Japan - Velika tura

Vrsta putovanja

Vrsta putovanja

Daleka putovanja

Destinacija putovanja

Destinacija

Japan

Vrijeme trajanja

Trajanje

13 dana

Voditelj putovanja tijekom putovanja.

Voditelj putovanja

uključen

Predstavnik na destinaciji

Veličina grupe

do 30 osoba

Hotel 3*/4*

Vrsta smještaja

Hotel 3*/4*

Polupansion

Usluga

Polupansion

Preporuka

Pogodnost

Preporuka

Zagreb

Polazište

Zagreb

Zrakoplovom

Vrsta prijevoza

Zrakoplovom

Termini putovanja
05.10

Opis programa

Japan - Velika tura 2023.
Zrakoplovom iz Zagreba
13 dana / 11 noćenja
Smještaj: hotel 3*/4*

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni svi izleti i ulaznice po programu te 11 ručkova i 11 večera.
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

1. dan, 05.10.2023.: ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Fly Dubai za Dubai u 15:10 sati. Dolazak u Dubai u 22:45 sati.

2. dan, 06.10.2023.: DUBAI - NARITA - TOKYO
Prijava na let iz Dubai za Narita/Tokio u 02:40 Emirates. Noćni let s obrocima na letu. Dolazak u zračnu luku Narita International predviđen je u 17:35 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak na večeru. Smještaj. Noćenje.

3. dan, 07.10.2023.: TOKYO – HAKONE
Doručak. Prvo ćemo posjetiti četvrt Asakusa, u kojoj se nalazi jedan od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa (po želji doplata za ulaznicu ako želite ući), poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećena je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Ručak. Photo stop s pogledom na najviši toranj u Japanu - Tokyo Skytree, visok 634 metara. Odlazak prema Hakone. Smještaj u hotel. Danas ćemo saznati što je to yukata večera, poznata i kao yukata party, događaj na kojem se gosti pozivaju da nose yukate i sudjeluju u tradicionalnim japanskim aktivnostima, poput kaligrafije, ceremonije čaja ili aranžiranja cvijeća. Ti se događaji često održavaju u ryokanima ili drugom tradicionalnom japanskom smještaju, a mogu uključivati i bankete u japanskom stilu ili druga kulinarska iskustva. Večera i yukata u cijeni aranžmana. Noćenje.

4. dan, 08.10.2023.: HAKONE – FUJI - MATSUMOTO
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Gotemba Premium outlet, mogućnost kupovine. Nastavljamo prema Oshino Hakkai, malom selu, smještenom u podnožju planine Fuji odakle se pruža prekrasan pogled na planinu. Šetnja. Krećemo dalje prema Matsumoto poznatom prema prekrasnom dvorcu, photostop. Ručak. Vožnja prema hotelu u okolici. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan, 09.10.2023: MATSUMOTO – TAKAYAMA – SHIRAKAWA - GIFU
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Takayami, po dolasku razgled starog grada. Nastavljamo prema Shirakawago, kratka pauza za fotografiranje svjetski poznatom baštinom od 1995.g, a krasi ga mnoštovo tradicionalnih seoskih kuća gassho-zukuri, kod kojih su neke starije od 250 godina. Strmi slamnati krovovi seoskih kuća podsjećaju na ruke budističkih redovnika stisnutih u molitvi. Ručak. Nastavljamo prema Gifu, gradu u središnjem Japanu poznatom pod dvorcu Gifu koji ponosno stoji na vrhu planine Kinka. Žićara povezuje dvorac sa parkom Gifu u podnožju planine. Unutar parka, možete posjetiti Muzej leptira. Prošetati ćemo i ulicom Kawaramachi, koja obiluje zanatskim radnjama s drvenim rešetkama. Odlazak prema hotelu, smještaj, večera. Noćenje.

6. dan, 10.10.2023: GIFU – NARA - KYOTO
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Nara. Posjet Todaiji hramu (ulaznica u cijeni) poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Odlazak prema Nara parku, domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Ručak. Vožnja prema Kyotu, gradu u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Posjet i svetištu Fushimi Inari koje se nalazi u okrugu Fushimi. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Kyotu, a poznata je po tisućama narančastih torii vrata koja vode na planinu. Svetište je posvećeno Inariju, šintoističkom bogu plodnosti, poljoprivrede i blagostanja. Vjeruje se da je Inari odgovoran za obilje usjeva, a svetište je popularno mjesto na kojem se farmeri i poslovni ljudi mole za uspjeh svojih akcija. Nastavljamo prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

