATIVNI IZLET ELBA (PIOMBINO – ELBA)* obilazak otoka autobusom
Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otok toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem.  Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora, prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima i kao omiljeno turističko središte. Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otok koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Za vrijeme našeg izleta posjećujemo 2 najveća naselja na otoku-  Portoferraio, glavno i najveće mjesto na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu te slikoviti gradić Porto Azzurro kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo.  U Portofereiu posjećujemo muzej Napoleona gdje ćemo čuti neke zanimljivosti iz njegovog života, u toplijim mjesecima svakako predlažemo barem kratko kupanje na jednoj od najljepših svjetskih plaža a u Porto Azurro ne propustite isprobati  Aqua dell 'Elba.  Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan RAPALLO – PORTOFINO – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Rapalla – jednog od bisera ligurske rivijere iz kojeg brodićem krećemo prema omiljenom ljetovalištu jet set-a– Portofino (fakultativno) u kojem su ljetovale brojne poznate osobe iz cijelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i kavu slijedi povratak za Rijeku/Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.


*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta.

Doplata:
- doplatu za jednokrevetnu sobu u iznosu 80 € (602,76 kn) (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
- obavezna dopata boravišna pristojbe 2 € po danu/noćenju

Popusti:
- dijete na pomoćnom ležaju  15 € (113,02 kn)
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju – 7 € (52,74 kn)

Fakultativne doplate:
- Fakultativni izlet na Elbu koji uključuje prijevoz autobusom, brodsku kartu i ulaznicu u muzej Napoleona 55 € (414,40 kn) (minimalno prijavljenih 25 osoba  – prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
- Izlet brodićem u Portofino -  20 € (plaćanje na licu mjesta)

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 15 € (113,02  kn)
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 € (113,02  kn)
- sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 € (113,02  kn)
- bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 7 € (52,74 kn)
- prazno sjedalo 80 € (602,76 kn)

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Cijena uključuje

prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
3 noćenja s doručkom u hotelu s 4* na obali Versilia
Pratitelja putovanja iz Zagreba za vrijeme putovanja
Sve obilaske prema programu
jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju,
dnevnu kartu za vlak i šetnicu u NP Cinque Terre cca. 20€ (točan iznos u završnoj obavijesti).
doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama)
Fakultativne doplate
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu,
boravišnu pristojbu po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)

Dora Tikvić

Program uređuje

Član Elisa tima od Mar 2021

od
270,00 € 250,00 €

2.034,32kn 1.883,63kn