7. dan, 11.10.2023.: KYOTO - OSAKA
Doručak. Danas ćemo posjetitI budistički hram Kiyomizudera (u cijeni) koji se nalazi u istočnom dijelu Kyota u Japanu. Radi se o jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada poznatoj i po svojoj prekrasnoj arhitekturi i panoramskom pogledu na grad. Hram je osnovan u 8. stoljeću i posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Uz glavnu dvoranu, hram Kiyomizudera također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vodopad Otowa-no-taki, gdje posjetitelji mogu piti svetu vodu, i svetište Jishu koje je posvećeno bogu ljubavi. Hram se nalazi u okrugu Higashiyama, području Kyota poznatom po tradicionalnim drvenim machiya kućama i uskim ulicama. Nastavljamo prema Osaka dvorcu (ulaznica u cijeni), koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Glavna kula dvorca, visoka pet katova, okružena je kamenim zidovima i opkopima, a pristupa joj se kroz niz vrata i mostova. Toranj sadrži niz izložaka koji pričaju priču o povijesti dvorca i životu Toyotomija Hideyoshija. Osim glavne kule, dvorac Osaka također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vrata Otemon, glavni ulaz u dvorac i palaču Hommaru, manju palaču koja se koristila za službene ceremonije. Dvorac je okružen prekrasnim vrtovima koji su posebno lijepi u proljeće kada cvjetaju trešnje. Nakon obilaska dvorca ručak. Nastavljamo prema Umeda Sky Building (ulaznica za dizalo uključena u cijenu). Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

8. dan, 12.10.2023.: OSAKA - KOBE
Doručak. Slobodno vrijeme u Dotonbori, ulicama poznatima po restoranima i trgovinama. Vožnja prema Kobe, prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica u cijeni). Biljni vrtovi Kobe Nunobiki, najveći su japanski vrtovi s oko 75 000 biljaka i cvijeća koji cvjetaju tijekom cijele godine. Postoji 12 prostranih vrtova prema različitim temama. Slikoviti puteljci rate cvjetne gredice koje se naslanjanju na obronke brda, prepravljeni bojom i mirisom određenog godišnjeg doba. Slobodno vrijeme. Još malo slobodnog vremena nakon cvijeća provesti ćemo u Kobe Chinatown. Ručak. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

9. dan, 13.10.2023.: KOBE – HIMEJI – OKAYAMA - HIROSHIMA
Doručak. Odjava iz hotela. Photopauzu ćemo napraviti kod Himeji dvorca. Elegantan bijeli izgled dvorcu je priskrbio ime Dvorac bijele čaplje, a jedan je od 12 originalnih dvoraca u zemlji koji je preživio ratna razaranja i potres. Nastavljamo prema Okayami, poznatoj po ukusnom voću, domu impozantnog crnog dvorca Okayama i Okayama Korakuena, jednog od tri najveća japanska krajobrazna vrta. Proći ćemo i kraj kanala Kurashiki te nastavljamo prema Hiroshimi. Večera. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan, 14.10.2023.: HIROSHIMA – MIYAJIMA - HIROŠIMA
Doručak. Danas odlazimo na izlet brodom do Miyaji otoka. 6 km od grada Hirošime, Miyajima je sveto mjesto šintoizma i budizma. Prekriven drevnim šumama, Misen San je najviši vrh na otoku, na 530 m nadmorske visine. Miyajima je glavni hram, Itsukushima svetište (uključena ulaznica, prvi puta izgrađen 593.godine a kasnije dorađen do današnje veličine, nacionalno blago Japana. Posjetiti ćemo i Itsikushima Shrine, također svetište, koje je sagradio japanski ratnik Hideyoski Toyotomi za odmor duša osoba poginulih u ratu. Ručak. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju. Povratak brodom do Hiroshime. Večera u blizini luke. Odlazak u hotel. Noćenje.

11. dan, 15.10.2023.: HIROŠIMA - OSAKA
Odjava iz hotela. Posjet Hiroshima Atomic Bomb Museum (ulaznica uključena u cijenu) ili Memorijalni muzej mira, smješten u Memorijalnom parku mira. Posvećen dokumentiranju atomskog bombardiranja Hirošime u Drugom svjetskom ratu. Muzej je osnovan u kolovozu 1955.godine s Memorijalnom dvoranom mira u Hirošimi. Odlazak na brzi vlak (Shinkanshen) na relaciji Hirošima – Osaka (cca 1,5 sati – 340 km). Po dolasku u Osaku, večera. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan, 16.10.2023.: OSAKA – ZRAČNA LUKA OSAKA
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan, predlažemo odlazak do Shinsaibashi ili Kuromon Ichiba Market. Odlazak u zračnu luku Osaka, prijava na let za Dubai u 23:45 sati. Noćni let.

13. dan, 17.10.2023.: ZRAČNA LUKA DUBAI - ZAGREB
Obroci na letu. Slijetanje u Dubai u 04:50. Slobodno vrijeme u zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb u 10:00 sati. Dolazak u Zagreb u 14:10 sati.


Popusti i doplate:
-doplata za jednokrevetnu sobu 1.200 € (9.041,40 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
-trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Informacije o avio prijevozniku: Fly Dubai / Emirates
EK 2013 5OCT ZAGDXB 15:10 22:45 CODESHARE - OPERATING FLT FZ1794
EK 318 6OCT DXBNRT 02:40 17:35
EK 317 16OCT KIXDXB 23:45 04:50
EK 2012 17OCT DXBZAG 10:00 14:10 CODESHARE - OPERATING FLT FZ1793

Predviđeni hoteli:
Hotel Metropolitan Tokyo Ikebukuro
Hotel Just One Fuji Oyama
Matsumoto Marunouchi Hotel
Miyako Hotel Gifu Nagaragawa
Urban Hotel Kyoto Nijo Premium, 2 noći
Monterey La Seour Osaka
Hotel Monte Hermana Kobe Amalie
Grand Prince Hotel Hiroshima, 2 noći
Monterey La Seour Osaka


VAŽNE INFORMACIJE
-Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
-Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
-Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
-Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
-Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
-Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
-Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
-Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
-Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

JAPAN
Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokyo, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.

Japan od 11. listopada 2022. g. ponovno omogućava ulazak i kretanje po državi bez posebnih ograničenja vezanih uz pandemiju koronavirusa. Ulazak je dozvoljen za sve kategorije putnika (kratkoročan i dugoročan boravak). Opća zabrana prelaska državne granice je ukinuta i ponovno je uveden bezvizni režim za hrvatske državljane (kao i državljane svih država članica EU i niza drugih država s kojima je takav režim postojao prije pandemije).
Hrvatski državljani pri ulasku u Japan moraju predočiti potvrdu o cijepljenju s tri (3) doze jednog od cjepiva potvrđenog od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) ili negativan test na COVID-19 napravljen unutar 72 prije početka putovanja. Također, ne podliježu obvezi karantene ili samoizolacije osim u slučaju da imaju vidljive simptome COVID-a.
Priznaju se potvrde o primljene tri (3) doze cjepiva koja su izdala nadležna japanska ili tijela drugih država uključujući i EU COVID potvrda (preporuka je da potvrda bude ispisana). Potvrde o cijepljenju ili testiranju trebaju biti na engleskom ili japanskom jeziku, a priznaju se i potvrde na drugim jezicima uz pravovaljani prijevod.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Tokyju.
NADLEŽNI DKP RH: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu
Telefon: 0081 3 5469 3014 Fax: 0081 3 5469 3015
Adresa: 3-3-10 Hiroo
Shibuya-ku,
Tokyo 150-0012
JAPAN
Email: tokyo@mvep.hr, Web: https://mvep.gov.hr/jp

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa putovanja (redoslijed izvedbe/satnica unutar definiranih termina programa, fakultativne usluge i sl.). Za ovo putovanje vrijede sljedeći opći uvjeti organizatora.

Cijena uključuje

zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Dubai – Narita International (Tokyo) – Osaka – Dubai - Zagreb, ekonomska klasa
zrakoplovne pristojbe
uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
11 noćenja s doručkom u hotelu 4* prema programu
11 ručkova i 11 večera po programu, večere su uglavnom u restoranima na putu prema hotelu,
prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
lokalnog vodiča na engleskom jeziku
napojnice za lokalnog vodiča i lokalnog vozača
Mishima Sky Walk, vožnja Jezerom Ashi, Todaji hram, Kinakakijo, Kiyomizudera, Osaka dvorac, Umeda Sky building, Kobe Herb vrt, Hiroshima Memorijalni muzej, izlet na Miyaji otok sa ulaznicom za hram Itsikushima Shrine,
vožnja brzim vlakom tzv. Shinkanshen vlakom, na relaciji Hirošima – Osaka
voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu
ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
putno osiguranje

Ema Vrenko

Program uređuje

Član Elisa tima od Jun 2022

Provjeri sve termine i cijene